22.4 C
Athens

Τσιτσιπάς: Απόλαυσα τον εαυτό μου σήμερα, με έχει βοηθήσει ο Μαρκ Φιλιππούσης

Ικανοποιημένος από τον ίδιο του τον εαυτό έμεινε ο Στέφανος Τσιτσιπάς με την εμφάνιση που έκανε κόντρα στον Χιτζικάτα και του έδωσε την πρόκριση στον επόμενο γύρο του Australian Open. Παράλληλα μίλησε για την ένταξη του Μαρκ Φιλιππούση στο προπονητικό τιμ και στάθηκε στη βοήθεια που του έχει δώσει.

Ο Έλληνας τενίστας δεν αντιμετώπισε κανένα πρόβλημα και πέρασε εύκολα στον 3ο γύρο της διοργάνωσης.

«Αέρας» ο Τσιτσιπάς στους «32» του Αυστραλιανού Όπεν

Στις δηλώσεις του μετά το τέλος του αγώνα μίλησε για τη βοήθεια που έχει πάρει από τον Μαρκ Φιλιππούση, ενώ δεν έκρυψε την ικανοποίηση του για την εμφάνιση που έκανε.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

«Ένιωθα καλά. Απόλαυσα τον εαυτό μου σήμερα. Είναι πάντα χαρά μου να αγωνίζομαι εδώ. Έχω καλές αναμνήσεις από αυτό το γήπεδο».

Στη συνέχεια δέχτηκε ερώτηση για την παρουσία του στο United Cup και εάν αυτή τον βοήθησε: «Περάσαμε πολύ όμορφα με την εθνική ομάδα, δεθήκαμε με την ομάδα. Είχα την ευκαιρία να πάρω αρκετή γεύση από την Αυστραλία τις τελευταίες εβδομάδες, μετά πήγαμε στο Περθ και στο Σίδνεϊ. Είναι και η ελληνική κοινότητα εδώ. Όποτε επιστρέφω εδώ νιώθω σαν την πατρίδα και ίσως στο μέλλον να αποκτήσω και ένα σπίτι εδώ».

Στη συνέχεια μίλησε για την παρουσία του Μαρκ Φιλιππούση στο προπονητικό του τιμ και πόσο αυτή τον βοηθάει: «Δεν τον γνώριζα καλά νωρίτερα, ωστόσο τους τελευταίους μήνες τον μαθαίνω καλύτερα. Με έχει βοηθήσει ο Μαρκ, θέλω να γίνω πιο επιθετικός και με βοηθάει ειδικά στο κομμάτι του σερβίς – βολέ. Το έχουμε βάλει στο παιχνίδι μου. Είναι ταπεινός το βλέπετε, έχει ήδη φύγει. Νομίζω ότι μαζί του κινούμαι στη σωστή κατεύθυνση».

Για τον επόμενο αντίπαλό του είπε: «Δεν έχω αντιμετωπίσει κανέναν εκ των δύο. Θα κάνω σωστή προετοιμασία για το επόμενο παιχνίδι».

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς