16.7 C
Athens

Άρης – Αστέρας 3-0: Έβγαλε αντίδραση με ποδόσφαιρο ουσίας, έλαμψαν οι Μανού Γκαρθία και Νταρίντα

Ο Άρης επέστρεψε στις νίκες με πρωταγωνιστές δύο παίκτες που αναμένεται να παίξουν καθοριστικό ρόλο στη συνέχεια των Κιτρίνων στο πρωτάθλημα - Ρεσιτάλ αποτελεσματικότητας από τους Θεσσαλονικείς με 3/6 εντός εστίας

Ο Άρης βρήκε τη νίκη ηρεμίας, αυτοπεποίθησης και ψυχολογίας που χρειαζόταν μετά την ήττα στην Τούμπα έχοντας μάλιστα σε πολύ καλή βραδιά δύο παίκτες-κλειδιά για τη συνέχεια του πρωταθλήματος.

Μανού Γκαρθία και Νταρίντα έλαμψαν με γκολάρα ο Ισπανός και ασίστ ο ακούραστος Τσέχος και οι Κίτρινοι απλοποίησαν την υπόθεση νίκη κόντρα στον κακό Αστέρα από το πρώτο ημίχρονο, βάζοντας το κερασάκι με τον Καμάτσο στην επανάληψη, σε ένα παιχνίδι που έγιναν ξανά αποτελεσματικοί μετατρέποντας τρεις φορές σε γκολ (50% ευστοχία) τις συνολικά 6 τελικές τους στην εστία.

Ο «καθρέπτης» του ματς

Το παιχνίδι ξεκίνησε με τον Άρη να έχει αρκετά ψηλά την γραμμή της πίεσής του και αρκετή όρεξη για δημιουργία κυρίως από τα άκρα με τους Μαζικού και Οντουμπάτζιο να παίρνουν μέτρα και πρωτοβουλίες.

Από την άλλη οι Αρκάδες του Άκη Μάντζιου αρκέστηκαν από νωρίς στο να περιμένουν τους Θεσσαλονικείς ελπίζοντας ότι θα βρουν χώρους στην κόντρα επίθεση με τους γρήγορους Σίτο και Τιλίκα, ωστόσο το πράγμα χάλασε από νωρίς γι’ αυτούς.

Ο ΜΑΝΟΥ ΓΚΑΡΘΙΑ ΑΡΧΙΖΕΙ ΝΑ ΞΕΔΙΠΛΩΝΕΤΑΙ 

Κι αυτό κυρίως λόγω της ορμής των Κιτρίνων που είχαν ένταση, ιδέες και ενέργεια στο παιχνίδι τους αλλά και της αδιαμφισβήτητης κλάσης του Μανού Γκαρθία. Ο Ισπανός άσος μπορεί να άργησε, αλλά τελικώς πέτυχε το πρώτο του τέρμα με τη φανέλα του Άρη με υπέροχο τρόπο, τέτοιο που ξεσήκωσε το κοινό στο Βικελίδης.

Συρτό σουτ στη γωνία με σώματα μπροστά του για το 1-0 στο 19′ με φαρδιά πλατιά την υπογραφή ενός παίκτη που «φώναζε» ότι πρέπει να ξεκινάει πάντα βασικός και από τη στιγμή που βρήκε ρυθμό και ψυχολογία, πλέον αυτό θα τού γίνει συνήθεια.

Σε αντίθεση με τα άλλα παιχνίδια από τη στιγμή της χειμερινής επανεκκίνησης στη Super League, ο Άρης βρήκε γκολ στην πρώτη του τελική ενέργεια εντός εστίας και μάλιστα με σουτ εκτός περιοχής, από την προσωπική ενέργεια του δραστήριου Μανού, από τα πόδια του οποίου ξεκινούσε σχεδόν κάθε αξιόλογη επιθετική ενέργεια των Θεσσαλονικέων.

ΝΤΑΡΙΝΤΑ ΜΟΙΡΑΣΕ, ΦΑΜΠΙΑΝΟ ΕΚΤΕΛΕΣΕ ΓΙΑ ΤΟ 2-0

Ο Αστέρας συνέχισε στο ίδιο τέμπο παρά το γεγονός ότι βρέθηκε νωρίς πίσω στο σκορ, κάτι που ως φυσικό επόμενο ευνόησε την ομάδα που κυνηγά το κάτι παραπάνω. Δίχως να εντυπωσιάσει ή να πολιορκήσει την εστία του Παπαδόπουλου αλλά παίζοντας με ουσία ο Άρης βρήκε και δεύτερο γκολ για να απλοποιήσει τα πράγματα από το 32′.

«Δράστης» αυτή τη φορά ο Φαμπιάνο μετά από φάση διαρκείας που δημιούργησε με την ενέργειά του ο πολύ καλός Μαζικού και ολοκλήρωσαν οι Νταρίντα με την πρώτη του ασίστ στο ελληνικό πρωτάθλημα και Φαμπιάνο με το τρίτο του φετινό γκολ. Ο Τσέχος τού την έδωσε συστημένη και ο Βραζιλιάνος απλώς την έσπρωξε στα δίχτυα των Αρκάδων.

Οι φιλοξενούμενοι βρήκαν τη μεγαλύτερη ευκαιρία τους στα πρώτα 45′ με τον Καρμόνα στο 42′. Η ομάδα του Μάντζιου αναπτύχθηκε ωραία από τα αριστερά, η μπάλα «κόλλησε» μετά από γύρισμα του Τιλίκα στην περιοχή του Άρη, με τον επερχόμενο από την άμυνα Καρμόνα να σουτάρει από καλή θέση εντός περιοχής, αλλά τον Μαζικού να βάζει το σώμα του ως ασπίδα προστατεύοντας την εστία των Κιτρίνων και τον Κουέστα που είδε την μπάλα να καταλήγει με μία περίεργη τροχιά σε κόρνερ.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Αστέρας ξεθάρεψε, ο Άρης οπισθοχώρησε ιδιαίτερα στο διάστημα 45′-60′ κι αυτό είχε ως αποτέλεσμα οι Αρκάδες να ψάξουν τη μείωση του σκορ δημιουργώντας καλέ προϋποθέσεις, αλλά μέχρι εκεί.

Ένα σουτ του Τιλίκα στο 49′ από μέση απόσταση πέρασε 2 μέτρα έξω από το αριστερό κάθετο δοκάρι του Κουέστα, ενώ 8 λεπτά αργότερα ο Αστέρας σκόραρε με τον Ρεγκίς, ωστόσο το γκολ ορθώς ακυρώθηκε για οφσάιντ στον Μπερτόγλιο στην αρχή της φάσης.

ΑΓΓΑΡΕΙΑ ΣΤΗΝ ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ ΜΕ «ΥΠΟΓΡΑΦΗ» ΚΑΜΑΤΣΟ

Μετά το 65′ και με τις δύο αλλαγές του Πάρντιου (Νταμπό αντί Μανού Γκαρθία και Καμάτσο στη θέση του Γκρέι) ο Άρης έγινε πιο κινητικός παίζοντας επί της ουσίας χωρίς φορ, με τον Πορτογάλο εξτρέμ να κινείται ως «ψευτοεννιάρι».

Ένα σουτ του Νταμπό υπό καλές προϋποθέσεις που πέρασε άουτ και μία ακόμη τελική με τον Μαντσίνι στιγμές αργότερα ήταν οι πρώτες αξιόλογες φάσεις των Κιτρίνων στο δεύτερο μέρος, με ξεκάθαρη εντολή του Άγγλου τεχνικού για διαχείριση του σκορ και των δυνάμεων των παικτών του.

Τελικώς, η αγγαρεία του δευτέρου ημιχρόνου «έσπασε» στις καθυστερήσεις, όταν ο Μαντσίνι μοίρασε στον Καμάτσο και ο Πορτογάλος εξιλεώθηκε για όλες τις άτυχες στιγμές του ιδίως στο «Βικελίδης» μέχρι σήμερα σκοράροντας με ωραίο πλασέ για το τελικό 3-0.

Μόνος πέμπτος πλέον ο Άρης με 28 βαθμούς, συνεχίζει να προβληματίζει ο Αστέρας που μένει πίσω στη μάχη της εξάδας (9ος, 17 βαθμοί).

ΑΡΗΣ – ΑΣΤΕΡΑΣ 3-0

Γήπεδο: Κλεάνθης Βικελίδης

ΓΚΟΛ: 19′ Μανού Γκαρθία, 32′ Φαμπιάνο

Διαιτητής: Τζήλος

Άρης (Πάρντιου): Κουέστα, Μαζικού, Μπράμπετς, Φαμπιάνο, Οντουμπάζιο, Ετέμπο, Νταρίντα, Μανού Γκαρθία (66′ Νταμπό), Ματέο Γκαρσία, Μαντσίνι, Γκρέι (70′ Καμάτσο).

Αστέρας Τρίπολης (Μάντζιος): Παπαδόπουλος, Καρμόνα, Άλβαρες, Τζουκάνοβιτς, Καστάνιο, Μουνάφο, Ιγκλέσιας, Μπερτόγλιο, Τιλίκα, Σίτο, Κρέσπι.

 

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς