18.4 C
Athens

ΟΦΗ – Αστέρας 1-0: Ο Περέα έθεσε γερές βάσεις παραμονής στο 88′! (hls)

Οι αναγεννημένοι Κρητικοί έμειναν αήττητοι για 5ο σερί ματς και με λυτρωτή τον Λουίς Περέα στο 88' διατηρήθηκαν σε απόσταση ασφαλείας από τις τελευταίες θέσεις, ενώ δεν δέχθηκαν γκολ για ένα ακόμα παιχνίδι

Σε ένα παιχνίδι με φτωχό θέαμα, ΟΦΗ λυτρώθηκε στο τέλος και πανηγύρισε μεγάλη νίκη με 1-0 απέναντι στον Αστέρα Τρίπολης διατηρώντας το μηδέν παθητικό για τέταρτο σερί ματς μέσα στο 2023.

 

Οι Κρητικοί έμειναν για 5ο συνεχόμενο παιχνίδι αήττητοι και πανηγύρισαν τη δεύτερη νίκη τους στο διάστημα αυτό με τον Βάλντας Νταμπράουσκας στον πάγκο, χάρη κυρίως στη θέληση που έδειξαν στο φινάλε του αγώνα. Με τη νίκη τους αυτή προσπέρασαν τον σημερινό τους αντίπαλο και ανεβαίνουν σταθερά στο βαθμολογικό πίνακα της Super League.

Ο Αστέρας Τρίπολης δείχνει να μην βρίσκεται σε καλό φεγγάρι, παρά την αλλαγή στον πάγκο της ομάδας και πλέον υποχώρησε στην 11η θέση και μπαίνει σε μπελάδες.

Ήταν ένα φτωχό σε θέαμα παιχνίδι, με τις δύο ομάδες να δημιουργούν ελάχιστες φάσεις και η ισοπαλία θα ήταν μάλλον το πιο δίκαιο αποτέλεσμα. Όλα αυτά μέχρι το 88ο λεπτό που Περέα βρήκε τον δρόμο προς τα δίχτυα και έβαλε φωτιά στο Γεντί Κουλέ.

Στο αγωνιστικό κομμάτι, οι φιλοξενούμενοι έφτασαν σε δύο τελικές προσπάθειες στα πρώτα λεπτά με πρωταγωνιστή τον Μπαράλες χωρίς να απειλήσουν όμως ουσιαστικά την εστία του Μανδά. Από την άλλη έπρεπε να φτάσουν στο 34ο λεπτό για να δημιουργήσει κάποια ευκαιρία ο ΟΦΗ, με το σουτ του Μπαλογιάννη να περνάει άουτ.

Ενδιάμεσα κα συγκεκριμένα στο 25ο λεπτό, όλο το γήπεδο πάγωσε όταν είδε τον Μανδά να συγκρούεται σφοδρά με τον Γιαννούλη σε μία εκτέλεση φάουλ, με τον αμυντικό των Κρητικών όμως να σηκώνεται από το έδαφος χωρίς πρόβλημα και να φέρνει ξανά τις καρδιές όλων στις θέσεις τους.

Το δεύτερο ημίχρονο κύλησε όπως το πρώτο και έπρεπε να φτάσουμε στο 79′ για να υπάρχει μια καλή στιγμή για τον ΟΦΗ, όταν ο Λάρσον έκανε το πλασέ στην κίνηση, αλλά η μπάλα πέρασε δίπλα από την εστία του Παπαδόπουλου.

Οι Κρητικοί φάνηκε να θέλουν πιο πολύ το τέρμα στο φινάλε του αγώνα και βρήκαν το πολυπόθητο γκολ στο 88′. Ο Λάρσον εκτέλεσε φάουλ από τα δεξιά, ο Περέα πήδηξε πιο ψηλά απ’ όλους, πήρε την κεφαλιά και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 1-0 μέσα σε έξαλλους πανηγυρισμούς.

 

ΟΦΗ (Νταμπράουσκας): Μανδάς, Πασαλίδης, Βούρος, Γιαννούλης (76’ Περέα), Θοράρινσον, Λάρσον, Ντιουσέ (85’ Μπάκιτς), Μεγιάδο, Τοράλ, Ντίκο, Μπαλογιάννης (66’ Μοσκέρα).

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (Μάντζιος): Παπαδόπουλος, Πίτσου Αντζουλάς, Καστάνιο, Καρμόνα, Μουνάφο (46’ Γκαρντάφσκι), Σανταφέ (91’ Μπενίτο), Μπερτόγλιο (61’ Μπαρτόλο), Άλβαρες, Κρέσπι (73’ Σίτο), Μπαράλες.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς