21.2 C
Athens

Μέσα στον αστερισμό του Μέσι υπάρχει ο Άλβαρες!

Ο Μέσι δεν είναι πια μόνος του: Πριν καν συμπληρωθεί η πρώτη του σεζόν στην Ευρώπη, ο Χουλιάν Άλβαρες έχει ήδη αναλάβει ρόλο συγκυβερνήτη πλάι στον σούπερ σταρ της Παρί, οδηγώντας την Αργεντινή ένα βήμα μακριά από την κατάκτηση του 3ου Μουντιάλ στην ιστορία της

Μέσα στον αστερισμό του Λιονέλ Μέσι υπάρχει ένας 22χρονος επιθετικός που κατάφερε να κλέψει λίγο από τη δόξα του και να βάλει και αυτός το δικό του λιθαράκι στη μεγάλη πρόκριση της Αργεντινής στον τελικό του Παγκοσμίου κυπέλλου.

Αργεντινή – Κροατία 3-0: Επικοί Άλβαρες και Μέσι την έστειλαν στον τελικό του Μουντιάλ!

Η Αλμπισελέστε δείχνει πιο έτοιμη από ποτέ να φτάσει στην κατάκτηση του Παγκοσμίου κυπέλλου μετά από 36 χρόνια και όπως είναι λογικό τα μάτια όλων είναι στραμμένα πάνω στον Λιονέλ Μέσι.

Όχι μόνο για το γεγονός πως ο καλύτερος για πολλούς ποδοσφαιριστής στον πλανήτη είναι έτοιμος να σηκώσει το μόνο τρόπαιο που του λείπει, αλλά γιατί κάνει πράγματα και θαύματα μέσα στους αγωνιστικούς χώρους και θαρρεί κανείς πως είναι πολύ μικρότερος από την επίσημη ηλικία του.

Μέσα σε όλο αυτόν τον αστερισμό υπάρχει και ο Χουλιάν Άλβαρες. Ο επιθετικός της Μάντσεστερ Σίτι εκκίνησε το τουρνουά από τον πάγκο. Σύντομα ο Λιονέλ Σκαλόνι του έδωσε φανέλα βασικού και όχι άδικα.

Ο 22χρονος έχει καταφέρει να πετύχει 4 γκολ μέχρι στιγμής, έχοντας 0,7 τέρματα ανά παιχνίδι στα λεπτά που αγωνίζεται.

Αν μη τι άλλο ένα 22χρονο παιδί ζει το όνειρο του στο Κατάρ και μάλιστα είναι έτοιμος να πανηγυρίσει κούπα.

Και όχι σαν απρόσκλητος επισκέπτης κοιτώντας τις προσπάθειες των συμπαικτών από τον πάγκο, αλλά ως ένας μεγάλος πρωταγωνιστής που έχει βάλει και αυτός το λιθαράκι του.

Ο Άλβαρες έχει να υπερηφανεύεται και για τις επιδόσεις του – όχι ότι τον ενδιαφέρουν πολύ αυτή τη στιγμή – καθώς με τα 4 τέρματα που πέτυχε ισοφάρισε την επίδοση του Γκονζάλο Ιγκουαΐν, ενώ έβαλε το όνομα του δίπλα σε αυτό του τεράστιου Πελέ.

Ας ξεκινήσουμε από τον συμπατριώτη, που μέχρι χθες ήταν ο μοναδικός Αργεντίνος ποδοσφαιριστής που είχε πετύχει 4 τέρματα σε Παγκόσμιο κύπελλο στην ηλικία των 22 ετών. Από χθες έχει συγκάτοικο τον Άλβαρες, ο οποίος έχει την ευκαιρία να τον ξεπεράσει στον τελικό και να γράψει τη δική του ιστορία με την Αλμπισελέστε.

Όπως προαναφέραμε, ο 22χρονος μπήκε στην ίδια λίστα με τον Βραζιλιάνο θρύλο Πελέ, καθώς έγινε ο δεύτερος νεότερος ποδοσφαιριστής (σε ηλικία 22 ετών και 316 ημερών) στην ιστορία του Μουντιάλ που πετυχαίνει 2 τέρματα σε ημιτελικό, μετά τον σπουδαίο Βραζιλιάνο θρύλο που είναι πρώτος στη λίστα καθώς το έχει καταφέρει σε ηλικία 17 ετών και 249 ημερών.

Ο Άλβαρες έχει την ατυχία να βρίσκεται στη Μάντσεστερ Σίτι πίσω από τον Χάαλαντ, αλλά φαίνεται πως σε κάθε ευκαιρία που του δίνεται είναι έτοιμος να την αρπάξει από τα μαλλιά.

Προς το παρόν δεν τον απασχολεί πολύ αυτό καθώς ετοιμάζεται να σηκώσει την κούπα του Παγκοσμίου κυπέλλου!

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς