17.7 C
Athens

Ολυμπιακός: Η ομιλία Μίτσελ που γύρισε τον διακόπτη στο ημίχρονο και οι αλλαγές για το ματς Κυπέλλου

Ο Ολυμπιακός έκανε το 4/4 στο πρωτάθλημα χάρη στην εκτέλεση του Μασούρα και την ομιλία αφύπνισης του Μίτσελ στην ανάπαυλα και πλέον στρέφει την προσοχή του στο ματς Κυπέλλου με τον Άρη, σε ένα εντελώς διαφορετικό παιχνίδι

Ο Ολυμπιακός πανηγύρισε την 4η σερί του νίκη στο ελληνικό πρωτάθλημα συνεχίζοντας το απόλυτο των επιτυχιών μέσα στο 2023, μετά και τη δύσκολη εντός έδρας δοκιμασία με τον Άρη (1-0).

Οι Ερυθρόλευκοι ήταν ουσιαστικοί στο δεύτερο ημίχρονο, μετά από ένα πρώτο 45λεπτο όπου οι Κίτρινοι τους «παγίδεψαν» επιθετικά με το μεσοαμυντικό τους πλάνο εξουδετέρωσης των Φορτούνη, Χάμες και Μπιέλ.

Στην ανάπαυλα ο Μίτσελ ήταν προβληματισμένος από την εικόνα του αγώνα και τις μόλις δύο τελικές ενέργειες της ομάδας του (καμία στην εστία), προχωρώντας στην κίνηση-ματ με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου με τον Μασούρα στη θέση του Φορτούνη, ώστε να έχει έναν ακόμη παίκτη να πατάει περιοχή πέραν του απελπιστικά μόνου (στο α’ μέρος) Μπακαμπού.

Το γκολ που χρειαζόταν ο Μασούρας και το «σύστημα» που βρίσκεται σε πανικό

Η λύση ήρθε και μάλιστα πιο σύντομα από το αναμενόμενο χάρη και στο μαγικό αριστερό του αρτίστα Χάμες Ροντρίγκες, ενώ η ώθηση είχε δοθεί από την ομιλία του Ισπανού προπονητή στα αποδυτήρια, όπου και… πόρωσε τους παίκτες του να αλλάξουν το κλίμα και την εικόνα τους στο χορτάρι στην επανάληψη, κάτι που έγινε και διατήρησε τον Ολυμπιακό στο κυνήγι του πρωτοπόρου Παναθηναϊκού.

«Πρέπει να γίνουμε πιο πιεστικοί, ανεβάστε την ένταση, πιέστε ψηλά και σωστά, παίξτε πιο δυνατά και ψυχωμένα και θα έρθει το γκολ», τόνισε σχετικά ο ερυθρόλευκος προπονητής στους παίκτες του.

«Δεν ήμασταν αυτοί που έπρεπε στο πρώτο ημίχρονο, αλλά μπορούμε να τα καταφέρουμε στο δεύτερο, από εμάς εξαρτάται, πάμε να κερδίσουμε», πρόσθεσε πριν την επιστροφή των δύο ομάδων στον αγωνιστικό χώρο.

ΜΕ ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΟΝ ΠΡΩΤΟ ΠΡΟΗΜΙΤΕΛΙΚΟ ΤΟΥ ΚΥΠΕΛΛΟΥ 

Ο Ολυμπιακός ανανέωσε το ραντεβού του με τον Άρη για τον πρώτο προημιτελικό του Κυπέλλου Ελλάδας την ερχόμενη Τετάρτη (18/1, 19:00) με τους Πειραιώτες να προετοιμάζονται ήδη για το δεύτερο σερί παιχνίδι κόντρα στους Θεσσαλονικείς, έχοντας ως στόχο τους να πάρουν προβάδισμα πρόκρισης ενόψει της ρεβάνς στο «Βικελίδης» σε μία εβδομάδα.

Σε αυτά τα πλαίσια, ο Μίτσελ και με το μυαλό στο δύσκολο παιχνίδι απέναντι στον Ατρόμητο την Κυριακή, σκέφτεται να προχωρήσει σε αλλαγές στο αρχικό του σχήμα.

Θέση στην ενδεκάδα αναμένεται να πάρουν οι Μασούρας και Γκάρι Ροντρίγκες για τα επιθετικά άκρα, ενώ στην κορυφή λογικά θα βρεθεί από την αρχή και ο Γιουσέφ Ελ Αραμπί.

Από εκεί και πέρα στην άμυνα ο Ρέτσος αναμένεται να πάρει θέση αντί του Σωκράτη, ενώ ακόμα και ο Τζολάκης έχει πιθανότητες για τη φανέλα βασικού. Σαμασέκου και Κασάμι, επίσης, με τον Μίτσελ πάντως να σκέφτεται να διατηρήσει στο αρχικό σχήμα τόσο τον καθοριστικό Ίνμπομ Χουάνγκ όσο και τον ακούραστο Χάμες.

Η αποστολή για τον αγώνα της Τετάρτης θα γίνει γνωστή αύριο (17/1) μετά την πρωινή προπόνηση στο Ρέντη.

 

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς