18.7 C
Athens

«Ο Βασιλιάς είναι αθάνατος»: Ο παγκόσμιος Τύπος υποκλίνεται στο μεγαλείο του Πελέ

«Ο Πελέ ήταν Βασιλιάς»: Από την Ιταλία μέχρι τη Γαλλία και από την Αγγλία έως την άλλη άκρη του πλανήτη, όλος ο κόσμος υποκλίνεται στον «αιώνιο» Πελέ, με την ισπανική ΑS να έχει μακράν το καλύτερο πρωτοσέλιδο απόψε

Η είδηση του θανάτου του Πελέ ήρθε για να αφήσει ένα τελευταίο αλλά τόσο βαρυσήμαντο αποτύπωμα σε μία χρονιά (2022) γεμάτη με δυσκολίες αλλά και χαρές.

Ο θρύλος του παγκοσμίου ποδοσφαίρου έκλεισε τα μάτια του σε ηλικία 82 ετών μετά από γενναία μάχη με τον καρκίνο, αλλά το μόνο σίγουρο είναι ότι θα ζει για πάντα μέσα από τις αναμνήσεις των χιλιάδων γκολ του και τις ανεπανάληπτες, μοναδικές και αξεπέραστες επιδόσεις του στα Παγκόσμια Κύπελλα.

Η Βραζιλία αποχαιρετά τον Βασιλιά της: Σε λαϊκό προσκύνημα η σορός του Πελέ στο γήπεδο της Σάντος

«Ο Βασιλιάς είναι αθάνατος». Αυτός είναι ο τίτλος που πάνω-κάτω χωράει ολόκληρη την ιστορία του Πελέ μέσα σε λίγες λέξεις, με τον παγκόσμιο αθλητικό -κι όχι μόνο- Τύπο να αποχαιρετά τον Βασιλιά με μία βαθιά υπόκλιση.

Από την γαλλική «Equipe», μέχρι την ισπανική AS, τη βρετανική Guardian και την ιταλική «Gazzetta Dello Sport» οι αναφορές στον Πελέ είναι αποθεωτικές και ίσως… λίγες μπροστά στο μεγαλείο του.

«Guardian»

«Βασιλιάς»

«Ο Πελέ ήταν βασιλιάς»

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς