16.7 C
Athens

Ολυμπιακός: Ο Μίτσελ διατηρεί το πλάνο με τα τρία «δεκάρια» και περιμένει τη Βαλένθια για Λάτο

Οι Πειραιώτες ολοκληρώνουν την προετοιμασία τους για το πρώτο εντός έδρας παιχνίδι του 2023 στο φλεγόμενο «Καραϊσκάκης», με τον Μίτσελ να καταστρώνει ένα άκρως επιθετικό πλάνο κόντρα στον Άρη - Οι εξελίξεις στο θέμα του αριστερού μπακ

Ο Ολυμπιακός μετρά αντίστροφα πλέον για το πρώτο του παιχνίδι μέσα στο 2023 στο «Γ. Καραϊσκάκης» κόντρα στον Άρη το απόγευμα της Κυριακής (15/1, 19:30), με τους Ερυθρόλευκους να θέλουν να επεκτείνουν στις 4 τις συνεχόμενες νίκες τους για να παραμείνουν στο κυνήγι του πρωτοπόρου Παναθηναϊκού ή και να μειώσουν κι άλλο τη διαφορά.

Ολυμπιακός: Πάνω από 24.000 οι κλεισμένες θέσεις ενόψει Άρη

Σε αυτά τα πλαίσια ο Μίτσελ καταστρώνει τα πλάνα του με τη λογική «ομάδα που κερδίζει, δεν αλλάζει» και πρόκειται να παρατάξει τον Ολυμπιακό με σχήμα ανάλογο με αυτό κόντρα στον Βόλο την περασμένη Κυριακή.

Ο σχηματισμός με τα τρία «δεκάρια» (Φορτούνης, Χάμες, Μπιέλ) πιάνει τόπο με τους Πειραιώτες να αποδίδουν ωραίο, συνδυαστικό και γρήγορο ποδόσφαιρο, τη στιγμή που ο Μπακαμπού προτιμάται έναντι του Ελ Αραμπί για τη βασική ενδεκάδα και οι Ινμπόμ Χουάνγκ – Εμβιλά παραμένουν αμετάβλητοι στο κέντρο.

Από εκεί και πέρα, ούτε στην άμυνα αναμένεται να αλλάξουν πολλά, καθώς ο Όλεγκ Ρέαμπτσιουκ, παρά τις… διεθνείς μεταγραφικές σειρήνες που τον περικλείουν, δεν αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα τραυματισμού και αναμένεται να ξεκινήσει στην τετράδα της άμυνας, μαζί με τους Σωκράτη, Ντόη και Ροντινέι. Φυσικά, ο Αλέξανδρος Πασχαλάκης θα βρίσκεται ξανά κάτω από την ερυθρόλευκη εστία σε ματς πρωταθλήματος.

ΒΛΕΠΕΙ ΚΑΙ… ΕΠΙΜΕΝΕΙ ΜΕ ΛΑΤΟ

Ο Ολυμπιακός θέλει να κλείσει άμεσα τον φάκελο «αριστερό μπακ» και σε αυτά τα πλαίσια τρέχει τις εξελίξεις σε πρώτη φάση με τον Λάτο, που αποτελεί και διακαή πόθο του Μίτσελ.

Κι ενώ ο Χιλιανός Γκάμπριελ Σουάσο έμοιαζε «κλεισμένος» από τους Πειραιώτες και είχε συμφωνήσει σε προφορικό επίπεδο από την περασμένη Τετάρτη, η μεταγραφή του για την ώρα «παγώνει», με τους Χιλιανούς να κάνουν λόγο για εμπλοκή της Μπεσίκτας και της Φενέρμπαχτσε στην υπόθεση, με αρκετά βελτιωμένες προτάσεις που δελέασαν την πλευρά του παίκτη.

Στον Ολυμπιακό είναι ενοχλημένοι με την στάση που ακολουθεί ο παίκτης και ο εκπρόσωπός του, γι’ αυτό και πάρθηκε η απόφαση προς το παρόν να αφήσουν στην άκρη τη συμφωνία μαζί του έχοντας ως πρώτο τους στόχο -όπως και στην αρχή- τον Ισπανό μπακ των «Νυχτερίδων».

Βέβαια, στην περίπτωση του «ψημένου» Λάτο, προκύπτει νέα πληροφορία από την Ισπανία που αναφέρει πως η Βαλένθια δεν διατίθεται να τον παραχωρήσει εφόσον δεν βρει αντικαταστάτη, με τους πρωταθλητές Ελλάδας να περιμένουν στη γωνία για τη θετική απάντηση της ισπανικής ομάδας στις προγραμματισμένες νέες επαφές και με τον ποδοσφαιριστή να είναι με τη βαλίτσα στο χέρι για Πειραιά…

 

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς