Ποιος θα μπορούσε να φανταστεί ότι σε ένα ματς που ο Κιλιάν Εμπαπέ θα είχε τις ίδιες τελικές με τον… Γιορίς (μηδέν δηλαδή), η Γαλλία θα σκόραρε δυο φορές και θα έπαιρνε την πρόκριση για τον ημιτελικό του Μουντιάλ;
Την τελευταία φορά που μια πρωταθλήτρια κόσμου έφτασε στον ημιτελικό (και στον τελικό στη συνέχεια) ήταν η Βραζιλία το 1998. Τότε που οι Γάλλοι πήραν την πρώτη τους κούπα μέσα στο σπίτι τους. Και το ότι θα βρουν μπροστά τους ένα απίθανο αουτσάιντερ που έχει ήδη αποκλείσει Ισπανία και Πορτογαλία, προσθέτει έξτρα αλατοπίπερο στη μεγάλη αναμέτρηση της Τετάρτης.
Για τους Άγγλους πάλι, δεν υπάρχουν πολλά να πει κανείς. Έτσι κι αλλιώς, σε κάθε τουρνουά περιμένεις απλώς να μάθεις τον τρόπο με τον οποίο κάποια στιγμή θα πουν αντίο. Απόψε τους παρουσιάστηκε μια τεράστια ευκαιρία να ισοφαρίσουν σε 2-2 και να στείλουν το ματς στην παράταση, ωστόσο ο Χάρι Κέιν απέτυχε να σκοράρει για δεύτερη φορά από την άσπρη βούλα. Το χτύπημά του ήταν τόσο κακό που έστειλε την μπάλα σε… τροχιά πάνω από την έρημο!
Με έναν τρομερό κεραυνό εκτός περιοχής ο Ορελιέν Τσουαμενί έδωσε προβάδισμα στη Γαλλία απέναντι στην Αγγλία στο 17ο λεπτό.
Ο μέσος της Ρεάλ Μαδρίτης εξαπέλυσε ένα τρομερό σουτ – με την άμυνα των Άγγλων να του δίνει χώρο και να παρακολουθεί σαστισμένη – και η μπάλα κατέληξε στη δεξιά γωνία του Πίκφορντ που δεν μπορούσε να κάνει κάτι.
Η Αγγλία μπόρεσε να ισοφαρίσει με πέναλτι που κέρδισε ο Σάκα σε ανατροπή από τον Τσουαμενί στο 52′.
Ο Χάρι Κέιν ανέλαβε την εκτέλεση και με τεράστια ψυχραιμία νίκησε τον Γιορίς για το 1-1. Σημειώνεται πως με αυτό το γκολ ο σπουδαίος Άγγλος φορ της Τότεναμ έπιασε τον Γουέιν Ρούνεϊ στην κορυφή των σκόρερ της Εθνικής με 53 τέρματα!
Η Γαλλία δεν φάνηκε σε κανένα σημείο της αναμέτρησης ανώτερη από τους Άγγλους. Αυτό όμως δεν την εμπόδισε από το να πάρει ξανά το προβάδισμα με μια κεφαλιά στο 78′ αλλά και την αμέριστη βοήθεια του Μαγκουάιρ που άλλαξε εντελώς την πορεία της μπάλας, στέλνοντάς τη σε ένα σημείο που ήταν αδύνατον να αντιδράσει ο Πίκφορντ.
Για ακόμα ένα τουρνουά η Αγγλία δεν απογοήτευσε τους… μαζοχιστικά φανατικούς οπαδούς της κι ας είχε πλεονάζον ταλέντο ειδικά από τη μέση και μπροστά. Όσο για την παρέα του Εμπαπέ, θα χρειαστεί να παίξει πολύ καλύτερα κόντρα στο Μαρόκο αν θέλει να αποφύγει τη σκληρή τύχη των δυο Ιβήρων…
ΑΓΓΛΙΑ (Σάουθγκεϊτ): Πίκφορντ, Γουόκερ, Στόουνς (90+8′ Γκρίλις), Μαγκουάιρ, Σο, Ράις, Χέντερσον (79′ Μάουντ), Μπέλιγχαμ, Σάκα (79′ Στέρλινγκ), Φόντεν (85′ Ράσφορντ), Κέιν
ΓΑΛΛΙΑ (Ντεσάν): Λορίς, Κουντέ, Ουπαμεκανό, Βαράν, Τεό Ερναντέζ, Τσουαμενί, Ραμπιό, Ντεμπελέ (79′ Κομάν), Γκριεζμάν, Εμπαπέ, Ζιρού