16.7 C
Athens

Αργεντινή – Κροατία 3-0: Επικοί Άλβαρες και Μέσι την έστειλαν στον τελικό του Μουντιάλ!

Στη βραδιά που ο Λιονέλ Μέσι ξεπέρασε τον Μπατιστούτα, η Αργεντινή πανηγύρισε πρόκριση στον τελικό του Μουντιάλ με εκπληκτική εμφάνιση και βάζει τα δυνατά της για να κατακτήσει το τρίτο Παγκόσμιο Κύπελλο της ιστορίας της

Στην πρεμιέρα του Μουντιάλ η ήττα-σοκ από τη Σαουδική Αραβία έφερε στα σχοινιά την Αργεντινή η οποία όμως παιχνίδι με παιχνίδι άρχισε να βρίσκει τον εαυτό της και την προσωπικότητα που είχε από όταν ανέλαβε ο Σκαλόνι τις τύχες της.

Το βράδυ της Τρίτης (13/12), η Αλμπισελέστε έκανε το προτελευταίο βήμα για να πετύχει τον στόχο της που είναι η κατάκτηση του Παγκοσμίου Κυπέλλου: του τρίτου της ιστορίας της και πρώτου μετά από 36 χρόνια. Αυτό που θα συνδέσει τον Ντιέγκο Μαραντόνα με τον σπουδαίο Λιονέλ Μέσι ο οποίος πιο ώριμος από ποτέ δείχνει έτοιμος να φτάσει ως το τέλος και ως ηγέτης αυτό το σύνολο που πολλοί πίστεψαν πως το 2014 είχε την τελευταία ευκαιρία του.

Με μια εντυπωσιακή εμφάνιση, η Αργεντινή διέλυσε με 3-0 την Κροατία η οποία έφτασε κοντά στην πηγή αλλά ξανά δεν θα πιει νερό. Ήταν ούτως η άλλως τεράστιο αυτό που πέτυχε το σύνολο του Ζλάτκο Ντάλιτς το οποίο το 2018 έφτασε στον τελικό και τέσσερα χρόνια αργότερα, στην τελευταία παράσταση του Λούκα Μόντριτς, θα βρίσκεται είτε στην 3η είτε στην 4η θέση (θα παίξει στον μικρό τελικό με τον ηττημένο του Γαλλία – Μαρόκο).

Ένα πεντάλεπτο στο πρώτο μέρος έκρινε τα πάντα υπέρ της Αργεντινής, η οποία μετά το ημίωρο ήταν η μοναδική ομάδα που έπαιζε τόσο οργανωμένη και με τέτοια ενέργεια απέναντι σε ένα κουρασμένο σύνολο που δεν άντεξε τις πολλές παρατάσεις σωματικά και πνευματικά.

Στο 32′ ο Μέσι βρήκε τον Άλβαρες που έφυγε στον κενό χώρο, ανατράπηκε από τον Λιβάκοβιτς κι ο σούπερ σταρ της Παρί Σεν Ζερμέν ανέλαβε την εκτέλεση του πέναλτι στο 34′ για να πετύχει το 1-0 και να φτάσει τα 11 γκολ σε Μουντιάλ ξεπερνώντας τον Γκαμπριέλ Μπατιστούτα.

Πέντε λεπτά αργότερα, ο Άλβαρες έφυγε ταχύτατα στην αντεπίθεση και αξιοποίησε και την κόντρα για να πετύχει το 2-0, με τον Λιβάκοβιτς να αποσοβεί το 3-0 με εντυπωσιακή επέμβαση στην κεφαλιά του ΜακΆλιστερ.

Η Κροατία δεν είχε ενέργεια στο δεύτερο μέρος και παρά τις αλλαγές του Ζλάτκο Ντάλιτς, καθαρές ευκαιρίες δεν βρήκε. Αντίθετα, ο Μέσι με μια απίθανη ασίστ βρήκε τον Άλβαρες και στο 69′ εκείνος έγραψε το 3-0 που έμελλε να είναι και το τελικό αποτέλεσμα, με τα εναπομείναντα λεπτά να έχουν διαδικαστικό χαρακτήρα.

ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ (Σκαλόνι): Ε. Μαρτίνες, Μολίνα (86′ Φόιτ), Ρομέρο, Οταμέντι, Ταγλιαφίκο, Ντε Πολ (74′ Παλάσιος), Φερνάντες, Παρέδες (62′ Λι. Μαρτίνες), ΜακΆλιστερ (86′ Κορέα), Μέσι, Άλβαρες (74′ Ντιμπάλα)

ΚΡΟΑΤΙΑ (Ντάλιτς): Λιβάκοβιτς, Γιουράνοβιτς, Λόβρεν, Γκβάρντιολ, Σόσα (46′ Όρσιτς), Μόντριτς (81′ Μάγερ), Μπρόζοβιτς (50′ Πέτκοβιτς), Κόβατσιτς, Πάσαλιτς (46′ Βλάσιτς), Κράμαριτς (72′ Λιβάγια), Πέρισιτς

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς