23.4 C
Athens

Ο Φορτούνης του 80% στην τελική ενέργεια και τα ενθαρρυντικά νούμερα του έτοιμου Ροντινέι

Ο απολαυστικός Κώστας Φορτούνης κουβαλά μία επίδοση που δεν επιτυγχάνεται από κανέναν άλλον παίκτη της Super League και ο έτοιμος Ροντινέι που έδειξε από την αρχή ότι ο Ολυμπιακός αναβαθμίζει σε μεγάλο βαθμό την δεξιά του πλευρά

Ο Ολυμπιακός απέδρασε με το «διπλό» από την έδρα του Ιωνικού στη Νίκαια και μπήκε με το δεξί στο 2023, παραμένοντας στο κυνήγι του πρωτοπόρου Παναθηναϊκού.

Οι Ερυθρόλευκοι με δύο υπέροχα γκολ από Μπακαμπού και Φορτούνη έκαναν τα απολύτως απαραίτητα στο πρώτο ημίχρονο για να «καθαρίσουν» την υπόθεση νίκη και πλέον πάνε με ανεβασμένη ψυχολογία στα επόμενα ματς του Γενάρη, πριν τα μαζεμένα ντέρμπι μέσα στον Φεβρουάριο.

Ολυμπιακός: Επαναφορά στις εργοστασιακές ρυθμίσεις του

Στο καθαρά αγωνιστικό κομμάτι, ο Κώστας Φορτούνης για άλλη μία φορά τον τελευταίο καιρό ήταν απολαυστικός, ουσιαστικός και απόλυτα εύστοχος.

Ο Έλληνας άσος κάνει κάτι που δεν καταφέρνει κανείς άλλος στη Super League μέχρι τώρα, έχοντας το εντυπωσιακό ποσοστό του 80% στην τελική ενέργεια καθώς από τα συνολικά 5 σουτ που επιχείρησε στα δύο ματς που σκόραρε φέτος, τα τρία κατέληξαν στα δίχτυα!

Το αγαπημένο «7άρι» της ερυθρόλευκης κερκίδας έχει βρει ξανά τον καλό του εαυτό, είναι σχεδόν αλάνθαστος στις μεταβιβάσεις (σταθερά πάνω από το 82% στα τελευταία τέσσερα ματς) και άκρως επιδραστικός ακόμα και από τη νέα του θέση ως εξτρέμ, έχοντας άψογη συνεργασία με τα υπόλοιπα «δεκάρια» της καυτής τριπλέτας του ερυθρόλευκου άξονα, με Χάμες Ροντρίγκες και Μπιέλ.

Ο Κώστας τρέχει, μαρκάρει, έχει διάρκεια στην απόδοσή του και είναι ξανά ο ηγέτης που έψαχνε ο Ολυμπιακός για μία ανατροπή με φόντο τον τέταρτο σερί τίτλο στην Ελλάδα.

Από εκεί και πέρα, θετικά ήταν και τα μηνύματα του Ροντινέι στο ντεμπούτο του με τον Ολυμπιακό, τόσο με την εικόνα του στο χορτάρι όσο και στην στατιστική του απεικόνιση.

Συνολικά κόντρα στον Ιωνικό ο δραστήριος Βραζιλιάνος μπακ είχε:

74 ενέργειες με την μπάλα (τρίτος πίσω από Ίνμπομ και Εμβιλά)

40/46 πετυχημένες μεταβιβάσεις (87%)

5 σέντρες

2 κλεψίματα

2 προσπάθειες για ντρίμπλα

Ροντινέι για το ντεμπούτο του με Ολυμπιακό: «Σε ευχαριστώ Θεέ μου που εκπλήρωσες ένα παιδικό μου όνειρο»

 

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς