16.4 C
Athens

Τα ελληνικά ΜΜΕ είδαν «ήττα σαν νίκη» αλλά δεν άκουσαν την άγρια γιούχα ακόμα και στον Μπέικον

Ο Mythbuster αποθεώνει τα «ορφανά» του μπασκετικού «μηχανισμού» που δεν πτοήθηκαν από την 6η σερί ήττα του ΠΑΟ και συμπεριφέρονται λες και οι Πράσινοι έφτασαν μια ανάσα από το φάιναλ φορ (αλλά τους σταμάτησε η διαιτησία)

Δεν είναι ούτε μια ούτε δυο οι φορές που ο ΑΘΛΟΣ έχει αναφερθεί στον «ακοίμητο» μηχανισμό Μέσων και δημοσιογράφων, ο οποίος έχει εδώ και δεκαετίες σκοπό να κάνει τη νύχτα μέρα και τη μέρα νύχτα σε ό,τι αφορά το ελληνικό μπάσκετ. Αυτοί που δήθεν αγαπούν τόσο πολύ το άθλημα είναι χωρίς αμφιβολία συνυπεύθυνοι για τα χάλια στα οποία βρίσκεται πλέον το άλλοτε καλύτερο πρωτάθλημα της Ευρώπης, αλλά και η εθνική που δεν σώζεται ούτε από το αστείρευτο ταλέντο του Γιάννη Αντετοκούνμπο. Ενός παιδιού που αγνοήθηκε επιδεικτικά όσο βρισκόταν στα παραγκογήπεδα της Α2.

Το «στις νίκες κερδίζει ο Μπέικον και στις ήττες χάνουν οι άλλοι» άρχισε ήδη να προκαλεί τριγμούς

Θεωρητικά, ο μηχανισμός αυτός θα έπρεπε να είναι πλήρως απορρυθμισμένος μετά την κατάρρευση του καθεστώτος Βασιλακόπουλου και την περιβόητη «αποστασιοποίηση» του Δημήτρη Γιαννακόπουλου από την ΚΑΕ Παναθηναϊκός. Έστω κι αν το δεύτερο σκέλος δεν ίσχυσε ποτέ, παρά μόνο ως κατά παραγγελία άλλοθι μετά από κάθε πράσινη αποτυχία.

Το παράδοξο λοιπόν είναι πως ο εν λόγω «μηχανισμός» παραμένει ζωηρός και ευθαλής, παρότι θεωρητικά ορφανεμένος. Κάπως έτσι, συνεχίζει την αλλοίωση και την παραποίηση της πραγματικότητας πάντοτε με την ίδια σκοπιμότητα: να βγάζει λάδι όσους έχουν λόγο και ευθύνες στον Παναθηναϊκό και τρελούς όλους τους υπόλοιπους. Οι ίδιοι άνθρωποι που επέμεναν για χρόνια πως «η διαιτησία δεν κρίνει αποτελέσματα στο μπάσκετ» όταν το αίμα του Ολυμπιακού έτρεχε ποτάμι στην Basket League, κάθε τόσο επινοούν «σφαγές» σε βάρος του ΠΑΟ από τους διαιτητές της Euroleague.

Ότι αδιαφορούν πλήρως για την όποια αξιοπιστία τους είναι αυταπόδεικτο εδώ και χρόνια. Γι’ αυτό και συνεχίζουν να βιάζουν τη λογική αλλά και την πραγματικότητα, εξυπηρετώντας ένας θεός ξέρει ποια γραμμή και ποια συμφέροντα. Τρόπους του λέγειν το «ένας θεός ξέρει» προφανώς…

Καταρχάς, δεν θα ακούσετε ποτέ κανέναν από δαύτους να συνδέει την αγωνιστική κατάρρευση του Παναθηναϊκού με το «μέχρι τέλους». Γενικώς αποφεύγονται πάσης φύσεως αναφορές στην ιστορική απόφαση των Αγγελόπουλων και τα όσα αυτή προκάλεσε. Οι βαθυστόχαστες αναλύσεις εξαντλήθηκαν στο… ειλικρινές ενδιαφέρον που πίσω από τις κομψές διατυπώσεις μεταφραζόταν σε «θέλατε να κάνετε τους μάγκες και να πάτε κόντρα στον πατερούλη; Δείτε τώρα την ομάδα μας να σηκώνει εγχώρια τρόπαια και εσείς να χάνετε τα αβγά και τα καλάθια στην Ευρωλίγκα».

Ο Παναθηναϊκός ηττήθηκε στην έδρα του από την ομάδα που είχε μαζί με αυτόν τη μακράν χειρότερη φόρμα στη διοργάνωση. Ένας από τους δυο θα έφευγε από το παρκέ με 6η σερί ήττα και παρότι στην τελευταία περίοδο όλα έδειχναν ότι το δράμα της Φενέρ θα συνεχιζόταν, τελικά ήταν οι Πράσινοι αυτοί που έμειναν ξανά με άδεια χέρια.

Ο λιγοστός κόσμος που βρέθηκε στο ΟΑΚΑ (αποδείχτηκε αβάσταχτος ο διασυρμός από τον Ολυμπιακό την προπαραμονή Πρωτοχρονιάς) αποδοκίμασε εντονότατα παίκτες και προπονητή του Παναθηναϊκού. Μάλιστα, δεν δίστασε να γιουχάρει ακόμα και τον Μπέικον στο airball που έκανε λίγο πριν την εκπνοή της παράτασης, δείχνοντας με αυτόν τον τρόπο τη δυσαρέσκειά του και προς τον… «σούπερ σταρ» όπως είχε την έμπνευση να τον αποκαλέσει ο σχολιαστής της Nova κατά την περιγραφή του ματς.

Σε αυτή τη δύσκολη στιγμή για τη διοίκηση της ΚΑΕ ΠΑΟ, ο γνωστός μηχανισμός έδωσε και πάλι βροντερό παρών. Όσο προσεκτικά κι αν ψάξετε, δεν θα διαβάσετε κανένα θέμα για τις άγριες αποδοκιμασίες προς όλους, οι οποίες εντέλει απευθύνονται σε αυτούς που κάνουν κουμάντο στην ομάδα. Αντ’ αυτού, μπορείτε να βρείτε ευφάνταστα κείμενα που περιγράφουν και πάλι την ήττα με… νικηφόρα χρώματα, αλλά και που δεν ξεχνούν να μιλήσουν για διαιτητική αδικία.

Προς επίρρωσιν τούτου επικαλούνται ένα non call (δεν ακούγεται ειρωνικά αστείο;) στα 5” πριν το τέλος, σε μια φάση που θα μπορούσε μεν να δοθεί φάουλ υπέρ του Πονίτκα, ωστόσο από τη στιγμή που δεν δόθηκε, μετά το challenge του Δημήτρη Ιτούδη η κατοχή θα έπρεπε να περάσει στη Φενέρ αφού ήταν ξεκάθαρο το ποιος έκανε την τελευταία επαφή. Το πιο θλιβερό όμως είναι πως κάποιοι… βιαστικοί έπεσαν στην παγίδα της πράσινης προπαγάνδας, κάνοντας λόγο για πάτημα γραμμής στο τρίποντο-μαχαιριά του Γκούντουριτς.

Τι κι αν η Nova έδειξε ριπλέι που δεν αφήνει κανένα περιθώριο αμφιβολίας; Όταν ο αυτοεξευτελισμός έχει γίνει δεύτερη φύση σου, δεν σε σταματάει τίποτα…

Γκούντουριτς τρίποντο Παναθηναϊκός Φενέρ

ΥΓ. Κάντε τον κόπο να ακούσετε ξανά τα όσα λέγονται στην τηλεοπτική μετάδοση από το non call των 5” κι έπειτα. Είναι τόσο μεγάλος ο ζήλος των σχολιαστών να υπερασπιστούν τα δίκαια του Παναθηναϊκού που για μερικά δευτερόλεπτα παρασύρονται και ξεχνούν ότι αναφέρονται στον Ιτούδη, ένα από τα πιο αγαπημένα παιδιά του «συστήματος». Ούτε λίγο ούτε πολύ του ζήτησαν τα ρέστα από μικροφώνου για την πονηριά να κάνει challenge, προδικάζοντας ωστόσο πως «οι διαιτητές θα δώσουν την μπάλα στον Παναθηναϊκό ακόμα κι αν έχει βγει από τα χέρια του Πονίτκα». Όπως κι έγινε…

Μάθετε μπαλίτσα από τους άρχοντες λέμε!

Περισσότερη ΑΠΟΨΗ από το Athlosnews

ΣΑΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

Συλαϊδόπουλος: Δημιούργημα χρόνων αυτή η ομάδα, η δουλειά στην Κ19 είναι επαγγελματική

Ο κόουτς της ομάδας Νέων του Ολυμπιακού χαρακτήρισε υψηλού επιπέδου τη δουλειά που γίνεται στην Κ19 και τόνισε πως έχει μείνει ακόμα ένα βήμα στο Youth League για να... τερματίσει η πίστα

Μαρινάκης στους παίκτες της ομάδας Νέων: «Μπορείτε να γράψετε ιστορία στον τελικό, να κυνηγάτε τα όνειρά σας»

Ο διοικητικός ηγέτης της ΠΑΕ Ολυμπιακός συνεχάρη τους παίκτες της Κ19 για την ιστορική πρόκριση και τους προέτρεψε να κυνηγούν πάντα τα όνειρά τους και οφείλουν στους εαυτούς τους να τα δώσουν όλα τη Δευτέρα για την κατάκτηση του ευρωπαϊκού

U19 Ολυμπιακός – Ναντ 0-0 (3-1 πεν.): Θρυλικό ευρωπαϊκό έπος στη Νιόν, οι Νέοι στον τελικό του Youth League!

Οι Νέοι έδειξαν τον δρόμο: Λίγες ώρες μετά την πρόκριση του Ολυμπιακού στους «4» του Conference, η απίθανη ομάδα Νέων λύγισε τη Ναντ στη Νιόν και προκρίθηκε στον τελικό του UEFA Youth League όπου οι Ερυθρόλευκοι θα διεκδικήσουν το ευρωπαϊκό τρόπαιο