19.7 C
Athens

Η ευθύνη που δεν φοβήθηκε να αναλάβει ο Κέιν και το αισιόδοξο μήνυμα ενόψει… Euro

Η Αγγλία έμεινε εκτός από τα ημιτελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου με μοιραίο τον Χάρι Κέιν, ο οποίος όμως ανέλαβε όλη την ευθύνη και τόνισε πως η ομάδα του έχει μέλλον και πρέπει ήδη να σκέφτεται το Euro 2024 στα γήπεδα της Γερμανίας

Ο Χάρι Κέιν είχε την ευκαιρία να αλλάξει το ρου της ιστορίας για την Αγγλία στο Μουντιάλ του Κατάρ, αλλά έχασε το δεύτερο πέναλτι που εκτέλεσε στο 81ο λεπτό (σ.σ. είχε ισοφαρίσει από την «άσπρη βούλα» στο 54`) του προημιτελικού με την Γαλλία, με τους Τρικολόρ να μην αφήνουν ασυγχώρητο αυτό το λάθος και να παίρνουν τη νίκη – πρόκριση στα ημιτελικά με σκορ 2-1.

Λίγο μετά το τέλος του αγώνα, ο Άγγλος επιθετικός της Τότερναμ, σε δηλώσεις του τόνισε ότι αναλαμβάνει πλήρως την ευθύνη του αποκλεισμού και έστειλε μήνυμα ανασυγκρότησης με φόντο ένα νέο αφήγημα του «it’s coming home» ενόψει του Euro 2024 στα γήπεδα της Γερμανίας.

Αναλυτικά τα όσα είπε: «Δημιουργήσαμε τις καλύτερες ευκαιρίες. Αλλά όλοι ξέρουμε, ότι τα μεγάλα ματς κρίνονται σε λεπτομέρειες. Και αυτές, γύρισαν υπέρ του αντιπάλου. Το πρώτο πέναλτι, ήταν εξαιρετικό και το δεύτερο δεν το έκανα όπως ήθελα. Είναι σαν να κτυπάς μια κλωτσιά στο πηγούνι και σίγουρα θα πονέσει. Όλο το ματς θα πονέσει, γιατί ήμασταν πολύ σίγουροι για αυτό που κάναμε.

Δεν θα μπορούσα να είμαι πιο υπερήφανος για τους συμπαίκτες μου. Ένα Παγκόσμιο Κύπελλο, είναι κάθε τέσσερα χρόνια, δεν είναι ότι θα έχουμε άλλη μια ευκαιρία του χρόνου. Όμως, κάναμε ένα εξαιρετικό Παγκόσμιο Κύπελλο και όλα κατέληξαν σε μια μικρή λεπτομέρεια, για την οποία αναλαμβάνω την ευθύνη.

Δεν ανησυχώ για την ομάδα. Έχουμε μεγάλα ταλέντα και το Euro είναι σε ένα 1-1,5 χρόνο. Είναι ποδόσφαιρο, είναι αθλητισμός, μερικές φορές πρέπει να παίρνεις τα πράγματα χαλαρά και να προχωρήσεις».

 

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς