23.2 C
Athens

Ο Ολυμπιακός πλησιάζει και κάποιοι αγχώνονται…

Ήρθε η ώρα για... τρέμουλο από τους αντιπάλους του. Ο Ολυμπιακός έχει επιστρέψει, «χτίζει» νικηφόρο σερί, είναι αποτελεσματικός και σκοράρει με χαρακτηριστική ευκολία. Με δύο λόγια, δεν έχει να φοβηθεί τίποτα και κανέναν. Γράφει ο Παναγιώτης Γκαραγκάνης

Αν δεν υπήρχε αυτό το, πραγματικά, κακό αποτέλεσμα (2-2 από 0-2…) στην πόλη των Ιωαννίνων, θα μιλούσαμε για την ιδανική επιστροφή μετά τη διακοπή για το Μουντιάλ. Ο Ολυμπιακός έχει τρεις διαδοχικές νίκες στο Πρωτάθλημα με 11-0 γκολ και μαζί με τον αγώνα Κυπέλλου κόντρα στον Ατρόμητο (4-1) μετράει τέσσερις νίκες σε πέντε ματς συνολικά (4-1-0), για δύο διαφορετικές διοργανώσεις, με 17-1 γκολ. Το τρένο έχει επιστρέψει στις ράγες, ο ΘΡΥΛΟΣ έχει γυρίσει στην κανονικότητά του. Οι αντίπαλοι του Ολυμπιακού είχαν πάντα την αμφιβολία μέσα τους και έχει φτάσει η ώρα να νιώσουν για τα καλά την καυτή ερυθρόλευκη ανάσα.

Η διαφορά από την πρώτη θέση μειώθηκε στους 7 βαθμούς μετά την ήττα του Παναθηναϊκού στην έδρα της ΑΕΚ. Ναι, έχουμε Πρωτάθλημα και αυτό το έχουν καταλάβει όλοι εδώ και αρκετές ημέρες. Bασικά, πάντα ο τίτλος παρέμενε ανοιχτός από τη στιγμή που μιλάμε για ολόκληρο Ολυμπιακό και κάποια στιγμή θα έβγαζε αντίδραση. Πλέον, όμως, είναι σαφές ότι ο Πρωταθλητής Ελλάδας μόνο χαμένος από χέρι δεν είναι (όπως έχουν προσπαθήσει να πλασάρουν ορισμένοι εδώ και καιρό) και κάποιοι έχουν αρχίσει, ήδη, να χάνουν τον ύπνο τους.

Βόλος – Ολυμπιακός 0-4: Παρέλαση κόσμου και Θρύλου στο Πανθεσσαλικό! (vid)

Ο ερυθρόλευκος λαός το πιστεύει και έκανε επίδειξη δυναμικής και αφοσίωσης στο Πανθεσσαλικό Στάδιο. Περίπου δεκαπέντε χιλιάδες οπαδοί της ομάδας «κοκκίνισαν» τον Βόλο και έστειλαν το δικό τους μήνυμα. Για μία ακόμα σεζόν, θα κάνουν ό,τι μπορούν για να παραμείνει ο τίτλος στον Πειραιά. Η πίστη είναι δεδομένη. Ποια άλλη ελληνική ομάδα θα «κατέβαζε» τόσο κόσμο σε εκτός έδρας παιχνίδι με τη διαφορά στο -10 από την πρώτη θέση; Μόνο ο Ολυμπιακός.

Οι Ερυθρόλευκοι σκοράρουν με ευκολία, αποκτούν σταθερότητα και αποτελεσματικότητα στο παιχνίδι τους. Η ποιότητα στο ρόστερ ξεχειλίζει και για πρώτη φορά «χτίζουν» νικηφόρο σερί στην τρέχουσα σεζόν. Άλλωστε, πρώτη φορά πέτυχαν τρίτη διαδοχική νίκη στη Super League. Τώρα το άγχος βρίσκεται σε αυτούς που είναι μπροστά του γιατί βλέπουν τον Πρωταθλητή Ελλάδας να επιστρέφει… Ο Παναθηναϊκός έπρεπε να είχε χάσει για πρώτη φορά στη σεζόν, στις 6/11/22, αλλά μετά την «κλοπή» που υπέστη ο Ολυμπιακός στη Λεωφόρο πέρασαν έξι αγωνιστικές για να συμβεί αυτό. Σε ένα κακό ματς από πλευράς ποιότητας, η ΑΕΚ πήρε τη νίκη και οι Πράσινοι συνεχίζουν να αγκομαχούν. Μόνο άτρωτοι δεν μοιάζουν και ο ΘΡΥΛΟΣ γίνεται, πλέον, στενός κορσές σε όσους τον αμφισβητούν και θέλουν να του πάρουν τα πρωτεία.

Ο Ολυμπιακός μπήκε με το μαχαίρι στα δόντια στο Πανθεσσαλικό. Πριν από το γρήγορο πέναλτι, είχε δύο τελικές προσπάθειες προς την εστία. Το πέναλτι-ματς του Άλχο (και με τα δύο χέρια) απλοποίησε την κατάσταση. Βέβαια, στη συνέχεια, οι παίκτες του Μίτσελ έχασαν τον ρυθμό τους μέχρι το 2-0 από τον εκπληκτικό Ίνμπομ Χουάνγκ στο 23′. Για όλα υπάρχει εξήγηση και δεν πρέπει να ξεχνάμε πως το πέναλτι καταλογίστηκε στο 3′ και εκτελέστηκε στο 7ο λεπτό. Τέσσερα λεπτά για μία ξεκάθαρη παράβαση. Έμαθαν, λοιπόν, και το χέρι στήριξης του αμυνόμενου. Λεπτομέρεια, φυσικά, ότι μετά το δήθεν χέρι στήριξης η μπάλα κοντρολαρίστηκε και με το άλλο χέρι, σε μία υποδοχή από άλλο άθλημα (βόλεϊ)… Η ομάδα είχε μπει φουριόζα στο ματς και αυτή η διακοπή την επηρέασε μέχρι να σημειωθεί το δεύτερο γκολ.

Δεν είναι τυχαίο ότι ο Μίτσελ είδε την ομάδα του για τέταρτο διαδοχικό παιχνίδι Πρωταθλήματος να σκοράρει στο πρώτο ημίχρονο. Κόντρα στον Βόλο, αυτό έγινε τρεις φορές και όχι δύο όπως στα τρία προηγούμενα ματς (με ΠΑΣ Γιάννινα, Αστέρα Τρίπολης και Ιωνικό). Ο Ισπανός προπονητής είναι άξιος συγχαρητηρίων γιατί βάζει τη «σφραγίδα» του σε αυτήν την επιστροφή. Ο Ολυμπιακός έχει ξανά αρχές στο παιχνίδι του και ο ίδιος ο Μίτσελ έχει βρει τον «κορμό» που μπορεί να εμπνεύσει, να ηγηθεί και να κάνει την επική ανατροπή.

Οι τρεις παίκτες που έχουν μονιμοποιηθεί στο βασικό σχήμα και διαθέτουν παρόμοια αγωνιστικά χαρακτηριστικά στο παιχνίδι τους (Φορτούνης, Μπιέλ, Χάμες Ροντρίγκες), είναι θέμα χρόνου να τελειοποιήσουν τη μεταξύ τους «χημεία». Το σημαντικό μέχρι στιγμής είναι πως τουλάχιστον ένας σε κάθε ματς βγαίνει μπροστά και κάνει τη διαφορά. Στον Βόλο, ο Μπιέλ σκόραρε με άπιαστο πέναλτι, ο Φορτούνης έκανε εκπληκτικό άνοιγμα παιχνιδιού στο τρίτο γκολ (με την ασίστ του Ρέαμπτσιουκ στον Μπακαμπού) και με μία ενέργειά του μπορεί να προσφέρει κάτι απλό και ουσιαστικό, ενώ ο Χάμες δεν έπιασε καλή απόδοση και ίσως έπρεπε να είχε αντικατασταθεί νωρίτερα. Φανταστείτε, απλά, και οι τρεις να βρεθούν σε πολύ καλή ημέρα, στο ίδιο παιχνίδι, τι έχει να γίνει…

Οι Ερυθρόλευκοι έχουν «ζεστούς» και τους δύο σέντερ φορ. Ο Μπακαμπού σκόραρε για τρίτο διαδοχικό παιχνίδι Πρωταθλήματος, ενώ ο σκόρερ ολκής Ελ Αραμπί βρήκε δίχτυα ως αλλαγή στην πρώτη επαφή του με την μπάλα. Για τον παικταρά Ίνμπομ Χουάνγκ, τα λόγια έχουν στερέψει. Ο Νοτιοκορεάτης πληθωρικός μέσος σκόραρε για δεύτερη φορά στη σεζόν με προσπάθεια που άρχισε και τελείωσε ο ίδιος. Πίεση σε αντίπαλο, κερδισμένη μπάλα και αριστερό «τηλεκατευθυνόμενο» σουτ εκτός μεγάλης περιοχής. Αυτός ο ποδοσφαιριστής είναι ευλογία για τον Ολυμπιακό και πάνω του πρέπει να στηθεί η ομάδα των επόμενων ετών.

Η κορυφαία και ενδοξότερη ελληνική ομάδα δεν έχει να φοβηθεί τίποτα και κανέναν. Άλλωστε, οι βασικοί αντίπαλοί του, ταλαιπωρούν την μπάλα και σε καμία περίπτωση δεν είναι καλύτεροι. Από τη στιγμή που με όλα όσα συνέβησαν στο πρώτο μισό της σεζόν, ο Ολυμπιακός παραμένει «ζωντανός» και διεκδικητής, αποκτά ολοένα και καλύτερη ομοιογένεια, όλα είναι πιθανά.

Η βαθμολογική διαφορά είναι, πλέον, διαχειρίσιμη. Το άγχος και η πίεση βρίσκονται στην πλευρά των άλλων, που ζορίζονται έχουν χάσει τη ρέντα του πρώτου μισού της σεζόν. Έκαναν ό,τι μπορούσαν για να βγάλουν τον Ολυμπιακό εκτός από τη διεκδίκηση του τίτλου, αλλά η ερυθρόλευκη και ριγωτή φανέλα είναι βαριά και ασήκωτη. Γνωρίζουν και οι ίδιοι οι αντίπαλοί του πως μέχρι να χαθεί και η τελευταία μαθηματική ελπίδα, ο Ολυμπιακός θα παραμένει ο μόνιμος μπελάς τους. Τώρα, βέβαια, δεν μιλάμε απλά για μία ελπίδα. Οι πιθανότητες για την ολική επαναφορά είναι βάσιμες και ρεαλιστικές.

Περισσότερη ΑΠΟΨΗ από το Athlosnews

ΣΑΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

Χωρίς τον Χουάντσο Ερνανγκόμεθ ο Παναθηναϊκός στα δύο ματς με τη Μακάμπι στο Βελιγράδι

Σημαντική απουσία για τους Πράσινους ενόψει των δύο κρίσιμων αγώνων με τη Μακάμπι Τελ Αβίβ στο Βελιγράδι, που μπορεί να κρίνουν τον νικητή της σειράς με φόντο το Final-Four του Βερολίνου

Ο Θρύλος της Ευρώπης: Ο αντίπαλος και οι ημερομηνίες των ιστορικών τελικών του Ολυμπιακού στο European Cup

Το ζευγάρι από το οποίο θα προκύψει ο αντίπαλος του Ολυμπιακού, μετά την ιστορική πρόκριση των Ερυθρολεύκων στους τελικούς του European Cup - Πότε θα παλέψει για το πρώτο της ευρωπαϊκό τρόπαιο στο χάντμπολ η απίθανη ομάδα του Μπάμπιτς

Ολυμπιακός – Φερεντσβάρος 39-32: Θρυλική και ιστορική πρόκριση στους τελικούς του EHF European Cup!

Ο ενδοξότερος ελληνικός σύλλογος θα διεκδικήσει το πρώτο ευρωπαϊκό τρόπαιο της ιστορίας του στο χάντμπολ, μετά την θριαμβευτική πρόκριση στους τελικούς του European Cup με συνολικό σκορ 67-60 κόντρα στη Φερεντσβάρος