16.4 C
Athens

Αδικαιολόγητη απουσία του Έντσο Φερνάντες από την προπόνηση της Μπενφίκα, ενοχλήθηκε ο Σμιντ

Ο Έντσο Φερνάντες της Μπενφίκα ταξίδεψε στην Αργεντινή το περασμένο Σαββατοκύριακο χωρίς άδεια κι απουσίασε αδικαιολόγητα από την προπόνηση, όπως τόνισε την Πέμπτη (5/1) ο προπονητής της ομάδας Ρότζερ Σμιντ, εν μέσω δημοσιεύσεων που συνδέουν τον Αργεντινό μέσο με την Τσέλσι.

Στην τελική ευθεία το εξωπραγματικό deal της Τσέλσι με τη Μπενφίκα για τον Έντσο Φερνάντες

Ο 21χρονος, που κατέκτησε το Παγκόσμιο Κύπελλο με την Αργεντινή στο Κατάρ, εντάχθηκε στον πορτογαλικό σύλλογο τον περασμένο Ιούλιο, αλλά υπάρχει έντονη φημολογία για πιθανή μεταγραφή στους Λονδρέζους. Τοπικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι έχασε δύο προπονήσεις πριν επιστρέψει στη Λισσαβόνα μετά την επίσκεψή του στην Αργεντινή.

«Δεν ήταν εδώ, δεν είχε άδεια να πάει στην Αργεντινή, έχασε την προπόνηση κι αυτό δεν είναι αποδεκτό», τόνισε ο Σμιντ στους δημοσιογράφους και πρόσθεσε:

«Ο Έντσο είναι ένα πολύ καλό παιδί και ένας φανταστικός ποδοσφαιριστής. Τον αγαπάμε και φυσικά θέλουμε να μείνει στην Μπενφίκα.

Η κατάσταση για αυτόν δεν είναι εύκολη. Έπαιξε ένα καλό Παγκόσμιο Κύπελλο, έγινε πρωταθλητής, δέχθηκε προτάσεις και υπάρχουν πολλά χρήματα στο τραπέζι. Όταν είσαι νεαρός παίκτης, αυτό σε μπερδεύει».

Ο Σμιντ τόνισε ακόμη ότι ένας σύλλογος δεν έδειξε σεβασμό προς την Μπενφίκα κυνηγώντας τον Φερνάντες, χωρίς να συμφωνήσει να πληρώσει τη ρήτρα αποδέσμευσής του, η οποία όπως αναφέρουν τα τοπικά Μέσα Ενημέρωσης φτάνει τα 120 εκατ. ευρώ.

«Όλοι ξέρουν ότι έχει μια ρήτρα στο συμβόλαιό του», πρόσθεσε ο Γερμανός τεχνικός. «Υπάρχει μια ομάδα που θέλει τον παίκτη μας. Ξέρουν ότι μπορούν να αποκτήσουν αυτόν τον παίκτη μόνο όταν πληρώσουν αυτήν τη ρήτρα. Αυτό που κάνουν είναι ασέβεια…».

 

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς