20.8 C
Athens

Το αντίο του ιταλικού ποδοσφαίρου στον Σίνισα Μιχαΐλοβιτς

Ο κορυφαίος σε εκτελέσεις φάουλ στη Serie A, παλαίμαχος ποδοσφαιριστής, δεν βρίσκεται πια εν ζωή και το ιταλικό ποδόσφαιρο θρηνεί τον χαμό του...

Πλήθος κόσμου, αλλά και πολλοί σύλλογοι και ποδοσφαιριστές έσπευσαν να αποχαιρετήσουν τον Σίνισα Μιχαΐλοβιτς που έφυγε την Παρασκευή (16/12) από τη ζωή σε ηλικία 53 ετών.

Το ιταλικό ποδόσφαιρο θρηνεί καθώς ο Σίνισα Μιχαΐλοβιτς έφυγε σήμερα από τη ζωή μετά από μεγάλη μάχη που έδωσε με τη λευχαιμία. Ως ποδοσφαιριστής έγραψε τη δική του ιστορία στην Ιταλία αποτελώντας έναν αρτίστα στις εκτελέσεις φάουλ (κατέχει το ρεκόρ με 28 γκολ από φάουλ στη Serie A) αλλά και ως προπονητής δεν πέτυχε και λίγα με αποκορύφωμα την εξαιρετική του δουλειά στην Μπολόνια η οποία ολοκληρώθηκε πριν τρεις μήνες… Μέχρι και τελευταία στιγμή καθόταν στους πάγκους…

Άλλωστε δεν είναι τυχαίο ότι την τελευταία τριετία την περνούσε μεταξύ νοσοκομείων και γηπέδων, αρνούμενος να εγκαταλείψει τη μεγάλη του αγάπη, το ποδόσφαιρο.

Πέθανε ο Σίνισα Μιχαΐλοβιτς

Η είδηση έκανε τους πάντες να βυθιστούν στη θλίψη, με όλες τις ομάδες της Serie A, αλλά και την ίδια τη διοργανώτρια αρχή να του λένε το δικό τους αντίο.

Πιο βαριά φορτισμένα ήταν τα λόγια των ομάδων από τις οποίες πέρασε είτε ως ποδοσφαιριστής είτε ως προπονητής.

Η ανακοίνωση της Serie A: «Η Lega Serie A είναι βαθιά θλιμμένη για τον θάνατο του Σίνισα Μιχαΐλοβιτς, μιας εικόνας του ποδοσφαίρου και της ζωής. Η αγνή του κλάση ως ποδοσφαιριστής και προπονητής, η δύναμή του και η ανθρωπιά του αποτελούν παράδειγμα που αφήνει ανεξίτηλο το στίγμα του στο ιταλικό και παγκόσμιο ποδόσφαιρο».

Το αντίο των Ρόμα, Ίντερ, Λάτσιο και Σαμπντόρια στις οποίες αγωνίστηκε, ενώ στους Νερατζούρι και στους Γενοβέζους κάθισε και στον πάγκο της ομάδας:

Οι ομάδες που προπόνησε ήταν πολλές, το αντίο τους έστειλαν οι Μίλαν, Τορίνο, Μπολόνια και Φιορεντίνα:

 

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς