24.6 C
Athens

Ο Ονανά ανακοίνωσε την απόσυρσή του από την εθνική Καμερούν σε ηλικία 26 ετών!

Τέλος εποχής για τον 26χρονο Αντρέ Ονανά από την εθνική Καμερούν!

Ο τερματοφύλακας της Ίντερ φαίνεται πως «αρπάχθηκε» αρκετά από την απόφαση του Ριγκομπέρτ Σονγκ να τον αφήσει εκτός αποστολής από τον δεύτερο αγώνα στο Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ και μετά, λόγω της διαφωνίας του με τον νεαρό τερματοφύλακα για τον τρόπο εκτέλεσης των βολέ.

Με μία μακροσκελή του ανάρτηση ο Ονανά αιτιολόγησε τους λόγους της απόφασής του και έκλεισε με το μήνυμα «το έθνος πρώτα απ’ όλα».

Αναλυτικά τα όσα έγραψε:

«Όλα άρχισαν από το Ενγκόλ Ενκόκ, ένα μικρό χωριό, στο οποίο από μικρή ηλικία, η οικογένειά μου μού πέρασε τις αρχές του λαού του Καμερούν. Η αγάπη για αυτή την χώρα είναι αιώνια και η δέσμευση αδιαπραγμάτευτη.

Θυμάμαι πως όλοι βλέπαμε τα παιχνίδια ως οικογένεια. Μόνο οι Καμερουνέζοι μπορούν να καταλάβουν τι σημαίνει για εμάς να βλέπεις τα λιοντάρια να παίζουν. Τότε ξεκίνησα να ονειρεύομαι να φορέσω τη φανέλα της εθνικής. Τώρα μετά από ώρες προπόνησης και ατελείωτων ταξιδιών μπορώ να πω πως είμαι περήφανος που εκπλήρωσα το όνειρο.

Κάθε ιστορία έχει και το τέλος της. Η ιστορία μου με την εθνική του Καμερούν έφτασε στο τέλος. Οι παίκτες πάνε και έρχονται, αλλά το Καμερούν είναι πάνω από όλους. Το Καμερούν είναι αιώνιο, όπως και η αγάπη μου για την εθνική ομάδα και για τους ανθρώπους που μας στηρίζουν, ανεξαρτήτως των δυσκολιών.

Τα συναισθήματά μου δεν έχουν αλλάξει. Η καρδιά μου θα χτυπάει δυνατά και όπου και αν πηγαίνω θα παλεύω να ανυψώσω τη σημαία του Καμερούν. Θα συνεχίσω να στηρίζω την ομάδα, όπως κάνουν 27 εκατομμύρια οπαδοί του Καμερούν. Το έθνος πρώτο και για πάντα».

 

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς