18.1 C
Athens

Κροατία – Μαρόκο 2-1: Η Χρβάτσκα πανηγύρισε το χάλκινο στην τελευταία μουντιαλική παράσταση του Μόντριτς

Η Κροατία εδραιώνεται στις κορυφαίες εθνικές ομάδες του πλανήτη: Η Χρβάτσκα του σπουδαίου Λούκα Μόντριτς πανηγύρισε το δεύτερο χάλκινο μετάλλιο στην ιστορία της σε Παγκόσμια Κύπελλα, παρατεταμένο χειροκρότημα για το απίστευτο Μαρόκο που έγραψε ιστορία για το αφρικανικό ποδόσφαιρο

Αυτό ήταν το ιδανικό μουντιαλικό φινάλε για έναν σπουδαίο παίκτη, όπως ο Λούκα Μόντριτς.

Η πιο έμπειρη Κροατία επικράτησε του μαχητικού αλλά άπειρου Μαρόκου και πανηγύρισε για δεύτερη φορά στην ιστορία της το χάλκινο μετάλλιο σε Παγκόσμιο Κύπελλο και μάλιστα μόλις 4 χρόνια μετά την παρουσία της στον τελικό κόντρα στη Γαλλία και 24 μετά το πρώτο της μετάλλιο το 1998 στο Παρίσι.

Η ομάδα του Ντάλιτς το έκανε ξανά και απέδειξε ότι μόνο τυχαία δεν ήταν η ονειρική πορεία της στο Μουντιάλ του 2018. Από την άλλη το Μαρόκο έπεσε μαχόμενο και έγραψε ιστορία δημιουργώντας το πιο ξεχωριστό παραμύθι στην ιστορία του αφρικανικού ποδοσφαίρου.

Η Κροατία άνοιξε το σκορ μόλις στο 7′ του μικρού τελικού απέναντι στο Μαρόκο με ένα γκολ-ποίημα με υπέροχη συνεργασία με την μπάλα στον αέρα και τελικό αποδέκτη τον Γκβάρντιολ, ο οποίος αφού… ξεζαλίστηκε από την επική ντρίμπλα που έφαγε από τον Μέσι πέτυχε το πρώτο του γκολ σε Παγκόσμιο Κύπελλο.







Ωστόσο η χαρά των Κροατών κράτησε λίγο, αφού ο Ντάρι επίσης με κεφαλιά μετά από λάθος εκτίμηση του Λιβάκοβιτς έστειλε την μπάλα στα δίχτυα και τον δείκτη του σκορ στο 1-1 μετά από μόλις 9 λεπτά.







Για να ακολουθήσει στη συνέχεια ένα γκολ-ποίημα από τους Κροάτες για το δεύτερο και οριστικό προβάδισμά τους στο ματς. Άργησε, αλλά μας χάρισε ένα από τα καλύτερα γκολ στο Μουντιάλ του Κατάρ.

Ο λόγος για τον Μίσλαβ Όρσιτς, με τον νεαρό Κροάτη να βάζει απίστευτα φάλτσα σε ένα σουτ από τη γωνία της μεγάλης περιοχής και να βάζει την ομάδα του για δεύτερη φορά μπροστά στο σκορ.







Στο δεύτερο ημίχρονο η Κροατία με την εμπειρία της κράτησε μάλλον εύκολα το υπέρ της 2-1 μέχρι το φινάλε, καθώς η μόνη πραγματική απειλή των Μαροκινών ήταν μία κεφαλιά του Εν Νεσίρι στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων που πέρασε λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Λιβάκοβιτς.







Κροατία made in… 1998 και Μαρόκο από το μέλλον, για μία αναμέτρηση που θα μείνει στην ιστορία ως ένας από τους πιο απρόσμενους μικρούς τελικούς στην ιστορία των Παγκοσμίων Κυπέλλων. Ιδανικό πρόγευμα για τον σπουδαίο τελικό της Κυριακής (18/12, 17:00) ανάμεσα σε Γαλλία και Αργεντινή.

ΚΡΟΑΤΙΑ (Ζλάτκο Ντάλιτς): Λιβάκοβιτς, Στάνισιτς, Σούταλο, Γκβάρντιολ, Όρσιτς (90+5΄ Γιάκιτς), Μάγερ (66΄ Πέτκοβιτς), Μόντριτς, Κόβατσιτς, Πέρισιτς, Λιβάγια (66΄ Πάσαλιτς), Κράμαριτς (61΄ Βλάσιτς)

ΜΑΡΟΚΟ (Βαλίντ Ρεγκραγκί): Μπόνο, Χακίμι, Ντάρι (64΄ Μπενούν), Ελ Γιαμίκ (67΄ Αμαλάχ), Ατιάτ Αλάχ, Σαμπίρι (46΄ Σαΐρ), Αμραμπάτ, Ελ Κανούς (56΄ Ουνάχι), Ζίγες, Εν Νεσίρι, Μπουφάλ (64΄ Ζαρούρι)

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς