23.1 C
Athens

«Αέρας» ο Τσιτσιπάς στους «32» του Αυστραλιανού Όπεν

Ο Χιτζικάτα δεν κατάφερε να δυσκολέψει στο ελάχιστο τον Έλληνα πρωταθλητή, που πέρασε χωρίς απώλεια σετ στον 3o γύρο του Αυστραλιανού Grand Slam

Ευκολότερα από ό,τι ακόμα και ο ίδιος θα μπορούσε να φανταστεί εξελίχθηκε η προσπάθεια του Στέφανου Τσιτσιπά να προκριθεί στη φάση των 32 του Αυστραλιανού Όπεν.

Ο Έλληνας πρωταθλητής, Νο 3 του ταμπλό, απέδειξε την ανωτερότητά του απέναντι στον Ρίνκι Χιτζικάτα, του οποίου επιβλήθηκε με 3-0 σετ (6-3, 6-0, 6-2), σε ένα ματς που διήρκεσε μόλις 1 ώρα και 30 λεπτά.

Πρόκειται για την 5η συνεχόμενη φορά στην καριέρα του Στέφανου που καταφέρνει να πάρει την πρόκριση στους 32 καλύτερους τενίστες του Grand Slam της Μελβούρνης.

Ο Τσιτσιπάς ήταν εντυπωσιακός στο σημερινό παιχνίδι και δεν άφησε στον άπειρο αντίπαλό του, που μπήκε στο τουρνουά με wild card ως το Νο 169 στην παγκόσμια κατάταξη, καμία ελπίδα να πιστέψει ότι μπορεί να κάνει την έκπληξη κόντρα στο φαβορί. Ο Έλληνας πρωταθλητής είχε 30 winners και 17 αβίαστα λάθη και φρόντισε να «σβήσει» και τα 5 break points του Αυστραλού, κόβοντάς του χωρίς… πολλά-πολλά τη φόρα.

Αυτή ήταν η 6η νίκη του Τσιτσιπά στο 2023, όπου παραμένει αήττητος και η 45η νίκη στην καριέρα του σε διοργανώσεις Grand Slam.

Στην επόμενη φάση, την Παρασκευή, ο Τσιτσιπάς θα αντιμετωπίσει τον νικητή της αναμέτρησης ανάμεσα στον Ολλανδό Ταλόν Γκρίκσπουρ (Νο 61 στον κόσμο) και τον συμπατριώτη του Μπότικ φαν ντε Τσάντσουλπ (Νο 34).

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς