13.2 C
Athens

Αν αυτή ήταν η τελευταία παράσταση του Μόντριτς σε Μουντιάλ, τότε βαθιά υπόκλιση…

Μόντριτς βγαίνει μία φορά κάθε 80 χρόνια (κι αν) και το Παγκόσμιο Κύπελλο αποχαιρετά έναν από τους μεγαλύτερους μαέστρους της σύγχρονης εποχής του ποδοσφαίρου, εκτός κι αν ο βιονικός Λούκα μας διαψεύσει όλους το 2026...

Η Κροατία απέδειξε περίτρανα ότι πλέον ανήκει στις κορυφαίες εθνικές ομάδες του κόσμου και ότι η πορεία της στο Μουντιάλ του 2018 μόνο «πυροτέχνημα» δεν ήταν.

Η Χρβάτσκα άγγιξε ξανά το θαύμα και τελικά φεύγει από το Κατάρ με το χάλκινο μετάλλιο περασμένο στον λαιμό της, για δεύτερη φορά στην σύντομη ιστορία της σε Παγκόσμια Κύπελλα (από το 1998 μέχρι σήμερα). Και μαζί μ’ αυτό το κατόρθωμα, ήρθε, όπως φαίνεται, και το τέλος ενός πραγματικού θρύλου και του απόλυτου ποδοσφαιρικού ήρωα της χώρας.

Ο Λούκα Μόντριτς συγκινημένος έπαιζε το τελευταίο του παιχνίδι σε Μουντιάλ και τα κατάφερε ξανά. Ανέβηκε στο βάθρο, έθελξε με την απόδοσή του κι αν τον άφηνες θα έτρεχε μόνος του μέχρι τον τελικό. Στις δηλώσεις του μετά το ματς και όντας εμφανώς συγκινημένος αποκάλυψε πως το χθεσινό κόντρα στο Μαρόκο δεν ήταν το τελευταίο του παιχνίδι με τη φανέλα της εθνικής Κροατίας, αλλά πιθανότατα το δικό του «last dance» σε Παγκόσμια Κύπελλα. Και τα έκανε όλα τέλεια!

Ο Μόντριτς αποκάλυψε την πρόθεσή του για το μέλλον στην εθνική Κροατίας

Σε 95 λεπτά ο «37άρης» Μόντριτς είχε 83 ενέργειες με την μπάλα (περισσότερες από κάθε άλλον Κροάτη στο μεσοεπιθετικό κομμάτι), ήταν άχαστος στις πάσες (62/67, με 93% στην επιτυχία αυτών) και έτρεχε ξανά για… τρεις, με το κοντέρ να σταματάει στα 11,2 χιλιόμετρα.

Σε κανένα  ματς του φετινού Μουντιάλ δεν έπεσε κάτω από τα 11!

Μαγικό κατόρθωμα αν αναλογιστεί κανείς την ηλικία του, που στην περίπτωση του magic Luka είναι απλά ένας αριθμός.

Ο Μόντριτς ήταν σε ένα ακόμη σπουδαίο τουρνουά ο μεγάλος πρωταγωνιστής της Κροατίας, ο leader, ο MVP, αυτός που δεν θα ξαναβγεί ούτε σε 80 χρόνια για την Κροατία. Κάπως έτσι αποχαιρετούμε τον Λούκα από την αγαπημένη συνήθεια των φιλάθλων παγκοσμίως κάθε 4 χρόνια, με την ελπίδα ότι κάτι θα αλλάξει και ο «βιονικός» Κροάτης θα δώσει το «παρών» έστω και για ένα παιχνίδι στο Μουντιάλ του 2026, στα γήπεδα του Μεξικού, της Αμερικής και του Καναδά…

 

 

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς