21.4 C
Athens

Ρεάλ – Βαλένθια 1-1 (4-3 πεν.): Οι Μαδριλένοι στον τελικό του Super Cup με τον πιο δραματικό τρόπο (vid)

Την ευκαιρία να υπερασπιστεί τον τίτλο της και να διεκδικήσει το 13ο Super Cup της ιστορίας της θα έχει η Ρεάλ που λύγισε στη διαδικασία των πέναλτι τη δυσκολοκατάβλητη Βαλένθια του Τόνι Λάτο, ο οποίος έκανε σπουδαία εμφάνιση και μοίρασε ασίστ

Δεν έθελξε με την εμφάνισή της, αλλά τον στόχο τον πέτυχε η Ρεάλ Μαδρίτης στο Ριάντ και προκρίθηκε στον τελικό του Super Cup Ισπανίας. Οι Μαδριλένοι έμειναν στο 1-1 με τη Βαλένθια η οποία έδωσε μεγάλη μάχη και στην παράταση, αλλά στα πέναλτι οι τυπικά γηπεδούχοι πανηγύρισαν την πρόκριση επικρατώντας με 4-3.

Η Ρεάλ Μαδρίτης προηγήθηκε στο 39′ με την εύστοχη εκτέλεση του Καρίμ Μπενζεμά. Ο Γάλλος ανατράπηκε από τον Τσέμερτ και ο διαιτητής έδειξε αμέσως την άσπρη βούλα για την ανατροπή του, με τον ίδιο να μη χάνει την ευκαιρία απέναντι στον Μαμαρντασβίλι.

 

Ο Τόνι Λάτο που ενδιαφέρει τον Ολυμπιακό ξεκίνησε βασικός. Η Βαλένθια μάλιστα ισοφάρισε με τρομερή ασίστ του Ισπανού αριστερού μπακ ο οποίος αγωνίστηκε ως δεξιός εξτρέμ! Με την έναρξη του δευτέρου μέρους από τα δεξιά σέντραρε με το αριστερό στο δεύτερο δοκάρι και ο Λίνο πλάσαρε για το 1-1.

 

Οι Μαδριλένοι είχαν τα ηνία του αγώνα, δημιούργησαν επικίνδυνες στιγμές με κορυφαία αυτή του Μαμαρντασβίλι που σταμάτησε στο τετ α τετ με τα πόδια τον Βινίσιους. Ο Βραζιλιάνος δεν μπόρεσε ούτε στην παράταση να νικήσει τον Γεωργιανό κίπερ, με τη Βαλένθια να έχει και τη δική της στιγμή στο έξτρα ημίωρο όταν στο 110′ ο Κουρτουά σταμάτησε εντυπωσιακά τον Πέρεθ για να οδηγηθούν οι δύο ομάδες στα πέναλτι.

Εκεί ο Κουρτουά έπιασε το πέναλτι του Γκαγιά, ενώ ο Τσέμερτ εκτέλεσε άουτ, με τη Ρεάλ να ευστοχεί και στα τέσσερα που δοκίμασε για να περάσει στον τελικό της διοργάνωσης.

ΤΑ ΠΕΝΑΛΤΙ

1-0 Εύστοχος ο Καβάνι

1-1 Εύστοχος ο Μπενζεμά

1-1 Άστοχος ο Τσέμερτ

1-2 Εύστοχος ο Μόντριτς

2-2 Εύστοχος ο Μορίμπα

2-3 Εύστοχος ο Κρόος

3-3 Εύστοχος ο Γκιγιαμόν

3-4 Εύστοχος ο Ασένσιο

3-4 Ο Κουρτουά σταματά τον Γκαγιά

Υπενθυμίζεται πως ο άλλος ημιτελικός είναι ανάμεσα σε Μπέτις και Μπαρτσελόνα ενώ ο τελικός είναι προγραμματισμένος για την Κυριακή (15/1).

ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ (Αντσελότι): Κουρτουά, Βάθκεθ (68′ Καρβαχάλ), Μιλιτάο (74′ Μεντί), Ρούντιγκερ, Νάτσο, Κρόος, Βαλβέρδε (106′ Θεμπάγιος), Καμαβινγκά (46′ Μόντριτς), Ροντρίγκο (84′ Ασένσιο), Βινίσιους, Μπενζεμά

ΒΑΛΕΝΘΙΑ (Γκατούζο): Μαμαρντασβίλι, Κορέια, Τσέμερτ, Τσενκ, Γκαγιά, Μούσα (95′ Φουλκιέ), Αλμέιντα (115′ Γκιγιαμόν), Λάτο (95′ Μορίμπα), Λίνο (82′ Φρανσίσκο Πέρεθ), Κλάιφερτ (73′ Ντούρο), Καβάνι

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς