20.8 C
Athens

Σάκκαρη: Η πρεμιέρα μου ήταν καλύτερη από ό,τι περίμενα

Απόλυτα ικανοποιημένη από την εμφάνισή της στο πρώτο της παιχνίδι στο φετινό Australian Open εμφανίστηκε η Μαρία Σάκκαρη, μετά τη νίκη της επί της Κινέζας Γιούαν με 2-0 σετ.

Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια στάθηκε στην προετοιμασία που έκανε πριν το τουρνουά της Μελβούρνης, τονίζοντας πως οι αγώνες της στο United Cup τη βοήθησαν ενόψει Grand Slam: «Ήμουν πολύ σταθερή. Ήταν καλύτερα απ’ ό,τι περίμενα. Μπήκα σε μπελάδες στις αρχές του 2ου σετ, μετά από ένα πολύ κακό game στο σερβίς μου, αλλά το επίπεδό μου ήταν πολύ καλύτερο από αυτό που περίμενα.

Αισθανόμουν καλά το παιχνίδι μου, γιατί έπαιξα τέσσερα δυνατά ματς στο United Cup, έκανα καλή προετοιμασία. Ήταν πολύ καλό το γεγονός πως είχα τη δυνατότητα να παίξω με τέσσερις παίκτριες από το Top 100 πριν το Australian Open. Είχα μεγάλο κίνητρο στην προετοιμασία και οι προπονήσεις που έκανα πήγαν καλά. Ερχόμενη στην Αυστραλία ήμουν χαρούμενη που θα έπαιζα σε ένα νέο ομαδικό event, κάτι στο οποίο δεν είμαστε συνηθισμένοι. Μετά, ήρθαμε εδώ, σ’ αυτή την υπέροχη πόλη. Αισθάνομαι πολύ καλά».

Η Σάκκαρη αναφέρθηκε και στην επόμενη αντίπαλό της, τη 18χρονη Ρωσίδα Σνάιντερ: «Πρώτη φορά ακούω το όνομά της, αλλά για να κέρδισε σήμερα σημαίνει πως είναι καλή παίκτρια. Είναι κάτι που θέλω να αρχίσω να σκέφτομαι από αύριο, σήμερα θέλω να χαλαρώσω και να το απολαύσω».

Από τις ερωτήσεις προς τη Σάκκαρη δε θα μπορούσαν να λείπουν οι Έλληνες ομογενείς, με την Ελληνίδα πρωταθλήτρια να σημειώνει πως νιώθει τη Μελβούρνη σαν στο σπίτι της: «Το λέω κάθε χρόνο που έρχομαι εδώ αυτό, αλλά είναι το τουρνουά της πατρίδας μου εξαιτίας της μεγάλης ελληνικής κοινότητας. Όλος ο κόσμος εδώ είναι πολύ φιλικός και πολύ καλός με όλους, θα μπορούσα να ζήσω σ’ αυτή την πόλη. Όπου και αν βρισκόμαστε μας υποστηρίζουν οι Έλληνες, αλλά ειδικά εδώ είναι σαν να βρισκόμαστε στο σπίτι».

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς