18 C
Athens

Τώρα ξεκινάει η πραγματική πίεση για τον Παναθηναϊκό

Ο Παναθηναϊκός θυμίζει στον δεύτερο γύρο αυτοκίνητο που χρειάζεται σέρβις και αγωνιστική με αγωνιστική βλέπει τους διώκτες του να πλησιάζουν επικίνδυνα

Ο Παναθηναϊκός αρχίζει να αντιλαμβάνεται τις δυσκολίες του τι σημαίνει πρωταθλητισμός. Η έλλειψη βάθους στο ρόστερ τον «προδίδει» απέναντι στους αντιπάλους του και οι ισορροπίες είναι αρκετά λεπτές πλέον, ειδικά από τη στιγμή που η εικόνα του κυρίως μεσοεπιθετικά δείχνει ιδιαίτερα νωθρή.

ΑΕΚ – Παναθηναϊκός 1-0: Αήττητο τέλος, η Ένωση άνοιξε το πρωτάθλημα και ο Ολυμπιακός ήρθε πιο κοντά (vid)

Μια ήττα σε ένα ντέρμπι με την ΑΕΚ δεν λέει από μόνη της κάτι (έστω κι αν σημαίνει το τέλος του αήττητου άρα κι ένα έξτρα βάρος για τη συνέχεια), αλλά οι Πράσινοι στις αρχές του δεύτερου γύρου θυμίζουν αυτοκίνητο που χρειάζεται επειγόντως σέρβις.

Το «μικρό» ρόστερ και οι παίκτες κλειδιά – χωρίς από πίσω να υπάρχει… αντικλείδι – στη φετινή πορεία του τριφυλλιού έχει φέρει αντίθετα αποτελέσματα με το νέο έτος.

Οι Πράσινοι ξεκίνησαν δυνατά στο πρωτάθλημα και πέρα από τα αποτελέσματα είχαν να δείξουν και αρκετή αποτελεσματικότητα στον αγωνιστικό χώρο.

Οι μαζεμένοι τραυματισμοί έκαναν τον Ιβάν Γιοβάνοβιτς και τους ποδοσφαιριστές του Παναθηναϊκού να βάλουν στην άκρη το θέαμα και να μπουν στον αυτόματο πιλότο κυνηγώντας μόνο το αποτέλεσμα.

Σε μεγάλο βαθμό το κατάφεραν – άλλες φορές δίκαια κι άλλες άδικα – αλλά η στρογγυλή θεά είναι εδώ για να μας θυμίζει πως όσο και αν σε κάποια παιχνίδια μπορεί να σου κάνει ή και όχι τα χατίρια, στο τέλος τα προβλήματα τα βρίσκεις διαρκώς μπροστά σου.

Ένα ολόκληρο πρωτάθλημα δεν γίνεται να το κατακτήσει κάποιος παίζοντας με το… στανιό. Άλλες φορές η τύχη θα του χαμογελάσει κι άλλες όχι. Ο Παναθηναϊκός έζησε την περίοδο χάριτος και τώρα πέρασε στην αντίθετη πλευρά του δρόμου. Τα ματς με ΟΦΗ και Ιωνικό στοίχισαν και δεν θα είναι τα μόνα μέχρι το τέλος με αυτή την εικόνα.

Αν ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς έχει το μαγικό ραβδάκι να αλλάξει την κατάσταση και το καταφέρει θα φανεί, αλλά όσο δεν έρχεται η μεταγραφική ενίσχυση τα πράγματα δυσκολεύουν. Επιλογές από τον πάγκο δεν υπάρχουν – ένας Ιωαννίδης παλεύει μόνος του να σώσει τη σεζόν – και το πρόγραμμα που ακολουθεί είναι κάτι παραπάνω από δύσκολο.

Οι επόμενες τρεις αγωνιστικές που έρχονται για τον Παναθηναϊκό είναι κάτι παραπάνω από δύσκολες (ΠΑΣ εκτός, ΠΑΟΚ εντός, Αστέρας εκτός) και σε αυτές θα ξεκαθαρίσει καλύτερα το τοπίο, ενώ στο ίδιο διάστημα ας μην ξεχνάμε πως υπάρχουν τα παιχνίδια με τον ΠΑΟΚ για τους «8» του Κυπέλλου (εφόσον σφραγίσουν αμφότεροι και τυπικά τις προκρίσεις).

Το φετινό πρωτάθλημα θα είναι μαραθώνιος και τα τελευταία μέτρα αρχίζουν να μοιάζουν ήδη πολύ… δύσκολα για τον κουρασμένο Παναθηναϊκό. Κακά τα ψέματα το φετινό πρωτάθλημα δείχνει πως θα κριθεί στα πλέι οφ και αν η διαφορά του εξανεμιστεί τότε το πρόβλημα θα διογκωθεί αφού πλέον η πίεση θα γίνει μεγαλύτερη.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς