18.2 C
Athens

Λεβαδειακός – Άρης 1-1: Ο Γκρέι έχασε τα… άχαστα και οι Κίτρινοι πέταξαν κι άλλους βαθμούς στη Βοιωτία

Ο Πάλμα μάγεψε ξανά αλλά δεν ήταν αρκετός, ο Γκρέι βρέθηκε στην πιο άσχημη ημέρα της καριέρας του και ο αδιόρθωτος Άρης πλήρωσε τις κακές επιλογές του Πάρντιου στο πρώτο ημίχρονο με νέα απώλεια βαθμών

Νέα απώλεια βαθμών για τον Άρη με το «καλησπέρα» του δευτέρου γύρου της Super League.

Ο Πάλμα έσωσε τα προσχήματα για τους Κίτρινους με ασύλληπτη εκτέλεση φάουλ, αλλά ο Γκρέι έχασε αυτά που… δεν χάνονται, με αποτέλεσμα ο διαβασμένος Λεβαδειακός να βάλει έναν πολύτιμο βαθμό στο σακούλι του και οι Θεσσαλονικείς να κάνουν Χριστούγεννα με γκρίνια.

ΤΟ ΜΑΤΣ

Το παιχνίδι στο Δημοτικό Στάδιο Λειβαδιάς των ελάχιστων θεατών ξεκίνησε με «χλιαρό» ρυθμό, με τον Άρη να έχει μία ελαφριά πρωτοβουλία των κινήσεων και να απειλεί με μακρινά σουτ των Ετέμπο (6′) και Ματέο Γκαρσία (23′), δίχως πάντως να αγχώνει ιδιαίτερα τον Μάρκοβιτς.

Από την άλλη ο Λεβαδειακός επιχειρούσε κυρίως από τον κεντρικό άξονα να δημιουργήσει απειλές, θέλοντας να εκμεταλλευτεί το μεγάλο κενό στις αποστάσεις των παικτών των Θεσσαλονικέων, με τον Νταμπό να είναι σε ακόμη ένα παιχνίδι ο αδύναμος κρίκος του Άρη και τον Ετέμπο φανερά ανέτοιμο.

Ωστόσο, μία στιγμή ήταν αρκετή για να δώσει ξαφνικό ενδιαφέρον στο πρώτο ημίχρονο με τον Χάμοντ να βρίσκει απροετοίμαστο τον Κουέστα και με υπέροχο σουτ από μακρινή απόσταση να ανοίγει το σκορ. Απλοί θεατές οι παίκτες του Άρη στη συγκεκριμένη φάση…

Με το τέρμα του Χάμοντ στο 38′ οι γηπεδούχοι έκλεισαν, δίχως να προσπαθήσουν ιδιαίτερα, το πρώτο ημίχρονο όντας μπροστά στο σκορ, όπως συνέβη και στο ματς Κυπέλλου την περασμένη Παρασκευή.

Όπως και τότε έτσι και τώρα, ο Άλαν Πάρντιου μετάνιωσε για τις βασικές του επιλογές και προχώρησε σε τρεις αλλαγές στο ημίχρονο, με τους Ιτούρμπε, Πάλμα και Μαντσίνι (έπειτα από 44 ημέρες αεργίας) να αντικαθιστούν τους Νταμπό, Εμπακατά και Ζερβινιό, που ήταν σα να μην έπαιζαν.

Τελικώς, για άλλη μία φορά ο Λουίς Πάλμα, ξανά με ασύλληπτη εκτέλεση φάουλ, έδωσε τη λύση στους Κίτρινους για την ισοφάριση στο 64′, αλλά ο Γκρέι έχασε το… άχαστο λίγο πριν το φινάλε, αστοχώντας προ κενής εστίας, με συνέπεια το τρομερό τέρμα του άσου από την Ονδούρα να μην αποκτά… αξία, παρά μόνο να σώζει τον βαθμό για τους Θεσσαλονικείς στη Βοιωτία.

Μάλιστα ο Τζαμαϊκανός στράικερ είχε άλλη μία τεράστια ευκαιρία ώστε να επανορθώσει για το «τσαφ» του στη φάση του 87ου λεπτού, αλλά κι εκεί έδειξε ότι επέστρεψε μάλλον… βαρύς μετά τη διακοπή για το Μουντιάλ, αφήνοντας το ματς στο «Χ».

Ο Άρης, στο ενδιάμεσο, είχε μία ακόμη μεγάλη ευκαιρία με κεφαλιά του αμαρκάριστού Ματέο Γκαρσία μέσα από την μικρή περιοχή μετά από γύρισμα του δραστήριου Μαντσίνι, με την μπάλα να περνάει λίγο άουτ. Ο Μαντσίνι βρήκε δίχτυα στο 77′ αλλά το γκολ του ακυρώθηκε ορθώς ως οφσάιντ, με τον Λεβαδειακό να απειλεί μόνο με ένα σουτ του Μεχία στο 89′, το οποίο πάντως απέκρουσε με ευκολία ο Κουέστα.

ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ – ΑΡΗΣ 1-1

Γήπεδο: Δημοτικό Στάδιο Λιβαδειάς

Διαιτητής: Παπαπέτρου

ΓΚΟΛ: 38′ Χάμοντ / 64′ Πάλμα

ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ (Γιάσμινκο Βέλιτς): Μάρκοβιτς, Τσάπρας, Μπαχανάκ, Ντεντάκης, Βήχος, Χάμοντ, Μεχία, Μουτίνιο, Βρακάς, Νίκας, Δούμτσιος

ΑΡΗΣ (Πάρντιου): Κουέστα – Εμπακατά (46′ Ιτούρμπε), Μπράμπετς, Πίρσμαν- Οντουμπάζι, Νταμπό (46′ Πάλμα), Ετέμπο, Ματέο, Μαζικού – Ζερβινιό (46′ Μαντσίνι), Γκρέι

 

 

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς