14.3 C
Athens

Το γκολ που χρειαζόταν ο Μασούρας και το «σύστημα» που βρίσκεται σε πανικό

Ο Ολυμπιακός, που έχει ανάγκη τα γκολ του Μασούρα, αλλά και η συνεχιζόμενη αλλοίωση της βαθμολογίας, η οποία δείχνει πολλά και κυρίως την αναστάτωση του «συστήματος». Γράφει ο Παναγιώτης Γκαραγκάνης

Θα έρθουν και δύσκολες νίκες στο όριο. Ο Ολυμπιακός ζορίστηκε από τον Άρη, που έβαλε υψηλά εμπόδια στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης», αλλά η ποιότητα πάντα θα βρίσκει τρόπο να κερδίζει.

Είναι η τέταρτη συνεχόμενη νίκη στο Πρωτάθλημα (την ώρα που η ομάδα «τρέχει» αήττητο σερί 10 αγώνων σε Πρωτάθλημα και Κύπελλο με απολογισμό έξι νίκες και τέσσερις ισοπαλίες) και μπορεί η διαφορά από την πρώτη θέση να διατηρήθηκε στους 7 βαθμούς χάρη σε ένα ακόμα πέναλτι στις καθυστερήσεις με το οποίο κέρδισε ο Παναθηναϊκός τον ΠΑΣ Γιάννινα (την ώρα που στο Καραϊσκάκης αυτός ο Ισραηλινός «απίθανος» διαιτητής στέρησε από τον Ολυμπιακό το δικαίωμα να παίξει με δύο παίκτες περισσότερους, κρατώντας τον Άρη με 11 παίκτες, ενώ θα έπρεπε να τελειώσει το ματς με 9), αλλά είναι ξεκάθαρο ότι άπαντες νιώθουν καυτή την ερυθρόλευκη ανάσα.

Αρχίζοντας με το πολύτιμο 1-0 κόντρα στον Άρη, ο Ολυμπιακός πρέπει να παίρνει νίκες ακόμα και όταν δεν παίζει καλά. Ακόμα και όταν δεν έχει διάρκεια στην απόδοσή του. Ακόμα και αν αποδιοργανώνεται, όπως συνέβη στο πρώτο μέρος από το πειθαρχημένο παιχνίδι του αντιπάλου. Το πρώτο ημίχρονο ήταν κακό γιατί η ομάδα έπαιξε χωρίς ένταση και ταχύτητα, ενώ δεν είχε την απαιτούμενη επιθετικότητα παίζοντας μπροστά στο φίλαθλο κοινό της.

Το σχήμα με τους Φορτούνη, Μπιέλ και Χάμες Ροντρίγκες δεν θα αποδίδει πάντα και το έχουμε καταγράψει. Για αυτό και οι παίκτες που έρχονται από τον πάγκο πρέπει να δίνουν το κάτι παραπάνω και να αλλάζουν τα δεδομένα όταν η ομάδα δυσκολεύεται και υπάρχει αγωνιστική ανάγκη. Αυτό έκανε ο Γιώργος Μασούρας, ο οποίος σκόραρε με εκπληκτική κεφαλιά, στην πρώτη επαφή του με την μπάλα.

Κι εντάξει την παραδοχή του Κουρμπέλη, το χέρι όμως πώς να το αγνοήσεις; (vid)

Ο Κώστας Φορτούνης έγινε αλλαγή με την έναρξη στο δεύτερο ημίχρονο (δεν ήταν ο χειρότερος στο πρώτο ημίχρονο, αλλά κάποιος έπρεπε να αντικατασταθεί από τη στιγμή που ο σχηματισμός με Φορτούνη, Μπιέλ και Χάμες δεν λειτούργησε σε αυτό το διάστημα) και ο Μασούρας με μία κίνηση «σέντερ φορ» έβαλε την υπογραφή του στην επικράτηση. Ο Μίτσελ είχε την έμπνευση και ο Έλληνας περιφερειακός κυνηγός σημείωσε ένα καθοριστικό γκολ, το οποίο ελπίζουμε πως θα τον «ξεκλειδώσει» ενόψει της τελικής ευθείας της σεζόν.

Δεν πρέπει να ξεχνάμε πως ο 29χρονος άσος ήταν διψήφιος σε γκολ στις προηγούμενες σεζόν του με τα ερυθρόλευκα, οπότε μόνο κέρδος θα έχει ο Ολυμπιακός αν ο Μασούρας «λυθεί» στο σκοράρισμα. Μέχρι στιγμής, έχει 5 γκολ και υπάρχει χρόνος για να φτάσει τις επιδόσεις του των περασμένων αγωνιστικών περιόδων. Είναι σημαντικό, λοιπόν, να μπουν περισσότεροι ποδοσφαιριστές στην «εξίσωση» και να δίνουν λύσεις όταν η περίσταση το απαιτεί.

Οι Ερυθρόλευκοι πήραν ένα αγχώδες «τρίποντο» από τη στιγμή που δεν «καθάρισαν» νωρίτερα το ματς με ένα δεύτερο γκολ (και είχαν τις ευκαιρίες για να το πράξουν), αλλά από εδώ και πέρα δεν πρέπει να παραμένει παραπάνω από το φυσιολογικό σε ένα παιχνίδι. Ακολουθούν διαδοχικές υποχρεώσεις σε Πρωτάθλημα και Κύπελλο, οπότε είναι δουλειά του προπονητικού επιτελείου να κρατάει και να πετάει πράγματα από κάθε ματς.

Το τι γίνεται στους αγώνες των άλλων ομάδων, είναι δουλειά της διοίκησης να προστατέψει τα συμφέροντα της ομάδας. Η βαθμολογία έχει αλλοιωθεί πανηγυρικά, ο Παναθηναϊκός συντηρείται με τα ψέματα στην πρώτη θέση και αυτό το «παραμύθι» πρέπει να τελειώνει. Ο Ολυμπιακός έχει αγχώσει το «σύστημα», αλλά κάποιες ομάδες δεν μπορούν να συνεχίσουν να κερδίζουν με το… τίποτα.

ΥΓ: Η εικόνα στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» ήταν καθηλωτική. Σχεδόν γεμάτο γήπεδο κόντρα σε όλους και όλα. Ο λαός του Ολυμπιακού έστειλε για μία ακόμα φορά ένα μοναδικό μήνυμα στον Μίτσελ και τους ποδοσφαιριστές του. Είναι δίπλα τους και όλοι μαζί ως μία γροθιά θα τα δώσουν όλα για την επική ανατροπή, έστω και αν το παιχνίδι δεν παίζεται μόνο εντός των τεσσάρων γραμμών. Η συσπείρωση έρχεται στο κατάλληλο σημείο ύστερα από ένα προβληματικό διάστημα στο πρώτο μισό της σεζόν, όπου οι οπαδοί της ομάδας δεν φέρουν την παραμικρή ευθύνη. Το «σύστημα» είναι πανικοβλημένο, αλλά ακόμα δεν έχουμε δει τίποτα. Οι μάσκες θα πέσουν ολοκληρωτικά όταν με το καλό ο ΘΡΥΛΟΣ πλησιάσει ακόμα περισσότερο στη βαθμολογία τις ομάδες που αγκομαχούν και κερδίζουν με… βοηθήματα.

Περισσότερη ΑΠΟΨΗ από το Athlosnews

ΣΑΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

Παναθηναϊκός – Μακάμπι: Ένταση στη φυσούνα και επεισόδιο Λεσόρ με ανθρώπους των Ισραηλινών (vid)

Η ένταση που ξεκίνησε λίγα δευτερόλεπτα πριν τη λήξη του Game 2 μεταφέρθηκε και στον δρόμο προς τα αποδυτήρια, με τον Ματίας Λεσόρ να έχει επεισόδιο με ανθρώπους των Ισραηλινών

Παναθηναϊκός – Μακάμπι 95-79: Ο Σλούκας πήρε το αίμα του πίσω για το τραγικό λάθος στο Game 1

Με ρεκόρ καριέρας στο σκοράρισμα ο εντυπωσιακός Κώστας Σλούκας πήρε το αίμα του πίσω για το χοντρό λάθος που κόστισε στον Παναθηναϊκό την ήττα στο Game 1 - Μεγάλη εμφάνιση από τον Ιωάννη Παπαπέτρου για πρώτη φορά μετά την επιστροφή του στους Πράσινους

Ο Ολυμπιακός ανακοίνωσε sold out σε χρόνο ρεκόρ για το ματς με την Άστον Βίλα

Λιγότερες από 4,5 ώρες χρειάστηκε ο κόσμος του Ολυμπιακού για να εξαφανίσει τα εισιτήρια για τον ιστορικό ημιτελικό του Conference League κόντρα στην Άστον Βίλα