23.1 C
Athens

Τσάβι: Δεν ήταν εύκολο να ξεπεράσουμε την αποχώρηση του Μέσι, ικανοποιημένος με τον τρόπο που ήρθε ο τίτλος

Ικανοποιημένος πιο πολύ με τον τρόπο που ήρθε ο τίτλος παρά από την ίδια τη διάκριση έμεινε ο Τσάβι, που δήλωσε πως ο σύλλογος πέρασε μια δύσκολη περίοδο αφού δεν ήταν εύκολο να ξεπεράσει την αποχώρηση του Μέσι.

Η Μπαρτσελόνα επικράτησε με 3-1 της Ρεάλ στον τελικό του ισπανικού Σούπερ Καπ και κατέκτησε με εμφατικό τρόπο τον πρώτο τίτλο της σεζόν.

Ρεάλ – Μπαρτσελόνα 1-3: Οι Καταλανοί κατέκτησαν το 14ο Super Cup τους με ισοπεδωτική εμφάνιση (vid)

Μετά το τέλος της αναμέτρησης ο Τσάβι εμφανίστηκε απόλυτα ικανοποιημένος και μίλησε παράλληλα και για τη δύσκολη περίοδο που πέρασε ο σύλλογος με την αποχώρηση του Μέσι.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

«Είμαι πολύ ικανοποιημένος με τον τίτλο, αλλά ακόμη περισσότερο με τον τρόπο που τον κατακτήσαμε. Όταν κερδίζουμε χωρίς να παίξουμε καλά, δεν είμαι απόλυτα ικανοποιημένος, αλλά ό,τι είχαμε σχεδιάσει για τον τελικό πήγε τέλεια και όλα τα παιδιά έπαιξαν σε πολύ υψηλό επίπεδο. Είμαι χαρούμενος για τους παίκτες μου, γιατί έχουν δεχτεί πολλή κριτική, ένα μεγάλο μέρος της άδικη, αλλά πήραν μια νίκη και ένα τρόπαιο που τους τονώνει το ηθικό. Αφού μπορέσαμε να αποδώσουμε τόσο καλά απέναντι στους πρωταθλητές Ισπανίας και Ευρώπης, μπορούμε να το κάνουμε απέναντι στον καθένα.

Περάσαμε μια δύσκολη περίοδο, η αποχώρηση του Μέσι ήταν πολύ σημαντική και δεν ήταν εύκολο να την ξεπεράσουμε, αλλά ελπίζω αυτός ο τίτλος να είναι μόνο η αρχή από τους πολλούς που θα έρθουν. Πρέπει να συνεχίσουμε να ωριμάζουμε ως ομάδα και να επιμένουμε στο μοντέλο μας ακόμη κι όταν έρχονται δύσκολες μέρες. Δώσαμε χαρά στους φιλάθλους μας, αλλά δεν πρέπει να ξεχνάμε πως είμαστε ακόμη μια ομάδα υπό κατασκευή».

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς