17 C
Athens

Ρεάλ – Μπαρτσελόνα 1-3: Οι Καταλανοί κατέκτησαν το 14ο Super Cup τους με ισοπεδωτική εμφάνιση (vid)

Λεβαντόφσκι και Γκάβι συνεργάζονταν με κλειστά μάτια και η εντυπωσιακή Μπαρτσελόνα θύμισε στο Ριάντ την ομάδα που έκανε πάρτι πέρυσι στο Μπερναμπέου

Παράσταση για έναν ρόλο στο Ριάντ και η κούπα στην Μπαρτσελόνα με εμφατικό τρόπο! Οι Καταλανοί ισοπέδωσαν με 3-1 τη Ρεάλ Μαδρίτης στον τελικό του ισπανικού Super Cup στη Σαουδική Αραβία και πανηγύρισε την κατάκτηση του 14ου τροπαίου στην ιστορία της, με τη Βασίλισσα να μένει στους 12.

 

Ο Τσάβι ως προπονητής της Μπαρτσελόνα πανηγύρισε τη δεύτερη νίκη του σε Clasico και έδειξε πως φτιάχνει ένα σύνολο θεαματικό και ικανό να φτάσει στην κατάκτηση και των εγχώριων τίτλων. Αυτός πάντως ήταν ο πρώτος του Καταλανού ως τεχνικός των Μπλαουγκράνα ενώ πέτυχε ακόμα μια ευρεία νίκη απέναντι στη Ρεάλ μετά το 0-4 της περασμένης σεζόν στο Μπερναμπέου.

Παράλληλα, οι Καταλανοί σκόραραν (τουλάχιστον) τρία γκολ απέναντι στη μισητή τους αντίπαλο για 57η φορά.

 

Η Μπαρτσελόνα μπήκε με το πόδι πατημένο στο γκάζι και δημιούργησε μεγάλους κινδύνους στην εστία του Κουρτουά. Ο Αραούχο δεν μπόρεσε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα στην πρώτη μεγάλη φάση στον αγώνα, ενώ στη συνέχεια ο τερματοφύλακας της Ρεάλ σταμάτησε (η μπάλα βρήκε και στο δοκάρι) το σουτ του Λεβαντόφσκι.

Ο Μπαλντέ αστόχησε στην επαναφορά αλλά οι Καταλανοί συνέχισαν να πιέζουν μέχρι να έρθει το γκολ στο 33′.

Ο Ντεμπελέ άνοιξε στον Λεβαντόφσκι κι αυτός με μαγική διαγώνια ασίστ βρήκε τον Γκάβι που έκανε κίνηση στην περιοχή και πλάσαρε για το 0-1.

 

Πριν ολοκληρωθεί το πρώτο μέρος, οι δύο ποδοσφαιριστές της Μπαρτσελόνα άλλαξαν ρόλους και ο Ισπανός έδωσε στον Πολωνό που από κοντά έδωσε στον Κουρτουά για να πετύχει σαν σε προπόνηση το 0-2.

 

Η Ρεάλ Μαδρίτης δεν μπόρεσε να αλλάξει την εικόνα της στο δεύτερο μέρος και δεχόταν επιθέσεις κατά κύματα.

Ο Κουρτουά έκανε σωτήριες επεμβάσεις σε Ντεμπελέ και Λεβαντόφσκι στο 51′ και στο 55′, με τη μεσαία γραμμή των τυπικά γηπεδούχων να υποφέρει και να μην μπορεί να ανακόψει τους τυπικά φιλοξενούμενους.

Λεβαντόφσκι και Γκάβι πρωταγωνίστησαν και στο τρίτο γκολ των Καταλανών στο 69′, με τον Ισπανό να σεντράρει από τα αριστερά και τον Πέδρι να βρίσκεται στην κατάλληλη θέση για να σπρώξει την μπάλα στα δίχτυα του Κουρτουά.

 

Αποκαμωμένη πια και με το ματς να έχει κριθεί, η Ρεάλ προσπάθησε για το γκολ της τιμής και το βρήκε τελικά μετά από διπλή προσπάθεια του Καρίμ Μπενζεμά ο οποίος σε ακόμα μια αναμέτρηση της ομάδας του έδειχνε απελπιστικά μόνος.

ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ (Αντσελότι): Κουρτουά, Καρβαχάλ (72′ Νάτσο), Μιλιτάο, Ρίντιγκερ, Μεντί, Μόντριτς (65′ Θεμπάγιος), Καμαβινγκά (46′ Ροντρίγκο), Κρόος (72′ Ασένσιο), Βαλβέρδε, Μπενζεμά, Βινίσιους

ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ (Τσάβι): Τερ Στέγκεν, Κουντέ, Αραούχο (87′ Έρικ Γκαρθία), Κρίστενσεν, Μπαλντέ, Γκάβι (89′ Φάτι), Μπουσκέτς, Ντε Γιονγκ (86′ Κεσιέ), Ντεμπελέ (78′ Ραφίνια), Λεβαντόφσκι, Πέδρι (90′ Σέρχι Ρομπέρτο)

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς