21.2 C
Athens

Το πολυεργαλείο Λάτο έκανε τα πάντα κόντρα στη Ρεάλ και φέρεται να πιέζει για Ολυμπιακό

Ο Τόνι Λάτο έκανε τα πάντα σε ρόλο-έκπληξη κόντρα στη Ρεάλ και σύμφωνα με νέα δημοσιεύματα από την Ισπανία πιέζει για να έρθει στον Ολυμπιακό

Ο Τζενάρο Γκατούζο τοποθέτησε τον Τόνι Λάτο σε θέση-έκπληξη στο παιχνίδι της Βαλένθια κόντρα στη Ρεάλ κι αυτός ανταποκρίθηκε κάτι παραπάνω από θετικά στον ρόλο που του έδωσε ο προπονητής του, πραγματοποιώντας μια εξαιρετική εμφάνιση απέναντι στη Βασίλισσα. Όλα αυτά πάντως δεν φαίνεται να έχουν αλλάξει την επιθυμία του ποδοσφαιριστή, που σύμφωνα με νέα δημοσιεύματα από την Ισπανία πιέζει για να έρθει στον Ολυμπιακό.

Οι Νυχτερίδες δεν κατάφεραν να πάρουν την πρόκριση στον τελικό του Super Cup Ισπανίας, αφού λύγισαν στη διαδικασία των πέναλτι απέναντι στους Μαδριλένους.

Ρεάλ – Βαλένθια 1-1 (4-3 πεν.): Οι Μαδριλένοι στον τελικό του Super Cup με τον πιο δραματικό τρόπο (vid)

Όμως το γεγονός πως έφτασαν το παιχνίδι στη διαδικασία των πέναλτι λέει από μόνο του πολλά και για να το καταφέρουν αυτό έβαλε σε έναν μεγάλο βαθμό το χεράκι του και ο Τόνι Λάτο, ο οποίος ανταποκρίθηκε εξαιρετικά στον ρόλο έκπληξη που του έδωσε ο προπονητής του στη χθεσινή αναμέτρηση.

Ο Ισπανός αριστερός μπακ που ενδιαφέρει τον Ολυμπιακό, επιλέχθηκε από τον Τζενάρο Γκατούζο για το δεξί άκρο της επίθεσης στην αναμέτρηση με τη Ρεάλ. Βέβαια μόνο εκεί δεν έμεινε, αφού πολλές από τις κινήσεις του έγιναν στο κέντρο του γηπέδου, αλλά και φυσικά λίγο πιο πίσω για τις ανάγκες του μαρκαρίσματος του Βινίσιους Τζούνιορ.

Ουσιαστικά με τις αρκετές βοήθειες που έδωσε πιο πίσω στον Κορέια, ήταν σαν να αγωνιζόταν σε όλη την πλευρά. Όπως φυσικά έκανε και στον χώρο του κέντρου από δεξιά, όπου πάτησε κυρίως όταν η Ρεάλ είχε την μπάλα στα πόδια της, δίνοντας έτσι κι εκεί πολύτιμες βοήθειες.

Ένα πραγματικό «μηχανάκι» που βρέθηκε να αγωνιστεί ακόμη κι ως αριστερό χαφ στις αρχές της παράτασης, κάτι που όμως δεν κράτησε πολύ καθώς στάθηκε άτυχος και αποχώρησε αναγκαστικά από τον αγωνιστικό χώρο στο 5ο λεπτό του έξτρα χρόνου.

Η προσήλωση και η συνέπεια που είχε στο αμυντικό κομμάτι παρά τη θέση που του δόθηκε στο χθεσινό παιχνίδι αποδεικνύεται από το γεγονός πως από τα πέντε τάκλιν που επιχείρησε κατάφερε να κερδίσει την κατοχή της μπάλας στα τρία. Επίσης βγήκε κερδισμένος σε παραπάνω από τις μισές μονομαχίες που έδωσε, αφού κατάφερε να κερδίσει το 60% απ’ αυτές που συνολικά έδωσε και συγκεκριμένα 9.

Μάλιστα όλα αυτά χωρίς να τιμωρηθεί με κάποια κίτρινη κάρτα.

Εκεί όμως που εξέπληξε τους πάντες ήταν στον ρόλο έκπληξη που του έδωσε ο Ιταλός τεχνικός. Ο 25χρονος ποδοσφαιριστής έγινε ένας κακός μπελάς για τους ποδοσφαιριστές της Ρεάλ, οι οποίοι αρκετές φορές τον αντιμετώπισαν με σκληρό τρόπο. Ενδεικτικό είναι πως κατάφερε να κερδίσει 4 φάουλ στον αγώνα. Για τους συμπαίκτες του δούλεψε με τον καλύτερο τρόπο, αφού κατάφερε να τους μεταβιβάσει 22 φορές την μπάλα με ακρίβεια, έχοντας μάλιστα το εντυπωσιακό ποσοστό του 81% σε εύστοχες μεταβιβάσεις.

Αποκορύφωμα στην καταπληκτική εμφάνιση που πραγματοποίησε ήταν η εξαιρετική ασίστ για το 1-1 της Βαλένθια. Βρισκόμενος από τα δεξιά κατάφερε να βγάλει μία φανταστική σέντρα με το αριστερό του πόδι – που είναι και το καλό του – η οποία πέρασε απ’ όλους μέχρι να φτάσει στον Λίνο στο πίσω δοκάρι που σκόραρε για το 1-1.

Ρεάλ – Βαλένθια: Τρομερή ασίστ του Λάτο για το 1-1 του Λίνο! (vid)

Παρά το ότι πήρε αρκετό χρόνο συμμετοχής και μάλιστα κάνοντας όλα όσα μόλις διαβάσατε, σημερινά δημοσιεύματα επανέρχονται με την επιθυμία του Λάτο να αποχωρήσει από τη Βαλένθια. Μάλιστα, το ρεπορτάζ αναφέρει πως ο παίκτης είναι δυσαρεστημένος καθώς τις περισσότερες φορές δε χρησιμοποιείται στη φυσική του θέση – άσχετα με το γεγονός πως αντεπεξέρχεται εξαιρετικά στους ρόλους που του δίνονται – και γι’ αυτό έχει ζητήσει από τον Γκατούζο να αποχωρήσει από τον σύλλογο με πιθανότερο προορισμό τον Ολυμπιακό. Ο προπονητής της ομάδας από την πλευρά του φαίνεται να του έχει δώσει το «ΟΚ» και ο Λάτο πιέζει τη Βαλένθια να τον αφήσει να φύγει χωρίς οικονομικό αντάλλαγμα ή με κάποιο μικρό ποσό.

Τέλος το δημοσίευμα κλείνει αναφέροντας πως για το πρόσωπο του έχουν εκφράσει επίσης ενδιαφέρον οι Μπέτις, Μαγιόρκα, Χετάφε και Οσασούνα, αλλά ο ίδιος έχει ως προτεραιότητα τους πρωταθλητές Ελλάδας.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς