21.8 C
Athens

O Φορτούνης έκανε ονειρικό restart με νούμερα που σπάνια συναντάς στη Super League

Ο Κώστας Φορτούνης έχει περάσει πολλά, αλλά μετά από δύο ρήξεις χιαστών το μάτι του γυαλίζει σαν να συστήνεται τώρα στο ποδοσφαιρικό κοινό και τα όσα έκανε κόντρα στον ΠΑΣ το αποδεικνύουν και με το παραπάνω

Ο Κώστας Φορτούνης τα έκανε όλα τέλεια κόντρα στον ΠΑΣ, θύμισε τον ποδοσφαιριστή που όλοι γνωρίσαμε και η συνέχεια αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον.

Ο Ολυμπιακός δεν κατάφερε να φύγει με το διπλό από τα Ιωάννινα παρά το σόου Φορτούνη. Οι Ερυθρόλευκοι κρατούσαν την τύχη στα χέρια τους αλλά κλώτσησαν την καρδάρα με το γάλα και πλέον κοιτάνε την επόμενη ημέρα, καθώς η ζωή συνεχίζεται και οι αγωνιστικές υποχρεώσεις που ακολουθούν είναι πολλές.

Ο Κώστας Φορτούνης έκανε μαγικά πράγματα στον αγωνιστικό χώρο και επέστρεψε στα τέρματα – σε επίσημο παιχνίδι – μετά από 1,5 χρόνο, ενώ πέτυχε δύο τέρματα στο ίδιο παιχνίδι μετά από 2,5.

Oνειρεμένος Φορτούνης σκόραρε δύο γκολ στο ίδιο ματς μετά από 2,5 χρόνια!

 

Και δεν έχει τόσο μεγάλη σημασία αυτό. Ακόμη και τα τέρματα να μην ερχόταν, στο πρόσωπο του Κώστα Φορτούνη δεν έβλεπες έναν ποδοσφαιριστή που έχει ταλαιπωρηθεί τα τρία τελευταία χρόνια με δύο ρήξεις χιαστών.

Ο τρόπος που αγωνιζόταν έμοιαζε περισσότερο με νεαρό ποδοσφαιριστή που του δίνεται η πρώτη ευκαιρία στην καριέρα του και παλεύει να την αρπάξει από τα μαλλιά.

Σίγουρα η δίψα από τον ποδοσφαιριστή δεν φεύγει ποτέ και ειδικά μετά από τέτοιες δυσκολίες η επιθυμία να εκμεταλλευτείς την ευκαιρία που σου δίνεται είναι μεγάλη, αλλά ο Έλληνας μεσοεπιθετικός το πήγε ένα βήμα παραπέρα.

O 30χρονος κινήθηκε περισσότερο στον άξονα, δηλαδή στο σημείου που του αρέσει και έχει μεγαλουργήσει εκεί. Δεν πάτησε πολλές φορές περιοχή, αλλά δεν χρειάστηκε κιόλας γιατί τη στιγμή που έπρεπε ήταν εκεί.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει πως βρέθηκε αρκετά και πίσω από τον χώρο του κέντρου, είτε για να πάρει την μπάλα στα πόδια του και να κάνει παιχνίδι, είτε για να βοηθήσει αμυντικά την ομάδα του.

Δεν είναι τυχαίο άλλωστε πως έδωσε 8 μονομαχίες με ή χωρίς την μπάλα στα πόδια, από τις οποίες κέρδισε τις 6.

Αυτό που έκανε ο Κώστας Φορτούνης στο ματς της Τετάρτης ήταν να μην κρύβεται. Βγήκε μπροστά, ζήτησε την μπάλα, πάλεψε για αυτή. Συνολικά μέτρησε 87 ενέργειες με την μπάλα στα πόδια, έχοντας 57/68 (84%) επιτυχημένες πάσες. Από αυτές, οι μακρινές μπαλιές που δοκίμασε δεν ήταν αρκετές, μόλις 7, με τις 5 να είναι επιτυχημένες.

Ο 30χρονος μεσοεπιθετικός σκόραρε δύο τέρματα και θα μπορούσε να μοιράσει ακόμη δύο, καθώς έβγαλε δύο πάσες κλειδιά από τις οποίες η κατάληξη της φάσης θα μπορούσε να ήταν στα δίχτυα. Τελικά αυτό δεν συνέβη και τελική προσπάθεια έγινε μόνο στη μία από τις δύο, χωρίς όμως να έχει θετικό αποτέλεσμα.

Τέλος, ο Φορτούνης κατάφερε να κάνει να 5 τελικές στη χθεσινή αναμέτρηση, με τις δύο από τις τέσσερις που πήγαν στην εστία να καταλήγουν στα δίχτυα.

Αδιαμφισβήτητα ο Έλληνας ποδοσφαιριστής επέστρεψε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, έστειλε το δικό του μήνυμα και το μόνο που απομένει να δούμε είναι αν θα υπάρξει και ανάλογη συνέχεια.

Γιατί ένα είναι σίγουρο, το τόπι δεν ξεχνιέται…

 

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς