24.3 C
Athens

Super League 2: Ο ΟΦΙ υπέταξε τον Ολυμπιακό Β’, «αυτοκτόνησε» κόντρα στον ΠΑΟ Β’ η ΑΕΛ

Ο ΟΦ Ιεράπετρας συνέχισε την εντυπωσιακή του πορεία, κάμπτοντας δύσκολα την αντίσταση του Ολυμπιακού Β’ και επικρατώντας με 2-0.

Οι Κρητικοί παραμένουν σε τροχιά ανόδου, αφού με τη σημερινή τους νίκη βρίσκονται στην 3η θέση μόλις τρεις βαθμούς πίσω από την πρωτοπόρο Κηφισιά. Οι γηπεδούχοι βρήκαν ένα γκολ σε κάθε ημίχρονο για να ξεπεράσουν το εμπόδιο των Ερυθρόλευκων. Ο Βουό έβαλε μπροστά την ομάδα του με κεφαλιά στο 14ο λεπτό, ενώ ο Καζάου έγραψε στο 58′ το τελικό 2-0.

Ο Ολυμπιακός Β’ παρέμεινε στους 8 βαθμούς και την 11η θέση.

Ισόπαλο με 2-2 έληξε το παιχνίδι ανάμεσα σε ΑΕΛ και Παναθηναϊκό Β’ με την ομάδα του κάμπου να μένει μακριά από τη νίκη για δεύτερη συνεχόμενη αγωνιστική και να χάνει έδαφος στη μάχη της ανόδου. Στον Νότιο όμιλο, Απόλλων Σμύρνης, Παναχαϊκή και Καλλιθέα επέστρεψαν στις νίκες, ενώ το παιχνίδι ανάμεσα σε Κηφισιά και Ηρόδοτο ολοκληρώθηκε στο 42ο λεπτό, καθώς οι φιλοξενούμενοι έμειναν με 6 παίκτες.

Ο Ηρακλής Λάρισας με γκολ του Συρεγγέλα στο 63′ πήρε μεγάλη νίκη στη μάχη των ουραγών κόντρα στον Θεσπρωτό και τον άφησε στην τελευταία θέση της βαθμολογίας με μόλις 3 βαθμούς.

Ο Αλμωπός Αριδαίας έφυγε με σημαντικό βαθμό από τη Ρόδο χάρη σε εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Έππας στο 88′. Το προβάδισμα είχε δώσει στον Διαγόρα από το 65ο λεπτό ο Καραμάνης.

Η ΑΕΛ έχασε μεγάλη ευκαιρία να επιστρέψει στις νίκες μετά την ήττα από τον Ηρακλή, καθώς δέχθηκε την ισοφάριση στο 90+6 μένοντας έτσι μακριά από τις νίκες για δεύτερη συνεχόμενη αγωνιστική και μάλιστα εντός έδρας. Το παιχνίδι ανάμεσα στους Θεσσαλούς και τον Παναθηναϊκό Β’ ήταν από την αρχή πραγματικό ντέρμπι. Το πρώτο ημίχρονο βρήκε μπροστά τους γηπεδούχους με 1-0, με τον Μαυρία να έχει δώσει το προβάδισμα στην ομάδα του από το 36′.

Οι Πράσινοι μπήκαν δυνατά στο δεύτερο μέρος και ισοφάρισαν με το Μπιλάλ στο 51′, αλλά στο 69ο λεπτό ο Καλουτσικίδης έδωσε και πάλι προβάδισμα στην ομάδα του. Εκεί που όλα έδειχναν πως οι Θεσσαλοί θα επιστρέψουν στις νίκες, ο Ρόμπι τους σόκαρε και ισοφάρισε στο 90+6 για το τελικό 1-1.

Στο πρώτο ημίχρονο κρίθηκε η αναμέτρηση της Καλλιθέας με τα Χανιά. Ο Κυνηγόπουλος έδωσε προβάδισμα στους γηπεδούχους στο 3′, αλλά οι Κρητικοί είχαν γρήγορα απάντηση και ισοφάρισαν με τον Μάναλη στο 12′. Ο Λουκίνας σκόραρε στο 45′ και το τέρμα του αποδείχθηκε χρυσό, αφού στο δεύτερο μέρος δεν άλλαξε κάτι και έτσι η ομάδα του επέστρεψε στις νίκες.

Στο κυνήγι της πρωτοπόρου Κηφισιάς παρέμεινε ο Απόλλων Σμύρνης, που δυσκολεύτηκε αλλά πέρασε από την έδρα της Ηλιούπολης. Σίγκνεβιτς (11′) και Χαλίμι (43′) έδωσαν προβάδισμα δύο τερμάτων στην ομάδα τους, με τον Ανδρέου να μειώνει στο 70λεπτο για τους γηπεδούχους και το 1-2 να παραμένει μέχρι το τέλος.

Η Παναχαϊκή πήρε μεγάλο διπλό στην έδρα της Προοδευτικής με γκολ του Αλεξόπουλου στο 79′ και παρέμειναν μια ανάσα από την κορυφή του βαθμολογικού πίνακα.

Η Καλαμάτα δεν μπόρεσε να εξαργυρώσει με ανάλογη συνέχεια τη νίκη της στο ντέρμπι με τον Απόλλων Σμύρνης και έμεινε στο 1-1 στην εκτός έδρας αναμέτρηση με το Αιγάλεω. Οι φιλοξενούμενοι μπήκαν μπροστά στο σκορ στο 63′ χάρη σε γκολ του Ρόβα, αλλά ο Τσιγκλίρης με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι στο 83′ στέρησε τη νίκη από την ομάδα του Αναστόπουλου.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς