20.5 C
Athens

ΑΕΚ – Κηφισιά 3-0: Δεύτερη νίκη και πρόκριση με τους παίκτες της Β’ ομάδας (vid)

Τρεις ποδοσφαιριστές από τη Β' σκόραραν στην ευρεία νίκη της ΑΕΚ που πέρασε στα προημιτελικά και θα αντιμετωπίσει ξανά ομάδα της Super League 2

Η ΑΕΚ δεν είχε πρόβλημα να πάρει και τυπικά την πρόκριση στους «8» του Κυπέλλου σε μια βραδιά-γιορτή στην OPAP Arena λόγω της πολυετούς επέκτασης του συμβολαίου του Ματίας Αλμέιδα.

Ο Αργεντινός προπονητής έκανε ευρύ ροτέισον και χρησιμοποίησε και αρκετούς παίκτες της Β’ ομάδας: οι τρεις εξ αυτών βρήκαν δίχτυα για το 3-0 απέναντι στην Κηφισιά.

Στην επόμενη φάση η Ένωση θα αντιμετωπίσει ξανά ομάδα της Super League 2 και πιθανότατα αυτή θα είναι ο Πανσερραϊκός που είχε επικρατήσει εκτός έδρας με 3-0 του Απόλλωνα Πόντου.

Η αναμέτρηση ήταν ανοιχτή και οι φιλοξενούμενοι προσπάθησαν να δημιουργήσουν επικίνδυνες στιγμές με μεγαλύτερη μάλιστα το σουτ του Προβυδάκη. Κόντρα στη ροή του αγώνα η ΑΕΚ προηγήθηκε στο 27′ με μια ασύλληπτη βολίδα του Μουστακόπουλου στην οποία δύσκολα θα είχε απάντηση κάποιος τερματοφύλακας.

 

Ο Τσούμπερ έμοιαζε… «παραφωνία» στη μεσοεπιθετική ανάπτυξη της ΑΕΚ, με τον Ελβετό να δίνει συνέχεια στις κακές εμφανίσεις και να χαλάει αρκετές καλές στιγμές. Το 2-0 ήρθε στο 48′ με τον Ραντόνια να έρχεται με φόρα από τα αριστερά και να πιάνει το σουτ στο δεύτερο δοκάρι μετά την άψογη σέντρα του Ρότα.

 

Ο Φερνάντες είχε κάποιες ωραίες συνεργασίες με τον Φαν Βέερτ, με τον Ολλανδό πρώην φορ του Βόλου να έχει τις στιγμές του αλλά να μη βρίσκει το γκολ. Το 3-0 διαμορφώθηκε από τον Μαχαίρα που πετάχτηκε στη μικρή περιοχή και με πλασέ δεν άφησε αναξιοποίητο το γύρισμα του Πινέδα από τα δεξιά.

ΑΕΚ (Αλμέιδα): Στάνκοβιτς, Ρότα, Μήτογλου, Τζαβέλλας, Ραντόνια (63′ Πινέδα), Μουστακόπουλος (78′ Κοσίδης), Γαλανόπουλος, Τσούμπερ (65′ Μαχαίρας), Φερνάντες, Μάνταλος, Φαν Βέερτ.

ΚΗΦΙΣΙΑ (Πετράκης): Αγριμάκης, Προβυδάκης (80′ Παναγιώτου), Ποζατζίδης, Μπαρμπόσα, Βαφέας, Να’ά, Γκίνης, Παπασάββας (55′ Πέιος), Ταλάλ (55′ Κουιρουκίδης), Καλλέργης (70′ Παυλάκης), Τετέι (70′ Πρίτσας)

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς