12.5 C
Athens

Η προφητική επιθυμία του Πελέ και οι ιστορικές κεφαλιές που αντάλλαξε με τον Μαραντόνα (vid)

Η φαντασία μας οργιάζει μόνο στην ιδέα ότι Πελέ και Μαραντόνα ανταλλάζουν πασούλες στον παράδεισο, όπως είχαν κάνει σε μία αξέχαστη τηλεοπτική τους συνάντηση πριν λίγα χρόνια που στο σήμερα αποκτά έντονο συγκινησιακό ύφος

Δύο χρόνια μετά τον χαμό του Ντιέγκο Μαραντόνα, η μπάλα ορφάνεψε καθώς έχασε και τον δεύτερο μεγαλύτερο πρεσβευτή της, τον αξεπέραστο Πελέ.

Ο Βραζιλιάνος θρύλος του παγκοσμίου ποδοσφαίρου άφησε την τελευταία του πνοή σε ηλικία 82 ετών μετά από γενναία μάχη με τον καρκίνο και βύθισε στο πένθος τις παιδικές μας αναμνήσεις, όταν με τη δύναμη της φαντασίας κάναμε όνειρα ότι σκοράραμε στο Μαρακανά σαν… άλλοι Πελέ.

Η Βραζιλία αποχαιρετά τον Βασιλιά της: Σε λαϊκό προσκύνημα η σορός του Πελέ στο γήπεδο της Σάντος

Ο κόσμος αποχαιρετά με τιμή και συγκίνηση το μαύρο μαργαριτάρι του παγκοσμίου ποδοσφαίρου, με την εικόνα ότι πλέον θα ανταλλάζει πασούλες στον ουρανό μαζί με τον Ντιέγκο.

Όπως και πριν λίγα χρόνια, όταν για πρώτη φορά οι δυο τους μοιράστηκαν το πλατό-γήπεδο για να κάνουν τα μαγικά τους με το κεφάλι.

ΑΠΟΛΑΥΣΤΕ ΤΟΥΣ

Στο σήμερα, αυτό το video αποκτά διπλή αξία και συγκινητικό ύφος. Άραγε θα το κάνουν και τώρα στον ουρανό, όπως είχε προφητέψει ο Πελέ πριν δύο χρόνια;

«Μια μέρα, ελπίζω να παίξουμε ποδόσφαιρο στον παράδεισο», είχε γράψει τότε ο Πελέ. Τώρα ξεκίνησε το ταξίδι για να συναντήσει έναν καλό φίλο, το δεύτερο «χρυσό» 10άρι στην ιστορία του ποδοσφαίρου.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη 433 (@433)

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς