22.9 C
Athens

Η Βραζιλία αποχαιρετά τον Βασιλιά της: Σε λαϊκό προσκύνημα η σορός του Πελέ στο γήπεδο της Σάντος

Η μπάλα δακρύζει και η Βραζιλία αποχαιρετά τον μεγαλύτερό της ήρωα: Ο σπουδαίος Πελέ δεν είναι πια κοντά μας, αλλά θα ζει αιώνια μέσω των ανεπανάληπτων στιγμών που μας έχει χαρίσει - Την Τρίτη (3/1) η κηδεία του Βασιλιά στην πόλη που λατρεύτηκε σαν θεός

Είναι από τις στιγμές που τα λόγια περιττεύουν. Από τις στιγμές που συγκινείσαι, ακόμα κι αν δεν τον έχεις προλάβει. Οι στιγμές που ακόμα και η μπάλα δακρύζει, χάνει κάτι από την αίγλη της, σκίζεται στα δυο.

Ο θρύλος Πελέ δεν είναι πια κοντά μας, αλλά παραμένει… αθάνατος μέσα από τα χιλιάδες γκολ του και κυρίως την τεράστια παρακαταθήκη που άφησε πίσω του, όχι μόνο στον αθλητισμό αλλά και στην κοινωνία.

Το τέλος ενός θρύλου: Πέθανε ο Πελέ

Ο κόσμος αποχαιρετά με τιμή και συγκίνηση το μαύρο διαμάντι του παγκοσμίου ποδοσφαίρου, με την εικόνα ότι πλέον θα ανταλλάζει πασούλες στον ουρανό μαζί με τον Ντιέγκο.

Η κηδεία του Rei Pele θα λάβει χώρα την Τρίτη (3/1) στη Βραζιλία, αφού πρώτα προηγηθεί το λαϊκό προσκύνημα της σορού του στο γήπεδο της Σάντος, την ομάδα που τόσο πολύ αγάπησε και ποτέ του δεν πρόδωσε.

Από το πρωί της Δευτέρας (2/1) μέχρι το απόγευμα της Τρίτης εκατομμύρια κόσμου θα έχουν την ευκαιρία να αποχαιρετήσουν τον, για πολλούς, κορυφαίο όλων των εποχών στο γήπεδο που έγραψε τη δική του ιστορία, ενώ όπως ανακοίνωσε η Κυβέρνηση της Βραζιλίας, από σήμερα μέχρι την Κυριακή της πρωτοχρονιάς ισχύει τριήμερο πένθος στη χώρα.

Το αντίο της Σάντος στον Πελέ με ένα στέμμα: «Αιώνιος»

Ο Βασιλιάς ζει!

 

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς