16.7 C
Athens

Πέθανε ο Σίνισα Μιχαΐλοβιτς

Απέραντο σοκ και βαθιά θλίψη: ο Σέρβος προπονητής πέθανε σε νοσοκομείο της Ρώμης έπειτα από χρόνια μάχη που έδωσε με τη λευχαιμία

Σε ηλικία 53 ετών έφυγε από τη ζωή την Παρασκευή (16/12) ο Σίνισα Μιχαΐλοβιτς έπειτα από μεγάλη μάχη που έδωσε με τη λευχαιμία.

Ο Σέρβος προπονητής τα τελευταία χρόνια πάλεψε πολύ με την ασθένεια ωστόσο δεν κατάφερε να βγει νικητής με αποτέλεσμα να αφήσει την τελευταία του πνοή σε νοσοκομείο της Ρώμης και να βυθίσει σε θλίψη το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο.

«Η σύζυγός του Αριάνα, με τα παιδιά τους Βικτόρια, Βιργκίνια, Μίροσλαβ, Ντούσαν και Νίκολας, η εγγονή του Βιολάντε, η μητέρα Βικιόριζα και ο αδερφός του, Ντράζεν, γνωστοποιούν με θλίψη τον άδικο και πρόωρο θάνατο του υποδειγματικού συζύγου πατέρα, γιου και αδερφού τους, Σίνισα Μιχαΐλοβιτς.

Ένας μοναδικός επαγγελματίας και άνθρωπος, διαθέσιμος και καλός με όλους. Πολέμησε θαρραλέα απέναντι σε μία φρικτή ασθένεια. Ευχαριστούμε τους γιατρούς και τις νοσοκόμες που τον παρακολουθούσαν αυτά τα χρόνια, με αγάπη και σεβασμό, ιδιαίτερα την γιατρό Φραντσέσκα Μπονιφάτσι, τον γιατρό Αντόνιο Κούρτι, τον καθηγητή Αλεσάντρο Ραμπάλντι και τον γιατρό Λούκα Μαρκέτι.

Ο Σίνισα θα παραμείνει για πάντα μαζί μας. Ζωντανός με όλη την αγάπη που μας έχει χαρίσει», αναφέρει η συγκινητική ανακοίνωση της οικογένειας του Σέρβου.

Ο 53χρονος παρότι χρειάστηκε να υποβληθεί σε αρκετές θεραπείες, συνδύαζε τη δική του μάχη με αυτή της Μπολόνια και όποτε έβγαινε από το νοσοκομείο βρισκόταν τόσο στις προπονήσεις όσο και στον πάγκο της σε επίσημα παιχνίδια. Τον Σεπτέμβριο απολύθηκε μετά από μόλις πέντε αγωνιστικές.

Ήταν η δεύτερη θητεία του 53χρονου στον πάγκο της Μπολόνια αφού για πρώτη φορά βρέθηκε σε αυτή τη σεζόν 2008-2009 για να επιστρέψει 10 χρόνια αργότερα (Ιανουάριος 2019) και να μείνει για περισσότερα από τρία χρόνια συνολικά.

Τον περασμένο Μάρτιο αποκάλυψε πως διαγνώστηκε με λευχαιμία για δεύτερη φορά, αφού η πρώτη ήταν πριν από τρία χρόνια. Ένας τεράστιος μαχητής τόσο ως ποδοσφαιριστής (αγωνίστηκε για 14 χρόνια στη Serie A με Σαμπντόρια, Ρόμα και Ίντερ), ως προπονητής (κάθισε μεταξύ άλλων στους πάγκους της Μίλαν, της Σαμπντόρια και της Φιορεντίνα) αλλά κυρίως ως άνθρωπος και για αυτό θα τον θυμούνται όλοι για πάντα…

Ο Σίνισα Μιχαΐλοβιτς πάλεψε. Πάλεψε γενναία. Στο τέλος μπορεί να έχασε τη μάχη, αλλά πέρασε το πιο όμορφο και αληθινό μήνυμα θάρρους και επιμονής. Στα 53 του φεύγει από τη ζωή και βυθίζει στο πένθος το παγκόσμιο ποδόσφαιρο, που θρηνεί για έναν από τους τελευταίους ρομαντικούς του αθλήματος. Καλό ταξίδι μίστερ…

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς