18.9 C
Athens

Ολυμπιακός – Προ Ρέκο 9-7: Ερυθρόλευκο τσουνάμι έπνιξε την πρωταθλήτρια Ευρώπης!

Ο υπέροχος Θρύλος πέτυχε μια τεράστια ευρωπαϊκή νίκη σε ένα κατάμεστο Παπαστράτειο κι έδειξε από την πρεμιέρα τις άγριες διαθέσεις που έχει φέτος - Απίστευτη άμυνα και μαγική εμφάνιση από Φιλίποβιτς και Παπαναστασίου

Ο Θρύλος της Ευρώπης! Μια τεράστια εμφάνιση, μια απίστευτη νίκη στο κατάμεστο Παπαστράτειο στην πρεμιέρα του Len Champions League για τον Ολυμπιακό του Ιγκόρ Μιλάνοβιτς!

Οι Ερυθρόλευκοι υπέταξαν με 9-7 τη δις πρωταθλήτρια Ευρώπης Προ Ρέκο κι έδειξαν με το… καλησπέρα τις άγριες διαθέσεις που έχουν φέτος στην κορυφαία ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση. Η ομάδα του Σέρβου προπονητή – έκανε το ντεμπούτο του σε ευρωπαϊκό ματς με τον Ολυμπιακό – έκανε τρομερή εμφάνιση και το πλάνο βγήκε στον απόλυτο βαθμό για να έρθει μια πρώτη μεγάλη νίκη στο ξεκίνημα της φετινής ευρωπαϊκής διαδρομής που βρίσκει τους Ερυθρόλευκους ακόμα πιο… πεινασμένους.

Οι άμυνες που έπαιξαν οι παίκτες των δύο ομάδων ήταν πραγματικά ανεπανάληπτες ειδικά στα πρώτα τρία οκτάλεπτα, κάτι που αποτυπώνεται και στο σκορ που ήταν 3-3 με την έναρξη του τετάρτου.

Ο Βάμος έδωσε το ελαφρύ προβάδισμα στο πρώτο οκτάλεπτο για τον Ολυμπιακό (1-0) με τις άμυνες να είναι καθοριστικές και με τους Ιταλούς να ισοφαρίσουν στο ξεκίνημα του δευτέρου. Ο πρώτος σκόρερ των Ερυθρόλευκων, Φιλίπ Φιλίποβιτς (τρία γκολ συνολικά, δύο είχε ο φανταστικός Αλέξανδρος Παπαναστασίου που έδωσε λύσεις επιθετικά στο τελευταίο κομμάτι του αγώνα) έδωσε εκ νέου προβάδισμα.

Το τέταρτο οκτάλεπτο ήταν για πραγματικά γερά νεύρα αφού ο Ολυμπιακός παρότι έπαιρνε προβάδισμα δύο τερμάτων, έβλεπε την Προ Ρέκο να απαντά άμεσα και να μειώνει. Το θρίλερ δεν κράτησε ως το τέλος αφού οι νταμπλούχοι Ελλάδας σκόραραν με τον Παπαναστασίου για το 9-7.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ – ΠΡΟ ΡΕΚΟ 9-7

ΤΑ ΟΚΤΑΛΕΠΤΑ: 1-0, 1-1, 1-2, 6-4

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Μιλάνοβιτς): Μπίγιατς, Γκίλλας, Βάμος 1, Γενηδουνιάς, Φουντούλης 1, Γούβης, Δερβίσης, Μπούσλιε 1, Μουρίκης 1, Φιλίποβιτς 3, Κολόμβος, Παπαναστασίου 2, Ζερδεβάς

ΠΡΟ ΡΕΚΟ (Σούκνο): Ντελ Λούνγκο, Ντι Φούλβιο, Ζάλανκι 4, Φιλιόλι, Γιάνγκερ 1, Φοντέλι, Πρεσιούτι, Κανέλα 1, Γκράτα 1, Βελότο, Αϊκάρντι, Χάλοκ, Νέγκρι

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς