24.6 C
Athens

Παναθηναϊκός – Βόλος 3-0: Διαμαντόπουλος και Μανούχος ευχήθηκαν «Καλά Χριστούγεννα» στη Λεωφόρο

Οι κανονισμοί έγιναν λάστιχο για ακόμα μια βραδιά στη Λεωφόρο και αντί ο ΠΑΟ να παίζει με δέκα παίκτες από το 0-0, τελικά έφτασε σε άνετη νίκη - μισή πρόκριση επί του Βόλου

Τρεις Σλοβένοι και… δύο Έλληνες έκαναν τη δουλειά για τον Παναθηναϊκό στην ευρεία νίκη με 3-0 απέναντι στον Βόλο στο «Α. Νικολαΐδης», στο πρώτο μεταξύ τους παιχνίδι για τη φάση των «16» του Κυπέλλου Ελλάδας. Η ρεβάνς απέκτησε διαδικαστικό χαρακτήρα στη Μαγνησία, όλα δείχνουν Παναθηναϊκός – ΠΑΟΚ στους «8», με τον Βόλο να έχει πολλά και σοβαρά παράπονα για μια φάση στο 27ο λεπτό που άλλαξε τη ροή του αγώνα.

Η ομάδα της Μαγνησίας σωστά διαμαρτύρεται για το γεγονός πως το VAR δεν επενέβη απλώς σε μια καθαρή κόκκινη κάρτα στον Μάγκνουσον (ανέτρεψε τον Οζέγκοβιτς που έφευγε από διαγώνια θέση σε τετ α τετ) με το σκορ στο 0-0, αλλά γύρισε τη φάση πίσω για να δώσει φάουλ υπέρ του Μπερνάρντ κάτι που δεν προκύπτει όταν εξετάζεται η περίπτωση κόκκινης στον VAR!

 

Τόσο ο VAR (Μανούχος) όσο και ο πρώτος (Διαμαντόπουλος) έδειξαν παντελή άγνοια των κανονισμών κι αυτό λέει πολλά για το επίπεδο της ελληνικής διαιτησίας.

Οι Πράσινοι δυσκολεύτηκαν για ένα ημίχρονο, αφού ο Βόλος έπαιξε ανοιχτά και είχε τη στιγμή του με το διαγώνιο σουτ του Άλχο στο 33′.

Ο Παναθηναϊκός προηγήθηκε κόντρα στον Βόλο στο έκτο λεπτό των καθυστερήσεων του πρώτου μέρους κι αφού χρειάστηκε να εξεταστεί η φάση για οφσάιντ.

Ο Μπερνάρντ σέντραρε από τα δεξιά, ο Βέρμπιτς έπιασε την πρώτη κεφαλιά που βγήκε πάσα για τον Σπόραρ, με τον Σλοβένο από κοντά να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα του Κότνικ ο οποίος είχε υψώσει τείχος με τις επεμβάσεις του σε Κώτσιρα, Σπόραρ και Βέρμπιτς ως εκείνο το σημείο. Οι Πράσινοι βρήκαν το γκολ με ανάπτυξη από τα δεξιά, χτυπώντας την πλευρά του Ουές και το βρήκαν το τέρμα που τους έλυσε τα πόδια.

Δύο ακόμα Σλοβένοι του πράσινου ρόστερ διαμόρφωσαν το τελικό αποτέλεσμα. Στο 54’ οι γηπεδούχοι άλλαξαν πολύ γρήγορα την μπάλα, ο Χουάνκαρ έδωσε στον Κώτσιρα, κι αυτός έστρωσε στον Τσέριν που με ένα φαλτσαριστό σουτ έξω από την περιοχή έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.

 

Μετά από πέντε λεπτά (59’) ήρθε η σειρά και του τρίτου διεθνούς Σλοβένου των «πράσινων», του Μπέντζαμιν Βέρμπιτς να γράψει το όνομά του στον πίνακα των σκόρερ. Από κακό διώξιμο της άμυνας του Βόλου, ο 29χρονος εξτρέμ έπιασε με τη μία τρομερό σουτ με το αριστερό εκτός περιοχής και σημάδεψε τη γωνία του Κότνικ, κάνοντας το 3-0 για τον Παναθηναϊκό που ήταν και το τελικό αποτέλεσμα, χωρίς να υπάρχουν μεγάλες φάσεις ως το φινάλε.

 

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Γιοβάνοβιτς): Λοντίγκιν, Κώτσιρας, Σένκεφελντ, Μάγκνουσον, Χουάνκαρ (84′ Σάντσες), Πέρεθ (65′ Κουρμπέλης), Τσέριν, Μπερνάρ, Παλάσιος (84′ Κυριόπουλος), Βέρμπιτς (69′ Σαβιέρ), Σπόραρ (65′ Ιωαννίδης).

ΒΟΛΟΣ (Μπράτσος): Κότνικ, Άλχο, Εσκοβάλ, Σιέλης, Πίρινεν, Ουές (72′ Τάχατος), Μπαριέντος (73′ Μεταξάς), Νοκέρτ (66′ Φερνάντες), Μεσκίδα (66′ Ματίγια), Ντέλετιτς, Οζέγκοβιτς (80′ Κούτσιας).

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς