22.9 C
Athens

Πού να μειωθεί και η διαφορά στο μισό…

Η διαφορά μειώθηκε και ο Ολυμπιακός πρέπει να συνεχίσει να αγχώνει τους αντιπάλους του. Γράφει ο Παναγιώτης Γκαραγκάνης

Ο Ολυμπιακός βρίσκει «χημεία» στο παιχνίδι του, «ρολάρει» επιθετικά και δεν είναι τυχαίο ότι έχει σκοράρει 11 γκολ στα τρία παιχνίδια που έχει δώσει μετά την επανέναρξη των αγωνιστικών του υποχρεώσεων. Τέσσερα γκολ στον Ατρόμητο για το Κύπελλο, δύο στον ΠΑΣ Γιάννινα και πέντε στον Αστέρα Τρίπολης.

Αυτή η απροσδόκητη ισοπαλία κόντρα στον ΠΑΣ Γιάννινα θα μάς «στοιχειώνει» για καιρό (και το 0-2 που έγινε 2-2 σε ένα απαράδεκτο δεύτερο ημίχρονο), αλλά ο Πρωταθλητής Ελλάδας δεν μπορεί να κλαίει πάνω από το χυμένο γάλα. Καλώς ή κακώς, τη δεδομένη χρονική στιγμή, δεν εξαρτάται από τον εαυτό του και μόνο καλοδεχούμενο είναι το γεγονός ότι η διαφορά από την 1η θέση μειώθηκε από τους 12 στους 10 βαθμούς.

Η ποιότητα από τη μέση και μπροστά είναι τεράστια και ιδιαίτερα τα ματς στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» θα έχουν αυτήν τη μορφή όπως είχε η αναμέτρηση με τον Αστέρα Τρίπολης. Ποια ελληνική ομάδα έχει έξι παίκτες από τη μέση και μπροστά της κλάσης του Γιαν Εμβιλά, του Ίνμπομ Χουάνγκ, του Κώστα Φορτούνη, του Χάμες Ροντρίγκες, του Πεπ Μπιέλ και του Γιουσέφ Ελ Αραμπί; Όπως είχα γράψει, όμως, μετά την ισοπαλία στην πόλη των Ιωαννίνων, η ομάδα δεν μπορεί να «υποστηρίξει» αυτό το σχήμα σε όλους τους αγώνες, καθώς χωρίς καθαρόαιμους εξτρέμ οι ακραίοι μπακ δεν μπορούν να σηκώσουν το επιθετικό βάρος που απαιτείται. Εκτός αν ο Ροντινέι αποδειχθεί «λίρα εκατό» στη δεξιά πλευρά και αποκτηθεί (μέσα στον Ιανουάριο) ένας αριστερός μπακ με επιθετικά χαρακτηριστικά στο παιχνίδι του.

Σε μία σκληρή σεζόν, ο Ολυμπιακός δεν είναι όσο σκληρός πρέπει

Ο Ολυμπιακός ήταν σοβαρός και αποτελεσματικός στο τελευταίο παιχνίδι της χρονιάς μπροστά στο φίλαθλο κοινό του, πέτυχε πέντε υπέροχα γκολ με πέντε διαφορετικούς σκόρερ, ενώ απειλήθηκε μόλις μία φορά, στη διπλή χαμένη ευκαιρία των Αρκάδων (στο 8ο λεπτό). Οι Ερυθρόλευκοι πίεσαν ψηλά, έχοντας μία χαμένη ευκαιρία και ένα γκολ πριν συμπληρωθεί το πρώτο πεντάλεπτο μέσα από την επιθετική μετάβαση. Όταν σκοράρουν τόσο νωρίς και συγκεκριμένα μέσα στο «σπίτι» τους, όλα γίνονται πιο εύκολα.

Οι Μπιέλ και Χάμες Ροντρίγκες σημείωσαν φοβερά γκολ με το αριστερό στο πρώτο ημίχρονο. Ο Ισπανός έχει το γκολ και πρέπει να παίζει όσο το δυνατόν πιο κοντά στη μεγάλη περιοχή, ενώ ο Κολομβιανός είναι καλλιτέχνης της μπάλας και το δείχνει σε κάθε ευκαιρία. Δεν είναι μόνο το εκπληκτικό ένα-δύο με τον παικταρά Ίνμπομ Χουάνγκ και το εκπληκτικό αριστερό σουτ εκτός περιοχής, αλλά ότι η φάση άρχισε από τον ίδιο, περνώντας με χαρακτηριστική ευκολία δύο αντιπάλους. Πράγματι, ο Χάμες ήταν εκνευρισμένος με «κάτι» και φάνηκε στις αντιδράσεις του (στο γκολ και τη στιγμή της αλλαγής του), αλλά στην κατάσταση που βρίσκονται οι Πειραιώτες μακάρι και άλλοι συμπαίκτες του να βγάζουν τέτοια ένταση και νεύρο στο παιχνίδι τους.

Μόνο θετική επίδραση στην ψυχολογία της ομάδας έχει μία νίκη με ευρύ σκορ και είναι σημαντικό για τον Ολυμπιακό να μη σταματά να σκοράρει όταν έχει την ευκαιρία. Το 2022 ολοκληρώθηκε με επιβλητική εμφάνιση, αλλά το 2023 αρχίζει με τρία διαδοχικά εκτός έδρας παιχνίδια. Τα δύο για τη Super League και το ένα στο πλαίσιο του Κυπέλλου. Σε Νίκαια, Βόλο και Περιστέρι, η ομάδα του Μίτσελ πρέπει να βγάλει χαρακτήρα και μεγαλύτερη σκληράδα στο παιχνίδι της για να πάρει αυτό που θέλει. Δεν θα παίζει πάντα καλά και το μοναδικό που μετράει από εδώ και πέρα είναι να παίρνει τα αποτελέσματα. Τα δύο εκτός έδρας ματς με Ιωνικό και Βόλο είναι ζόρικα και μόνο ένας σοβαρός, πειθαρχημένος και αποτελεσματικός Ολυμπιακός θα συγκεντρώσει τους απαραίτητους έξι βαθμούς.

Από εδώ και πέρα, κάθε ματς είναι και μία «μάχη». Ποδοσφαιρική, για να μην υπάρξει παρεξήγηση. Είναι ξεκάθαρο πως δεν θέλουν τον Ολυμπιακό κοντά τους στη βαθμολογία, για αυτό και θα συνεχίσουν να κάνουν το άσπρο-μαύρο και τα παιχνίδια τους θα ολοκληρώνονται όταν αλλάζει η ημέρα… Ο φόβος, όμως, που τούς διακατέχει με τον Ολυμπιακό στο -10 από την 1η θέση και το -6 από τη 2η θέση, είναι οδηγός για τη συνέχεια. Για τον Μίτσελ και τους ποδοσφαιριστές του. Για παράδειγμα, πού να μειωθεί και η διαφορά στο μισό. Τότε, όταν νιώσουν για τα καλά την ερυθρόλευκη ανάσα, θα χάσουν τη γη κάτω από τα πόδια τους. Η δουλειά πρέπει να συνεχιστεί και η πίστη για την επική ανατροπή να μεγαλώσει.

ΥΓ: Για να δούμε… Ο Βόλος «άνοιξε τις αγκάλες του» για να υποδεχθεί τους οπαδούς του Παναθηναϊκού και της ΑΕΚ στο Πανθεσσαλικό Στάδιο. Θα πράξει, άραγε, ανάλογα και στις 8/1/23, στο εντός έδρας ματς με τον Ολυμπιακό.

Περισσότερη ΑΠΟΨΗ από το Athlosnews

ΣΑΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

Ολυμπιακός: Με Πασχαλάκη και αρκετές αλλαγές η ενδεκάδα κόντρα στη Λαμία

Δείτε τις επιλογές του Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ για την αναμέτρηση με τη Λαμία στο «Γ. Καραϊσκάκης» με τον Αλέξανδρο Πασχαλάκη να επιστρέφει κάτω από τα δοκάρια μετά το ντέρμπι της πρεμιέρας των πλέι οφ απέναντι στον Παναθηναϊκό

Δευτεραθλητής Ευρώπης ο εκπληκτικός Στέφανος Ντούσκος στο μονό σκιφ!

Τρίτη μεγάλη επιτυχία για τα ελληνικά κουπιά στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του Ζέγκεντ, με τον Στέφανο Ντούσκο να κατακτά το ασημένιο μετάλλιο στο μονό σκιφ και να δείχνει πανέτοιμος για την Ολυμπιάδα του Παρισιού

Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός 61-45: Μυθικός τίτλος για τις ψυχάρες του Θρύλου!

Πρωταθλήτριες για 3η σερί χρονιά οι θρυλικές κοριτσάρες του Νίκλα - Ο Ολυμπιακός κατέκτησε το 8ο πρωτάθλημα στην ιστορία του παρά την απουσία της Βίτολα και τους τραυματισμούς των Νικολοπούλου και Σπυριδοπούλου, ισοπεδώνοντας τον Παναθηναϊκό