25.3 C
Athens

Australian Open: Εύκολη πρεμιέρα για τη Σάκκαρη στη Μελβούρνη

Εύκολη νίκη-πρόκριση για τη Μαρία Σάκκαρη στον β' γύρο του Australian Open - Επικράτησε της Κινέζας Γιου Γιουάν με 2-0 σετ

Χωρίς πολλές δυσκολίες και… παρατράγουδα εξελίχθηκε η φετινή πρεμιέρα της Μαρίας Σάκκαρη στο Australian Open.

1 ώρα και 34 λεπτά διήρκεσε η πρώτη παρουσία της Ελληνίδας στο κορτ της Rod Laver Arena, όσα ήταν απαραίτητα για να ξεπεράσει το εμπόδιο της Κινέζας Γιου Γιουάν, Νο 119 του κόσμου, με 2-0 (6-1, 6-4).

Η Σάκκαρη ήταν αγχωμένη και δεν έπαιξε το καλύτερο τένις που μπορούσε, ωστόσο η εμφάνισή της ήταν αρκετή για να μην κινδυνέψει από την αντίπαλό της και με όπλο τα 38 winners (έναντι 13 της Κινέζας) να φτάσει στη νίκη-πρόκριση στον επόμενο γύρο.

Η Ελληνίδα ήταν… υπερβολικά άνετη στο 1ο σετ, το οποίο κατέκτησε με 6-1, ενώ στο 2ο έδωσε αρκετούς πόντους από λάθη (28 στο σύνολο), επιτρέποντας στη Γουάν να ελπίζει, αλλά… όχι για πολύ.

Αυτή ήταν η 6η πρόκριση στην καριέρα της Σάκκαρη στον 2ο γύρο του αυστραλιανού Grand Slam, όπου θα αντιμετωπίσει την 18χρονη Ντιάνα Σνάιντερ, Νο 106 στον κόσμο. Η νεαρή Ρωσίδα προέρχεται από τα προκριματικά και στην πρώτη της παρουσία στο κυρίως ταμπλό του τουρνουά απέκλεισε τη Σλοβάκα Κριστίνα Κούτσοβα με 7-6(8), 7-5.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς