24 C
Athens

LEN Champions League: Στο Σπλιτ για το «3 στα 3» ο Ολυμπιακός

Την τρίτη νίκη του σε ισάριθμες αναμετρήσεις του Champions League ανδρών στο πόλο θα επιδιώξει να πετύχει σήμερα (13/12, 19:00) ο Ολυμπιακός στην Κροατία, με αντίπαλο τη Γιάντραν Σπλιτ.

Μετά τον θρίαμβο της πρεμιέρας επί της πανίσχυρης Προ Ρέκο και το εύκολο πέρασμα από την Τιφλίδα, ο Ολυμπιακός θα κυνηγήσει το «3 στα 3» στο Σπλιτ, απέναντι στη φιλόδοξη Γιάντραν, η οποία μετράει ως τώρα μία σημαντική νίκη επί του Ανόβερου στη Γερμανία (10-8) και μία φυσιολογική εντός έδρας ήττα από την πρωταθλήτρια Ευρώπης Προ Ρέκο (9-13).

Η ομάδα του Σπλιτ διαθέτει στις τάξεις της τρεις παίκτες της πρωταθλήτριας Ευρώπης εθνικής Κροατίας (Γέρκο Μάρινιτς Κράγκιτς, Λούκα Μπούκιτς και Ρίνο Μπούριτς), τους βετεράνους Νίκσα Ντόμπουντ («χρυσός» Ολυμπιονίκης στο Λονδίνο) και Αντζελο Σέτκα («ασημένιος» στο Ρίο) και αρκετούς ακόμη αξιόλογους παίκτες, έχει θέσει, δε, ως στόχο την πρόκριση στο final-8 του Βελιγραδίου. Προέρχεται, πάντως, από την απώλεια του κυπέλλου Κροατίας -το οποίο είχε κατακτήσει πέρυσι-, χάνοντας καθαρά στον τελικό από τη Γιουγκ Ντουμπρόβνικ με 10-5. Μάλιστα, η ήττα αυτή οδήγησε στην απομάκρυνση από την τεχνική ηγεσία του Μίλε Σμόντλακα, με συνέπεια στο ματς με τον Ολυμπιακό να καθίσει στον πάγκο ο αθλητικός διευθυντής της Γιάντραν, Ντεάν Σαβίσεβιτς.

Οι δύο ομάδες είχαν αναμετρηθεί και πέρυσι, με τους «ερυθρόλευκους» να σημειώνουν δύο νίκες, 12-10 στον Πειραιά και 16-12 στο Σπλιτ. Συνολικά, οι πρωταθλητές Ελλάδας έχουν αντιμετωπίσει τους Κροάτες πέντε φορές τα τελευταία χρόνια (η δεύτερη αναμέτρηση της σεζόν 2019-20 δεν έγινε ποτέ, λόγω της διακοπής της διοργάνωσης) και δεν έχουν χάσει ούτε βαθμό.

Διαιτητές του αγώνα θα είναι ο Ρουμάνος Αντριαν Αλεξαντρέσκου και ο Γάλλος Πασκάλ Μπουσέ.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς