21.1 C
Athens

Θλιβερά επεισόδια στη Γαλλία μετά τον ημιτελικό: Ανασύρθηκε νεκρός ένας 14χρονος, δεκάδες οι τραυματίες (vid)

Τραγική κατάληξη είχαν τα επεισόδια που ξέσπασαν σε κεντρικούς δρόμους γαλλικών πόλεων μετά τον ημιτελικό της Γαλλίας με το Μαρόκο για το Παγκόσμιο Κύπελλο: ένα 14χρονο παιδάκι έχασε άδοξα και άδικα τη ζωή του, ενώ δεκάδες είναι οι τραυματίες και οι συλληφθέντες

Η γιορτή των Γάλλων φιλάθλων για την πρόκριση της εθνικής τους ομάδας στον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου χάλασε τα ξημερώματα της Πέμπτης, καθώς σημειώθηκαν επεισόδια στο Παρίσι και σε άλλες πόλεις της χώρας μεταξύ νεαρών Γάλλων και Μαροκινών, ενώ ένας 14χρονος έχασε τη ζωή του στο Μονπελιέ όταν τον χτύπησε αυτοκίνητο μέσα στη σύγχυση.

Χιλιάδες άνθρωποι βγήκαν στους δρόμους από το απόγευμα της Τετάρτης μετά τον ημιτελικό όπου κέρδισαν οι Μπλε με 2-0, αλλά ένα αυτοκίνητο χτύπησε έναν 14χρονο έφηβο στη γειτονιά της Παγιάντ στο Μονπελιέ. Νοσηλευόμενος στην εντατική υπέκυψε λίγη ώρα αργότερα στα τραύματά του, σύμφωνα με τον τοπικό νομάρχη.

Γαλλία – Μαρόκο 2-0: Οι παγκόσμιοι πρωταθλητές θα υπερασπιστούν το στέμμα τους, έπεσαν μαχόμενοι οι Αφρικανοί

Αφού τράπηκε σε φυγή, το όχημα βρέθηκε γρήγορα στη γειτονική συνοικία Λα Μοσόν, ενώ ο οδηγός αναζητούνταν ακόμα.

«Η έρευνα προχωρά με ταχείς ρυθμούς υπό τις οδηγίες της εισαγγελίας», πρόσθεσε ο νομάρχης σε δελτίο τύπου.

Ήδη λίγο πριν το τέλος του αγώνα είχαν ξεσπάσει μερικές συμπλοκές στην Place de la Comédie, στο κέντρο της πόλης, αλλά η επέμβαση της αστυνομίας είχε επιτρέψει, σύμφωνα με τη νομαρχία, την ταχεία αποκατάσταση της ηρεμίας.

Επεισόδια σημειώθηκαν και στην καρδιά του Παρισιού, στη Λεωφόρο των Ηλυσίων Πεδίων, αλλά η άμεση επέμβαση των αρχών έσβησε τις όποιες φωτιές δημιουργήθηκαν από τους φιλάθλους των δύο χωρών που ήρθαν σώμα με σώμα.

Στο Παρίσι, έγιναν 167 συλλήψεις, εκ των οποίων οι 145 στο κέντρο της γαλλικής πρωτεύουσας. Εκτός Παρισίων, κατεγράφησαν 95 συλλήψεις, εκ των οποίων 87 μετετράπησαν σε συλλήψεις, ενώ πέντε αστυνομικοί τραυματίσθηκαν ελαφρά. Τέλος, επεισόδια αναφέρθηκαν επίσης, στην Γκρενόμπλ, στην Λιόν, στην Νίκαια και στο Μπορντό.

 

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς