19.1 C
Athens

Παναθηναϊκός – ΟΦΗ 1-1: Κρητικό έπος, πράσινο ρεζιλίκι (vid)

Ο ΟΦΗ έπαιξε για περισσότερα από 90 λεπτά(!) με παίκτη λιγότερο και έφτασε λίγα δευτερόλεπτα μακριά από ένα ανεπανάληπτο διπλό, κόντρα στο βρωμερό παρασκήνιο του ελληνικού ποδοσφαίρου

Είναι η μοναδική αήττητη ομάδα στο πρωτάθλημα και η πρωτοπόρος. Ο Παναθηναϊκός καθ’ όλη τη διάρκεια του πρώτου γύρου της Super League έπαιρνε εύκολα ή δύσκολα παιχνίδια που η εικόνα του δεν πιστοποιούσε πως άξιζε το τρίποντο. Μέσα στην εξίσωση μπαίνουν και κάποια σφυρίγματα σαν αυτό το βράδυ της Τετάρτης στο δεύτερο ματς του δεύτερου γύρου.

Απέναντι στον ΟΦΗ οι Πράσινοι παραδοσιακά τα τελευταία χρόνια δυσκολεύονται. Ακόμα κι έτσι όμως τα πράγματα δεν κύλησαν όπως τα περίμεναν στο «Α. Νικολαΐδης». Οι Κρητικοί με παίκτη λιγότερο από το 8′ εξαιτίας της άδικης αποβολής του Γιοχού όχι μόνο προηγήθηκαν αλλά για 97′ βρίσκονταν αγκαλιά με ένα μεγάλο τρίποντο.

 

Η ισοπαλία (1-1) είναι σπουδαίο κατόρθωμα για την ομάδα του Βάλντας Νταμπράουσκας η οποία άντεξε στην πίεση, ενώ οι Πράσινοι για δεύτερο σερί ματς έμειναν στο «Χ» απέναντι σε ομάδα που μάχεται για την παραμονή! Ως εκ τούτου η ΑΕΚ βρίσκεται πλέον στο -4 από την κορυφή και η μάχη του τίτλου μαζί με την άνοδο του Ολυμπιακού αναμένεται τεράστια.

Από το 8ο λεπτό ο ΟΦΗ υποχρεώθηκε να παίξει με παίκτη λιγότερο στο «Α. Νικολαΐδης» απέναντι στον Παναθηναϊκό, με τους Γκορτσίλα και Τσακαλίδη (VAR) να βλέπουν φάουλ του Γιοχού στον Σπόραρ και κόκκινη στον κεντρικό αμυντικό των Κρητικών!

Ακόμα κι αν κάποιος έχει όλη την καλή διάθεση να «δει» παράβαση στη βουτιά που έκανε ο Σπόραρ για τον σταυρό (δεν αργούν τα Φώτα), ο Γιόχου δεν είναι τελευταίος παίκτης αφού ο επερχόμενος Πασαλίδης βρίσκεται στην ευθεία αλλά με πολύ καλές πιθανότητες να αναχαιτίσει τον Σλοβένο που έρχεται από πλάγια θέση.

 

Δημιουργήθηκε η ιδανική κατάσταση για τους Πράσινους από νωρίς χάρη στην… εγκληματική διαιτησία του Γκορτσίλα, ωστόσο το πρώτο μέρος τους βρήκε νευρικούς και βιαστικούς παρότι είχαν και το αριθμητικό πλεονέκτημα και τον χρόνο και την ποιότητα και την ψυχολογία υπέρ τους.

Ο ρυθμός ανέβηκε στα πρώτα λεπτά του δευτέρου μέρους και ο Παλάσιος άγγιξε δύο φορές το γκολ, με την μπάλα να σταματά στο δοκάρι στο 51′ από το σουτ που επιχείρησε.

Η παγωμάρα επικράτησε στο 59ο λεπτό όταν ο ΟΦΗ των δέκα παικτών προηγήθηκε με τον Λάρσον στην πρώτη του τελική προσπάθεια! Οι Κρητικοί βγήκαν στην αντεπίθεση με αρκετούς παίκτες και ο Μπαλογιάννης από τα αριστερά σέντραρε στο δεύτερο δοκάρι για τον αμαρκάριστο Λάρσον που με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Μπρινιόλι.

Η μπάλα είχε περάσει τη γραμμή αλλά χρειάστηκε και η επιβεβαίωση του VAR για να ξεκινήσουν οι πανηγυρισμοί των φιλοξενούμενων.

 

Ένταση, σκληρά μαρκαρίσματα και τραυματισμοί «απαγόρευσαν» στο παιχνίδι να βρει ρυθμό, με τον ΟΦΗ να κάνει σωστή διαχείριση και τους κεντρικούς αμυντικούς του – με πρωτοστάτη τον Διαμαντή – και να καθαρίζει τα πάντα στον αέρα.

 

Μια υποψία ευκαιρίας του Μάγκνουσον, μια κεφαλιά και δύο σουτ από Βέρμπιτς και Βαγιαννίδη θα ήταν δύσκολο να δημιουργήσουν πρόβλημα στον Μανδά που λύγισε στο 7ο λεπτό των καθυστερήσεων.

Ο Ιωαννίδης βγήκε απέναντι από τον τερματοφύλακα των Κρητικών μετά την τρομερή μπαλιά του Τσέριν και πλάσαρε με ψυχραιμία για το 1-1 που ναι μεν διατηρεί το αήττητο αλλά κάθε άλλο παρά ικανοποιημένους μπορεί να αφήνει τους Πράσινους.

 

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ – ΟΦΗ 1-1

Σκόρερ: 90+7′ Ιωαννίδης / 59′ Λάρσον

Γήπεδο: Α. Νικολαΐδης

Διαιτητής: Γκορτσίλας

Κόκκινη: 8′ Γιοχού

Κίτρινες: Κουρμπέλης / Μαρινάκης, Διαμαντής, Ντίκο, Ντουρμισάι

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Γιοβάνοβιτς): Μπρινιόλι, Χουάνκαρ (83′ Βαγιαννίδης), Σένκεφελντ, Μάγκνουσον, Κώτσιρας (83′ Σάντσες), Τσέριν, Ρούμπεν Πέρεθ, Κουρμπέλης (60′ Ιωαννίδης), Παλάσιος (75′ Βέρμπιτς), Μπερνάρντ, Σπόραρ.

ΟΦΗ (Νταμπράουσκας): Μανδάς, Γιοχού, Πασαλίδης (74′ Γιαννούλης), Διαμαντής, Λάρσον, Μεγιάδο, Ντιουσέ (89′ Τσιλιανίδης), Μαρινάκης (46′ Ντουρμισάι), Μπαλογιάννης, Τοράλ (82′ Λουίς Περέα), Ντίκο (74′ Νέιρα).

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς