15.9 C
Athens

ΑΕΚ – Παναθηναϊκός 1-0: Αήττητο τέλος, η Ένωση άνοιξε το πρωτάθλημα και ο Ολυμπιακός ήρθε πιο κοντά (vid)

Το γκολ του Πινέδα (με τη συνδρομή του Μπρινιόλι) έφερε την πρώτη ήττα του Παναθηναϊκού στη Super League, η ΑΕΚ είναι πια στο -4 και ο Ολυμπιακός έρχεται με φόρα για να αγχώσει και τους δύο

Ο πρωτοπόρος Παναθηναϊκός κλήθηκε να δώσει το πρώτο του μεγάλο τεστ σε ντέρμπι δεύτερου γύρου στην OPAP Arena, προερχόμενος από δύο γκέλες και μια νίκη με ισχνό 1-0 που δεν παρουσίασε καλή εικόνα.

Στην OPAP Arena το αήττητο έσπασε, με την ΑΕΚ να πανηγυρίζει τη νίκη με 1-0 και να διαμορφώνει νέα δεδομένα στον βαθμολογικό πίνακα που δημιουργούν ακόμα μεγαλύτερο ενδιαφέρον στη μάχη του πρωταθλήματος. Οι Πράσινοι έμειναν στους 42 βαθμούς, με την ΑΕΚ να πλησιάζει στους τέσσερις (38β.) και τους Ολυμπιακό και ΠΑΟΚ να βρίσκονται στο -7 από την κορυφή.

 

Το ντέρμπι είχε κακή εικόνα μέχρι το 65′, αλλά κάπως αποζημίωσε όσους το είδαν μετά από εκείνη την ώρα.

Τα καπνογόνα που άναψαν πριν τη σέντρα κι έφεραν την καθυστερημένη έναρξη σε συνδυασμό με τον τραυματισμό του Χατζισαφί στα πρώτα λεπτά προκάλεσαν ένα άνευρο πρώτο μέρος με αρκετά λάθη εκατέρωθεν και καμία ουσιαστική ευκαιρία. Οι μέσοι έδιναν μεγάλες μάχες και ο Παναθηναϊκός κατάφερε να αναχαιτίσει τον ρυθμό της Ένωσης και να μη δεχθεί κλασική ευκαιρία.

Μάλιστα στο δεύτερο μέρος έφτιαξε την πρώτη και μεγαλύτερη ευκαιρία του όταν στο 54′ ο Μπερνάρντ έκανε την ατομική ενέργεια και ντρίμπλαρε τον Μουκουντί, εκτέλεσε με τη μία αλλά ο Αθανασιάδης έδιωξε εντυπωσιακά σε κόρνερ.

Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς έριξε στο ματς τον Τσέριν για καλύτερο έλεγχο στη μεσαία γραμμή αλλά οι παίκτες του έχαναν όλες τις δεύτερες μπάλες και όλο πιο εύκολα οι γηπεδούχοι έφταναν γύρω από την περιοχή του Μπρινιόλι.

Η ΑΕΚ προηγήθηκε στο 68ο λεπτό του αγώνα απέναντι στον Παναθηναϊκό αμέσως μετά τη διακοπή που προκλήθηκε λόγω μιας κροτίδας που έπεσε πίσω από το τέρμα του Ιταλού τερματοφύλακα.

 

Από τα αριστερά ο Αραούχο έπιασε μια κεφαλιά που βγήκε πάσα για τον Πινέδα, εκείνος δοκίμασε διαγώνιο σουτ με τον Μπρινιόλι να έχει κακή αντίδραση και την μπάλα να περνά κάτω από τα πόδια του για το 1-0.

 

Ο Παναθηναϊκός πλήρωσε την αδράνειά του και με νέα διάταξη (4-4-2) με την είσοδο του Φώτη Ιωαννίδη, επιχείρησε να σώσει ό,τι σώζεται. Η διακοπή λόγω καπνογόνων δεν επέτρεψε στους Πράσινους να βρουν ρυθμό, αλλά την ευκαιρία τους την είχαν στο 8ο λεπτό των καθυστερήσεων όταν ο Ιωαννίδης από πλάγια θέση κι αφού ταλαιπώρησε την κιτρινόμαυρη άμυνα, δοκίμασε το σουτ σε κενή εστία (είχε βγει ο Αθανασιάδης) αλλά η μπάλα σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι.

Στην κόντρα, ο εντυπωσιακός Πάουλο Φερνάντες ταλαιπώρησε τον Τσέριν και μπήκε στην περιοχή αλλά πριν εκτελέσει ο Σένκεφελντ τον ανέτρεψε και ο Νόμπρε υπέδειξε το πέναλτι.

Ο Λιβάι Γκαρσία ανέλαβε την εκτέλεση αλλά ο Μπρινιόλι το έπιασε, διατηρώντας το οξυγόνο για την ομάδα του, με την κλεψύδρα πάντως να αδειάζει σταδιακά και το 1-0 να παραμένει και να πανηγυρίζεται έξαλλα.

ΑΕΚ – ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ 1-0

Σκόρερ: 68′ Πινέδα

Γήπεδο: OPAP Arena

Διαιτητής: Νόμπρε (ΠΟΡ)

Κίτρινες: Λιβάι Γκαρσία, Σιντιμπέ / Βέρμπιτς, Σένκεφελντ, Μάγκνουσον, Παλάσιος

ΑΕΚ (Αλμέιδα): Αθανασιάδης, Σιντιμπέ, Βίντα, Μουκουντί, Χατζισαφί, Άμραμπατ (81′ Τσούμπερ), Πινέδα (90′ Πάουλο Φερνάντες), Σιμάνσκι, Γιόνσον, Αραούχο (90+12′ Μήτογλου), Λιβάι Γκαρσία

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Γιοβάνοβιτς): Μπρινιόλι, Κώτσιρας (89′ Βαγιαννίδης), Σένκεφελντ, Μάγκνουσον, Χουάνκαρ, Βέρμπιτς (56′ Τσέριν), Ρούμπεν Πέρεθ (89′ Τσόκαϊ), Κουρμπέλης (69′ Ιωαννίδης), Παλάσιος, Μπερνάρντ, Σπόραρ

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς