17.6 C
Athens

Ολυμπιακός: Μαγικός ο Χουάνγκ, σταθερός ο Εμβιλά, αλλά πρέπει να μιλήσουμε και για τον Σαμασέκου

Ο μέσος από το Μάλι είναι απαραίτητος για τον Μίτσελ και σε κάθε 20λεπτη ευκαιρία του «φωνάζει» ότι είναι ο χαφ που θα συμπληρώσει ιδανικά το μαγικό και άχαστο δίδυμο με Ίνμπομ Χουάνγκ και Εμβιλά - Η υψηλότατη ρήτρα της Χοφενχάιμ και το «πρέπει» του Ολυμπιακού για την αγορά του

Ο Ολυμπιακός πέρασε με εμφατικό τρόπο από τη Μαγνησία και την έδρα του Βόλου έχοντας σε άλλο ένα παιχνίδι σε εξαιρετική κατάσταση το δίδυμο Ίνμπομ Χουάνγκ – Εμβιλά στο κέντρο.

Από τη μία ο ακούραστος Νοτιοκορεάτης μέσος που κάνει τα πάντα σαν καλορυθμισμένο «κομπιούτερ» στη μεσαία γραμμή και στον άξονα άμα λάχει καθώς είναι ο μόνος παίκτης στην Ευρώπη και ίσως από τους λίγους στην Ευρώπη που αγωνίζεται με την ίδια άνεση και αποτελεσματικότητα στο «6» και στο «8».

Ο Ίνμπομ Χουάνγκ είναι με διαφορά από τον δεύτερο ο πιο ποιοτικός παίκτης της ελληνικής Super League, αν και Χάμες, Φορτούνης διεκδικούν επί ίσοις όροις αυτόν τον άτυπο τίτλο.

Δεν είναι φίλε όλα ίδια τα μείον επτά (και ένα υστερόγραφο για τον διαστημάνθρωπο Ίνμπομ Χουάνγκ)

Την ίδια στιγμή, ο Εμβιλά ως ακούραστος εργάτης και μαέστρος του κέντρου δεν γίνεται να βγει από τα βασικά πλάνα του Μίτσελ, ειδικά σε παιχνίδια που ο Ολυμπιακός μένει ψηλά και χρειάζεται να έχει τον νου του λίγο παραπάνω στο ανασταλτικό κομμάτι για να γλιτώσει παραδείγματα τύπου Ιωαννίνων…

Οι Ερυθρόλευκοι είναι υπερπλήρεις στον χώρο του κέντρου και μάλιστα με ένα από τα καλύτερα ρόστερ -αν όχι το καλύτερο- που είχαν τα τελευταία χρόνια στην «κουλούρα». Κι όμως, μέσα σ’ όλη αυτή τη μαγεία των Χουάνγκ – Εμβιλά και των τριών ποιοτικών δεκαριών μπροστά τους (Χάμες, Μπιέλ, Φορτούνης) χωράει κι ένας μέσος από το Μάλι, ο Ντιαντιέ Σαμασέκου, που κάθε φορά που παίρνει το 20λεπτο του από τον Μίτσελ «φωνάζει» ότι οι Ερυθρόλευκοι θα πρέπει να σκεφτούν σοβαρά το ενδεχόμενο αγοράς του από τη Χόφεχναϊμ το ερχόμενο καλοκαίρι.

Μπορεί οι Γερμανοί να κάνουν λόγο για ρήτρα 12 εκατομμυρίων ευρώ, αλλά ο Ολυμπιακός σίγουρα μπορεί είτε να βρει τον τρόπο να τη μειώσει είτε να ανανεώσει τον δανεισμό του, ειδικότερα από τη στιγμή που ο Μίτσελ δείχνει να τον υπολογίζει σε πρώτη φάση για τις ανάσες σε Χουάνγκ και Εμβιλά και σε βάθος χρόνου για τα βασικά του πλάνα. Κι αυτό το σκεπτικό έχει εξήγηση: 

Ο 26χρονος μέσος από το Μάλι είναι εξαιρετικός στο να κρατάει την μπάλα και να «χαλάει» τον ρυθμό του αντιπάλου όταν αυτό χρειάζεται, έχει το τρομερό 3/5 εύστοχες μεταβιβάσεις ανά συμμετοχή και τρέχει μέσο όρο 7,9 χιλιόμετρα σε κάθε ματς, εντυπωσιακό νούμερο αν αναλογιστεί κανείς ότι μετράει μόλις 23 λεπτά συμμετοχής κατά μέσο όρο στη Super League.

Τού είναι αρκετά για να δείξει ότι είναι ένας χαφ τύπου Μαντί Καμαρά, δίχως να έχει τις επιθετικές αρετές του άσου από τη Γουινέα, αλλά με ένα στυλ παιχνιδιού που λείπει από το παιχνίδι των Πειραιωτών και του προσφέρει πολλά κυρίως στο ανασταλτικό κομμάτι κάθε φορά που ο Εμβιλά αποσύρεται στον πάγκο.

Ειδικά με έναν παρτενέρ σαν τον πληθωρικό Ίνμπομ ο Σαμασέκου λύνεται ακόμα πιο εύκολα, καλύπτει χώρους, τρέχει για… δύο, μετράει 2,7 κλεψίματα στα λεπτά που αγωνίζεται και έχει συμβιβαστεί με τον ρόλο του τρίτου ή και τέταρτου χαφ της ομάδας.

Απαραίτητος για τον Μίτσελ, ανεβάζει συνεχώς στροφές, προσφέρει νέα πράγματα στο παιχνίδι του Ολυμπιακού και χτυπά μέχρι και την πόρτα της ενδεκάδας, σε μία σεζόν υψηλών απαιτήσεων και με τα παιχνίδια που έρχονται να απαιτούν περισσότερα τρεξίματα και μεγαλύτερη αμυντική προσήλωση. Ιδίως όταν οι Πειραιώτες μπαίνουν μπροστά στο σκορ…

 

 

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς