22.6 C
Athens

Κηφισιά – ΑΕΚ 0-2: Άλμα πρόκρισης με Λιβάι και Φαν Βέερτ

Η Ένωση έπαιξε όσο χρειάστηκε κι έφτασε σε μια καθαρή νίκη μετατρέποντας τον επαναληπτικό για τη φάση των «16» σε αναμέτρηση διαδικαστικού χαρακτήρα

Με μία επαγγελματική εμφάνιση η ΑΕΚ επικράτησε με 0-2 στη Ριζούπολη κόντρα στην Κηφισιά και έκανε άλμα πρόκρισης στην προημιτελική φάση του κυπέλλου Ελλάδας.

ΤΟ ΜΑΤΣ

Η Ένωση μπήκε σαφώς επηρεασμένη από την αγωνιστική αποχή στο γήπεδο και αυτό ακριβώς προσπάθησε να εκμεταλλευτεί η πρωτοπόρος της Super League 2 που μπλόκαρε την ομάδα του Ματίας Αλμέιδα και αν ήταν λίγο πιο ψύχραιμη στην τελική προσπάθεια θα μπορούσε να πάρει το προβάδισμα στη μεγάλη φάση που της δόθηκε στο 18ο λεπτό.

Ο Κουϊρουκίδης εκμεταλλεύτηκε το λάθος του Μουκουντί, βγήκε απέναντι στον Στάνκοβιτς αλλά το τελείωμα του δεν ήταν καλό. Η φάση όμως δεν τελείωσε εκεί καθώς στην εξέλιξη της ο Τετέι έστρωσε στον Ταλάλ, αλλά το πλασέ του σταμάτησε στα πόδια του Χατζισαφί.

Οι Κιτρινόμαυροι μέχρι εκείνη τη στιγμή είχαν δημιουργήσει κυρίως προϋποθέσεις για κάποια φάση, αλλά και κάποιες ελάχιστες τελικές που δεν ανησύχησαν τον τερματοφύλακα των γηπεδούχων. Και αφού γλύτωσαν το γκολ, άρχισαν να πατάνε καλύτερα στο γήπεδο και να κρατάνε για μεγάλο διάστημα την μπάλα στα πόδια τους.

Αυτό άρχισε να δημιουργεί προβλήματα στην Κηφισιά που έκανε όλο και λιγότερο αισθητή την παρουσία της στο γήπεδο.

Τελικά η ΑΕΚ βρήκε και το δρόμο προς τα δίχτυα στο 34′ έχοντας σύμμαχο την τύχη.

Ο Λιβάι Γκαρσία βγήκε από τα δεξιά και στην προσπάθεια του να σεντράρει μες την περιοχή η μπάλα πήρε περίεργη τροχιά κρέμασε τον Αναγνωστόπουλο και κατέληξε στα δίχτυα για το 0-1. Αν μη τι άλλο εντυπωσιακό αλλά και αρκετά τυχερό τέρμα.

Το παιχνίδι συνεχίστηκε στον ίδιο ρυθμό και στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου η Ένωση κέρδισε πέναλτι.

Ο Φαν Βέερτ προσπάθησε να περάσει την μπάλα στον Αραούχο, αυτή κόντραρε έγινε διεκδικήσιμη και ο Μαζουλουξής με τάκλιν έκοψε την μπάλα, ενώ στη συνέχεια βρήκε και τα πόδια του Αργεντινού.

Το γεγονός αυτό ήταν που έκανε τον διαιτητή να αποφασίσει να καταλογίσει πέναλτι, το οποίο εκτέλεσε εύκολα ο Τομ Φαν Βέερτ και πανηγύρισε το πρώτο του τέρμα με την κιτρινόμαυρη φανέλα.

 

Στο δεύτερο ημίχρονο έπεσε αρκετά ο ρυθμός. Η Ένωση διαχειρίστηκε το υπέρ της σκορ, ενώ στον αντίποδα οι γηπεδούχοι δημιούργησαν ελάχιστες ευκαιρίες, όπως αυτή του Νάα ο ο οποίος σούταρε με τη μία μέσα από την περιοχή με την μπάλα να περνάει άουτ.

Μάλιστα αυτή που έφτασε πιο κοντά σε ακόμη ένα τέρμα ήταν η ΑΕΚ, με τον Μάνταλο να βγαίνει απέναντι από τον τερματοφύλακα των γηπεδούχων μετά από ωραία ομαδική συνεργασία, αλλά το πλασέ του να περνάει άουτ στο 73′.

Έξι λεπτά αργότερα οι γηπεδούχοι έμειναν με παίκτη λιγότερο, αφού ο Μπαρμπόσα άπλωσε το χέρι του για να να ανακόψει τον Λιβάι Γκαρσία και ο διαιτητής του έδειξε τη δεύτερη κίτρινη κάρτα.

Στα λεπτά που απέμεναν δεν έγινε κάτι το αξιοσημείωτο και έτσι η Ένωση κράτησε το υπέρ της 0-2 και έκανε άλμα πρόκρισης στην επόμενη φάση του κυπέλλου Ελλάδας.

Κηφισιά: Αναγνωστόπουλος, Μαζουλουξής, Μπαρμπόσα, Βαφέας, Παναγιώτου, Παπασάββας, Πέιος, Ποζατζίδης, Ταλάλ, Κουϊρουκίδης, Τετέι.

ΑΕΚ: Στάνκοβιτς, Σιντιμπέ, Μουκουντί, Μήτογλου, Χατζισαφί, Γιόνσον, Φράνσον, Μάνταλος, Γκαρσία, Αραούχο, Φαν Βέερτ.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς