22.4 C
Athens

Σιμόνε Τζιανέλι, ο πρώτος MVP σε παγκόσμιο εθνικών ομάδων και παγκόσμιο συλλόγων

Ο Σιμόνε Τζιανέλι είναι και με τη βούλα ο κορυφαίος παίκτης του 2022 στο βόλεϊ αφού ουδείς έχει καταφέρει όσα πέτυχε ο Ιταλός μέσα σε διάστημα λίγων μηνών.

Την Κυριακή ο διεθνής πασαδόρος κατέκτησε το Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων με τη φανέλα της Περούτζια στον τελικό με την Τρεντίνο και αναδείχθηκε MVP του τουρνουά που διεξήχθη στο Μπετίμ της Βραζιλίας με τα στατιστικά του να τρομάζουν στα τέσσερα παιχνίδια που έδωσε μέσα στην εβδομάδα.

Ο 26χρονος μέτρησε συνολικά 19 πόντους με τους 10 να προέρχονται από επίθεση, τους 4 από μπλοκ και τους πέντε από άσους ενώ έβγαλε και 11 εντυπωσιακές άμυνες πριν η μπάλα σκάσει στο τάραφλεξ.

Πριν από 3 μήνες, ο Τζιανέλι κατέκτησε με την εθνική Ιταλίας το Παγκόσμιο πρωτάθλημα – πρώτο μετά από 24 χρόνια – και αναδείχθηκε MVP και κορυφαίος πασαδόρος πραγματοποιώντας ένα συγκλονιστικό τουρνουά.

Ο πασαδόρος της Περούτζια γίνεται ο πρώτος που κατακτά το βραβείο του πολυτιμότερου στις δύο διοργανώσεις (παγκόσμιο εθνικών και παγκόσμιο συλλόγων) ενώ υπενθυμίζεται πως πριν από έναν χρόνο ανέβηκε και στην κορυφή της Ευρώπης με την Ιταλία όπου απέσπασε και εκεί το βραβείο.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς