12 C
Athens

Γαλλία – Μαρόκο 2-0: Οι παγκόσμιοι πρωταθλητές θα υπερασπιστούν το στέμμα τους, έπεσαν μαχόμενοι οι Αφρικανοί

Οι παγκόσμιοι πρωταθλητές είναι εδώ: Οι τρικολόρ αθόρυβα έφτασαν για δεύτερο σερί Μουντιάλ στον μεγάλο τελικό και το απόγευμα της Κυριακής θα υπερασπιστούν το παγκόσμιο στέμμα τους απέναντι στην Αργεντινή του Λίο Μέσι

Ένα γκολ στην αρχή κι ένα πριν το φινάλε ήταν αρκετά για την Παγκόσμια Πρωταθλήτρια Γαλλία ώστε να εξασφαλίσει για δεύτερο σερί Μουντιάλ την παρουσία της στον μεγάλο τελικό με στόχο να υπερασπιστεί το παγκόσμιο στέμμα της απέναντι στην Αργεντινή του σπουδαίου Λίο Μέσι.

Από την άλλη, οι εκπληκτικοί Μαροκινοί ολοκλήρωσαν μία αξέχαστη πορεία με ψηλά το κεφάλι, πάλεψαν με καρδιά αλλά στο τέλος λύγισαν μπροστά στην ποιότητα και τη μεγαλύτερη εμπειρία των τρικολόρ, που έχουν ραντεβού με την ιστορία το απόγευμα της Κυριακής (18/12, 17:00) για το repeat.

Για άλλο ένα νοκ-άουτ παιχνίδι οι Γάλλοι έκαναν τα απολύτως απαραίτητα και βασισμένοι στην ατομική ποιότητα του ρόστερ τους έφτασαν με περισσότερο ιδρώτα απ’ ότι δείχνει το τελικό αποτέλεσμα στη «χρυσή» πρόκριση στον τελικό, όντας πλέον μόλις η τρίτη ομάδα στην Ιστορία που φτάνει σε δύο σερί τελικούς.

Ο Τεό Ερναντέζ άνοιξε το σκορ μόλις στο 5′ μετά από αναστάτωση στην άμυνα του Μαρόκου την οποία εκμεταλλεύτηκε ο αμυντικός της Μίλαν για το 1-0 με τελείωμα από την… κλειδαρότρυπα που άφησε ανοιχτή ο Μπουνού.

Οι Γάλλοι σπατάλησαν μεγάλη ευκαιρία για το 2-0 σε διπλή ευκαιρία που σπατάλησε ο Ζιρού, ο οποίος στην πρώτη «έσπασε» στο δοκάρι και στην δεύτερη άργησε να καταλάβει πού βρίσκεται η εστία και εκτέλεσε άσχημα εκτός εστίας.

Οι Μαροκινοί το πάλεψαν με όλες τους τις δυνάμεις. Έκαναν ό,τι μπορούσαν για να διασπάσουν την καλά στημένη άμυνα των τρικολόρ που παρουσιάστηκε με αναγκαστικές αλλαγές στα στόπερ λόγω της απουσίας του Ουπαμεκανό, αλλά και πάλι έχτισαν σωστά το οχυρό τους.

Ο Ελ Γιαμίκ έστειλε την μπάλα στο δοκάρι στην πιο μεγάλη ευκαιρία των Μαροκινών στο ματς, με τον Ρεγκραγκί να χάνει τους δύο βασικούς του στόπερ πριν το 20λεπτο και να δέχεται το γκολ στο 5′, γεγονότα που σε μεγάλο βαθμό του χάλασαν το αρχικό του πλάνο.







Στο δεύτερο ημίχρονο, η Γαλλία έκανε περισσότερο διαχείριση του παιχνιδιού και των δυνάμεών της παρά προσπαθούσε να τελειώσει την υπόθεση πρόκριση. Οι Μαροκινοί έφταναν στην περιοχή αλλά εκεί δεν ήξεραν τι να κάνουν με την μπάλα, μέχρι να έρθει ο Κόλο Μουανί να σφραγίσει τη νίκη-πρόκριση των Γάλλων στο 81′ και να «σκοτώσει» τα όνειρα των Αφρικανών, που θα παίξουν την τρίτη θέση με την Κροατία το Σάββατο (17/12).


ΓΑΛΛΙΑ (Ντιντιέ Ντεσάν):
Λιορίς, Κουντέ, Βαράν, Κονατέ, Τεό Ερναντέζ, Τσουαμενί, Φοφανά, Γκριεζμάν, Ντεμπελέ (79΄ Κολο Μουανί) , Ζιρού (65΄ Τιράμ), Μπαπέ

ΜΑΡΟΚΟ (Βαλίντ Ρεγκραγκί): Μπόνο, Χακίμι, Γιαμίκ, Σαΐς (21΄ Αμαλάχ – 78΄ Εζ Αμπντέ), Αγκέρντ, Μαζραουί, Ουνάχι, Άμπραμπατ, Ζίγες, Εν Νεσίρι (66΄ Χαμπνταλάχ), Μπουφάλ (66΄ Αμπουκχλάλ)

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς