17.7 C
Athens

Ολυμπιακός για Πελέ: «Ποδοσφαιρικό διαμάντι, εθνικός ήρωας και θησαυρός»

Η ΠΑΕ Ολυμπιακός αποχαιρέτησε τον Πελέ με μια συγκινητική ανακοίνωση που περιέχει αναφορές στη Σάντος, στα κατορθώματά του και στο πώς συνδέθηκε ο Βραζιλιάνος θρύλος με τον ερυθρόλευκο σύλλογο

Ολόκληρος ο ποδοσφαιρικός πλανήτης θρηνεί την απώλεια του Πελέ, που έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 82 ετών. Ο Βραζιλιάνος μύθος δεν βρίσκεται πια εν ζωή και ο Ολυμπιακός με μια φοβερή ανακοίνωση και μια εκπληκτική ανάρτηση στο twitter αποχαιρέτησε τον εθνικό ήρωα της Σελεσάο.

Το τέλος ενός θρύλου: Πέθανε ο Πελέ

Οι πρωταθλητές Ελλάδας είπαν το δικό τους αντίο στον τεράστιο Πελέ τόσο μέσα από ανακοίνωση όσο και με ανάρτηση στο twitter.

Στην ανακοίνωση που εξέδωσε η ερυθρόλευκη ΠΑΕ, αναφέρεται στις τρομερές επιδόσεις του Βραζιλιάνου, ενώ κάνει ειδική αναφορά και στο ιστορικό φιλικό κόντρα στη Σάντος το 1961.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Η ΠΑΕ Ολυμπιακός αποχαιρετά τον Παγκόσμιο και Θρυλικό Πελέ, ο οποίος απεβίωσε σήμερα σε ηλικία 82 ετών. Ενα ποδοσφαιρικό διαμάντι, ένας μύθος που κατέκτησε τρία Παγκόσμια Κύπελλα! Ο «Βασιλιάς», όπως τον αποκάλεσαν σε ηλικία μόλις 17 ετών! «Εθνικός θησαυρός» για τη Βραζιλία, σύμβολο για εκατομμύρια ανθρώπους σε όλο τον κόσμο.

Ίνδαλμα εντός και εκτός γηπέδων, για πολλούς ο καλύτερος ποδοσφαιριστής όλων των εποχών. Ένας αρτίστας της μπάλας με απαράμιλλη τεχνική κατάρτιση, μπρίο και φαντασία στο παιχνίδι του, ο οποίος κατέκτησε πολλαπλά ρεκόρ και τρόπαια, πέτυχε αναρίθμητα γκολ, σημείωσε ασύλληπτες επιδόσεις και τιμήθηκε με πλήθος πολιτικών και αθλητικών βραβείων. Ένα ορόσημο για το ποδόσφαιρο, η αίγλη του οποίου τον κατέστησε εθνικό ήρωα.

Το όνομά του συνδυάστηκε και με τον Ολυμπιακό, με αφορμή το ιστορικό φιλικό του 1961 κόντρα στη Σάντος, το οποίο αναφέρεται στον ύμνο του συλλόγου μας. Το παγκόσμιο ποδόσφαιρο θρηνεί για την απώλεια του Πελέ που «κατέκτησε» τον -ποδοσφαιρικό- κόσμο και η δημοφιλία του απλώθηκε σε δισεκατομμύρια ανθρώπους, μέσα σε διαφορετικές ηλικίες και γενιές».

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς