24.2 C
Athens

Χαμός στο κέντρο του Μπουένος Άιρες μετά την παρέλαση: Φίλαθλοι επιτέθηκαν σε αστυνομικούς και λήστεψαν ATM!

Μετά τη γιορτή, το απόλυτο χάος: Η φιέστα της εθνικής Αργεντινής για την κατάκτηση του τρίτου Παγκοσμίου Κυπέλλου συνοδεύτηκε από άγρια επεισόδια μετά τη λήξη της, με χιλιάδες οπαδούς να ξεφεύγουν με επιθέσεις κατά της αστυνομίας και κάθε λογής βανδαλισμούς

Μετά τη γιορτή, το χάος!

Εκατομμύρια Αργεντίνοι βρέθηκαν στο κέντρο του Μπουένος Άιρες για να γιορτάσουν την κατάκτηση του τρίτου Παγκοσμίου Κυπέλλου στην ιστορία της χώρας, με τις στιγμές αποθέωσης στον Μέσι και την παρέα του να είναι πρωτόγνωρες και ιστορικές.

Φιέστα στο Μπουένος Άιρες: Οι παίκτες της Αργεντινής φυγαδεύτηκαν με ελικόπτερα για λόγους ασφαλείας! (vid)

Βέβαια, λόγω της τεράστιας κοσμοσυρροής η αστυνομία αναγκάστηκε να δώσει εντολή… φυγάδευσης των παικτών από τον κεντρικό Οβελίσκο και τη μεταφορά τους με ελικόπτερα (!) σαν σε σκηνή από ταινία σε ένα πιο ασφαλές μέρος.

Μετά από αυτό, το σκηνικό πήρε άγρια μορφή και η γιορτή μετατράπηκε σε πεδίο μάχης, με μερίδα οπαδών να παγιδεύουν αστυνομικούς πετώντας τους ό,τι έβρισκαν μπροστά τους κι αυτούς να κάνουν χρήση σφαιρών με καουτσούκ για να τους απομακρύνουν.

Από τα μέχρι τώρα στοιχεία έχουν προκληθεί 8 τραυματισμοί αστυνομικών και πυροσβεστών, ενώ έχουν καταγραφεί αμέτρητες λεηλασίες γης και καταστημάτων, καθώς μέχρι και ληστείες σε ATM της περιοχής!

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς