18.9 C
Athens

Στην τελική ευθεία το εξωπραγματικό deal της Τσέλσι με τη Μπενφίκα για τον Έντσο Φερνάντες

Αναδείχθηκε ως ο καλύτερος νέος παίκτης στο Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ, εμφανίστηκε από το πουθενά στον χάρτη του παγκοσμίου ποδοσφαίρου, έβαλε το σώμα του ως «ασπίδα» προστασίας για τον Μέσι και στο τέλος σήκωσε και την βαρύτιμη κούπα, όντας μόλις 21 ετών.

Ο λόγος για τον εξαιρετικό Έντσο Φερνάντες που «ξεπετάχθηκε» απότομα στην παγκόσμια ποδοσφαιρική σκηνή και μέσα από τα γήπεδα του Κατάρ εκτόξευσε την χρηματιστηριακή του αξία, με το Transfermarkt να τον κοστολογεί πλέον στα 55 εκατομμύρια ευρώ.

Βέβαια, η Μπενφίκα είχε… δει το έργο από νωρίς και φρόντισε να τού τοποθετήσει αστρονομική ρήτρα 120 εκατομμυρίων ευρώ, την οποία δείχνει πρόθυμη να «σπάσει» η Τσέλσι.

Σύμφωνα με την πορτογαλική «Record» αλλά και διάφορα αξιόπιστα αγγλικά Μέσα οι Λονδρέζοι της Τσέλσι πρότειναν μία μυθική πρόταση συνολικής αξίας 130 εκατομμυρίων μαζί με τα μπόνους στην Μπενφίκα, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι εφόσον προχωρήσει η πώληση του 21χρονου χαφ αυτόν τον Γενάρη, τότε το 25% των χρημάτων θα πάει στην Ρίβερ Πλέιτ.

Η Τσέλσι είναι έτοιμη να τινάξει την μπάνκα στον αέρα, για άλλη μία φορά, και να επενδύσει σε έναν νέο… Καντέ με φόντο το παρόν και το μέλλον.

 

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς