21 C
Athens

Άρης – Λεβαδειακός 1-0: Σφράγισε την πρόκριση με πολλαπλά κέρδη στην επιστροφή του Καμαρά (vid)

Ο Αμπουμπακάρ Καμαρά πάτησε ξανά το χορτάρι του Βικελίδης και οι Θεσσαλονικείς πέρασαν με άνεση στους «8» του Κυπέλλου - Θετική εικόνα από Νταμπό, μαέστρος ο Μανού Γκαρθία στον άξονα και... τώρα αρχίζουν τα δύσκολα

Δοκιμές, λάμψη Μανού Γκαρθία, ανάσες και η επιστροφή του Αμπουμπακάρ Καμαρά…

Όμορφο απόγευμα στο «Κλεάνθης Βικελίδης» για τον Άρη που μετά το 2-1 της Λιβαδειάς, χρειάστηκε απλώς το πέναλτι του Ντάνιελ Μαντσίνι (1-0) για να σφραγίσει το εισιτήριο πρόκρισης στους «8» του Κυπέλλου Ελλάδας, όπου θα αντιμετωπίσει τον νικητή του ζευγαριού Ατρόμητος – Ολυμπιακός, με τους Ερυθρολεύκους να έχουν κερδίσει το πρώτο ματς με 4-1.

ΤΟ ΜΑΤΣ

Σε ένα παιχνίδι που ο Άρης επέβαλε τον ρυθμό του από το ξεκίνημα και επί της ουσίας δεν απειλήθηκε ποτέ από τον Λεβαδειακό, οι Κίτρινοι πήραν αρκετά πράγματα από τους Νταμπό και Μανού Γκαρθία, με τον Ισπανό άσο να είναι για δεύτερο σερί παιχνίδι σε πολύ καλή κατάσταση δίνοντας άλλον αέρα στον άξονα των Κιτρίνων.

Ετέμπο και Νταμπό βρέθηκαν ξανά στο βασικό σχήμα μετά από σχεδόν έναν μήνα και το πρώτο παιχνίδι στη Βοιωτία και συνέθεσαν ένα καλό δίδυμο στον χώρο της μεσαίας γραμμής για 45 λεπτά, με τον xαφ από τη Μπουρκίνα Φάσο να είναι σχεδόν αλάνθαστος στις μεταβιβάσεις του, αλλά τον Καμάτσο να μην είναι το ίδιο αποτελεσματικός όπως κόντρα στον Αστέρα και να «χαλάει» τις περισσότερες εμπνεύσεις του συμπαίκτη του.

Ο Μανού Γκαρθία έκοβε κι έραβε στον άξονα, τα έκανε όλα σωστά κι έδειξε ξανά ότι από εδώ και στο εξής δεν πρέπει να βγαίνει από την αρχική ενδεκάδα. Μάλιστα είχε και δοκάρι στο δεύτερο ημίχρονο, με την μπάλα να μην του κάνει το χατίρι.

Το μοναδικό τέρμα στον αγώνα πέτυχε ο Μαντσίνι από το σημείο του πέναλτι, μετά από παράβαση του Τζημόπουλου με χέρι σε γύρισμα του Νταμπό. Ο Αργεντινός σκόραρε και απλοποίησε την κατάσταση για τον Άρη που άρεσε ξανά, αλλά ξέρει ότι… τώρα αρχίζουν τα δύσκολα για τον μεγάλο στόχο του Κυπέλλου.

Μέχρι το τέλος του αγώνα δεν άλλαξε κάτι με τους Θεσσαλονικείς πάντως να έχουν και δεύτερο δοκάρι με προσωπική ενέργεια του Καμάτσο.

Χρόνο συμμετοχής για περίπου 17 λεπτά πήρε και ο Αμπουμπακάρ Καμαρά που επέστρεψε σε γνώριμα λημέρια, αλλά θα χρειαστεί χρόνο για να βρει ξανά τον απαιτούμενο αγωνιστικό ρυθμό για να «χτυπήσει» την πόρτα της ενδεκάδας.

Ωστόσο έδειξε σε καλή φυσική κατάσταση και είχε τα τρεξίματα σε φάσεις που οι συμπαίκτες δοκίμασαν την ετοιμότητά  του. Ο χρόνος δεν είναι σύμμαχός του καθώς ο Άρης τον χρειάζεται άμεσα, αλλά ο ίδιος δείχνει έτοιμος να τον… προλάβει για να προσφέρει όσο και στην πρώτη του θητεία στα κίτρινα.

ΑΡΗΣ – ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ 1-0

Γήπεδο: Κλεάνθης Βικελίδης

Διαιτητής: Τσέτσιλας

ΓΚΟΛ: 35′ Μαντσίνι (πεν.)

ΑΡΗΣ (Άλαν Πάρντιου): Κουέστα – Οντουμπάζιο, Φαμπιάνο, Μπράμπετς, Πίρσμαν – Ετέμπο, Νταμπό – Μαντσίνι, Γκαρθία, Γκαρσία – Καμάτσο.

ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ (Γιάσμινκο Βέλιτς): Στογιάνοβιτς – Τσάπρας, Τζημόπουλος, Μπαχανάκ – Κωνσταντινίδης, Παναγιώτου, Μεχία, Νίκας, Ζόνας, Μουτίνιο – Τσιριγώτης.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς