20.8 C
Athens

Βόλος – Ολυμπιακός 0-4: Παρέλαση κόσμου και Θρύλου στο Πανθεσσαλικό! (vid)

Ο Ολυμπιακός μπήκε σαν σίφουνας στο Πανθεσσαλικό και αντάμειψε με τέσσερα υπέροχα γκολ τους χιλιάδες οπαδούς του που μετέτρεψαν τον Βόλο σε Πειραιά

Με τη γνωστή συνταγή των προηγούμενων αναμετρήσεων με Αστέρα και Ιωνικό, ο Ολυμπιακός δεν θα μπορούσε να αφήσει την ευκαιρία να πάει χαμένη στο Πανθεσσαλικό για να πανηγυρίσει τρίτη σερί νίκη για πρώτη φορά στο φετινό πρωτάθλημα και να δείξει πως ανεβαίνει όλο και περισσότερο μέσα στο 2023!

 

Ο κόσμος του Θρύλου έστησε πάρτι από νωρίς στον Βόλο και το Πανθεσσαλικό έγινε κατακόκκινο από χιλιάδες οπαδούς με μια ατμόσφαιρα εντυπωσιακή: σαν την απόδοση της ομάδας του Μίτσελ στο χορτάρι απέναντι στους Θεσσαλούς όπου με τεσσάρα (0-4) έφτασε τα 11-0 τέρματα στα τελευταία τρία παιχνίδια και συνεχίζει να πιέζει για να πλησιάσει κι άλλο στην κορυφή!

Μια υπέροχη γιορτή στο στάδιο και οι ποδοσφαιριστές ένιωσαν σαν να βρίσκονται στον… Πειραιά. Η ομάδα του Κώστα Μπράτσου απλώς παρακολουθούσε αποσβολωμένη τα όσα έκαναν οι ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού στο χορτάρι και το πρώτο γκολ δεν άργησε να έρθει.

Ο Φορτούνης έκανε πολύ ωραία ενέργεια από τα αριστερά στο 7ο λεπτό και μπήκε στην περιοχή στο ύψος της γραμμής του άουτ. Ο μεσοεπιθετικός του Ολυμπιακού έκανε το γύρισμα και η μπάλα βρήκε στο χέρι του Άλχο, με τον Παπαπέτρου να υποδεικνύει πέναλτι και τον VAR να επιβεβαιώνει την παράβαση.

Ο Πεπ Μπιέλ ανέλαβε την εκτέλεση και σημάδεψε ψηλά στο αριστερό παράθυρο του Κλέιμαν για το 0-1.

 

Με τη συμπλήρωση 20′ ο Χάμες Ροντρίγκες άγγιξε το δεύτερο γκολ με κεφαλιά του Χάμες Ροντρίγκες και δύο λεπτά αργότερα ήρθε το αριστούργημα του μαγικού Ίνμπομ Χουάνγκ για να διπλασιάσει τα ερυθρόλευκα τέρματα.

Ο Νοτιοκορεάτης μέσος έκλεψε υπέροχα την μπάλα από τον Γκάχι στο 22ο λεπτό κι έπιασε ένα τρομερό σουτ με το αριστερό στο οποίο δεν είχε απάντηση ο Κλέιμαν. Άμεσα μάλιστα ο Χουάνγκ έσπευσε να πανηγυρίσει το καταπληκτικό γκολ του μαζί με τους οπαδούς του Ολυμπιακού που μετέτρεψαν σε… Καραϊσκάκη το Πανθεσσαλικό.

 

Αξίζει να σημειωθεί πως αυτό ήταν το παρθενικό τέρμα του Κορεάτη στο ελληνικό πρωτάθλημα (έχει και 4 ασίστ) ενώ είναι το δεύτερο σε όλες τις διοργανώσεις καθώς είχε σκοράρει στο ντεμπούτο του με τη φανέλα του Ολυμπιακού απέναντι στον Απόλλωνα Λεμεσού.

Και ο Μπιέλ και ο Χάμες Ροντρίγκες και ο Φορτούνης είχαν ευκαιρίες για τρίτο γκολ το οποίο προσωρινά δεν το δέχθηκε ο Κλέιμαν, αλλά δεν κατάφερε να κάνει κάτι πριν τη λήξη του ημιχρόνου.

Στο πρώτο λεπτό του επιπρόσθετου χρόνου οι Ερυθρόλευκοι «χτύπησαν» ξανά από τα αριστερά με τον Φορτούνη να βγάζει μπαλιά 50 μέτρων για τον Ρέαμπτσιουκ, με τον Μολδαβό να σεντράρει για τον Μπακαμπού που έπιασε την κεφαλιά κι έκανε το 0-3. Ο πρώην φορ της Μαρσέιγ πανηγύρισε το 7ο γκολ του στο πρωτάθλημα ενώ σκόραρε για τρίτο διαδοχικό παιχνίδι.

 

Ο Βόλος απείλησε κυρίως με μακρινά σουτ από τον Μεταξά και τον Μπαριέντος και δεν κατάφερε στην ουσία να κάνει τον Πασχαλάκη να αισθανθεί απειλή. Είναι ενδεικτικό πως και οι νεοαποκτηθέντες Γκάχι και Τσιρίνος έμοιαζαν παγιδευμένοι από τους χαφ του Ολυμπιακού ενώ οι Παπασταθόπουλος και Ντόι καθάριζαν τα πάντα στον αέρα.

Η μεγαλύτερη στιγμή των γηπεδούχων καταγράφηκε στο 54′ όταν από λάθος των Ερυθρολεύκων ο Λούνα δεν κατάφερε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα καθώς ο Ντόι πρόλαβε κι απομάκρυνε.

Ο Ολυμπιακός είχε μια τεράστια ευκαιρία στο 60ό λεπτό όταν ο Μπιέλ συνεργάστηκε με τον Ροντινέι και ο Βραζιλιάνος με πολύ δυνατό σουτ σημάδεψε το οριζόντιο δοκάρι του Κλέιμαν.

Με τις αλλαγές ο ρυθμός δεν έπεσε, αντ’ αυτού ο Ολυμπιακός βρήκε τέταρτο γκολ στο 75′ όταν η μπάλα από κακή απομάκρυνση του Μπαριέντος έφτασε στον Ελ Αραμπί κι ο Μαροκινός από κοντά σημείωσε το 0-4 με το πάρτι να μη σταματά στις εξέδρες και τους παίκτες και το επιτελείο να αποθεώνονται στο φινάλε!

 

ΒΟΛΟΣ – ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 0-4

Γήπεδο: Πανθεσσαλικό

Σκόρερ: 7′ πεν. Μπιέλ, 22′ Χουάνγκ, 45′ Μπακαμπού, 75′ Ελ Αραμπί

Διαιτητής: Παπαπέτρου

Κίτρινες: Ντέλετιτς, Μπαριέντος / –

ΒΟΛΟΣ (Μπράτσος): Κλέιμαν, Εσκοβάλ (86′ Σιέλης), Πίρινεν, Άλχο, Λούνα, Μπαριέντος, Μεταξάς, Γκάχι (78′ Ουές), Ντέλετιτς (86′ Καρτάλης), Τσιρίνος (65′ Μεσκίδα), Κούτσιας.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Μίτσελ): Πασχαλάκης, Ροντινέι, Παπασταθόπουλος, Ντόι, Ρέαμπτσιουκ (66′ Μαρσέλο), Εμβιλά (78′ Κασάμι), Χουάνγκ, Φορτούνης (72′ Μασούρας), Μπιέλ, Χάμες Ροντρίγκες (67′ Σαμασέκου), Μπακαμπού (72′ Ελ Αραμπί).

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς